Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 5

  • 127 614
  • 906
  •   1
Отговори
# 705
  • Мнения: 3 659
pinko се справя чудесно!

# 706
  • София
  • Мнения: 1 480
Е защо да става като варено пилето при печене, капака не го ли махате?
В такива съдове готвя бавно - пека до полуготовност и оставям още няколко часа на изключена фурна да се доготви и става мозък. В гювеча и без отваряне се запича кожата, а в чугуна явно ще трябва да запичам допълнително.

# 707
  • София
  • Мнения: 8 272
Някой знае ли до колко е ОК хартията за печене?
С какво е омаслена?

# 708
  • Мнения: 10 651
Здравейте, не знам дали ми е точно за тук въпросът, но все пак да попитам.
Купих си този тиган (всъщност цял комплект тигани от същата серия) - https://www.enikom-m.com/bg/product/0/gril-tigan-forest-line-28- … m/96659-9998.html
Онзи ден опитах да направя гриловани зеленчуци, пълен провал. Изобщо не се нагорещява като другите тигани /тефлоновите, да кажем/.
Някой има ли тигани от този материал и би ли сподели мнение или съвет?

# 709
  • Бургас
  • Мнения: 818
Момичета, кой от тези тигани е по-добър и могат ли да се мият в съдомиялна?
http://chiniiki.com/product/7769/chugunen-gril-tigan-sas-staklen … lava-turtsia.html
https://www.emag.bg/gril-tigan-cooking-by-heinner-taste-of-home- … earch-Action=view

# 710
  • Мнения: 9 120
Здравейте, не знам дали ми е точно за тук въпросът, но все пак да попитам.
Купих си този тиган (всъщност цял комплект тигани от същата серия) - https://www.enikom-m.com/bg/product/0/gril-tigan-forest-line-28- … m/96659-9998.html
Онзи ден опитах да направя гриловани зеленчуци, пълен провал. Изобщо не се нагорещява като другите тигани /тефлоновите, да кажем/.
Някой има ли тигани от този материал и би ли сподели мнение или съвет?

Ако си го купила ..преди 3 дни отивай го връщай и си искай парите !!! Ако не ...аз лично бих го изхвърлила с 200...виж
......кован алуминий, квадратен 28х28 см, 4 см с 3-пластово мраморно-гранитно покритие от ново поколение.

Подходящ за индукционни котлони.


купи си  чугунен и си печи с кеф зеленчуци/месо ...само го избърсваш след употреба с кухненската хартия и го прибираш...

# 711
  • Мнения: 1 336
И за двата не би трябвало да е проблем съдомиялната, защотo са емайлирани. Не мога да ги сравня, не познавам втория като марка. Аз имам грил на лава и сьм доволна, мия го в съдомиялна

# 712
  • Мнения: 707
Здравейте, нуждая се от съд с дебело дъно. Трябва ми за домашни пуканки... пукани на котлон, като едно време. Ще съм благодарна за малко насоки на нещо по-евтинко, подходящо за по-висока Т.

# 713
  • София
  • Мнения: 8 272
Едно време емайлирана тенджера ползваше баба за пуканки.

# 714
  • Мнения: 1 348
За пуканки използвам стандартна тенджера от неръждаема стомана, с многослойно дъно. Слагам малко мазнина, включвам котлона (индукционен - нагрява веднага) и слагам тенджерата на 6 та или 7 ма степен от 9, за около 5 минути. След това намалявам на 5 та и слагам царевицата.

# 715
  • Мнения: 707
Мерси, сега ще се разровя какви предлагат.
Desem, предната ми беше точно емайлирана, но не намалих котлона и доста зърна загоряха на дъното. След което търках с веро и мека гъбка, което уж качественият емайл, уви, не понесе...

# 716
  • Мнения: 367
Здравейте, решила съм да подменям изцяло посудата в която готвя. Може ли някой да даде мнение за въпросните тенджери, четох назад в темата, че може да ръждасят и това леко ме притеснява.
https://wmf.bg/komplekt-tendzheri-aparto-3ch
Според вас има ли смисъл да инвестирам в тенджери на Riess  и дали са много по-добри.
И още нещо, според вас каква тава да си взема - керамична на Emile Henry или стъклена нa Pyrex & Pyroflam?
Благодаря предварително на отзовалите се Simple Smile

# 717
  • Мнения: 1 336
Аз имам Riesse и сьм доволна, разликата в цента на копмлекта, който имам и този от лика не е голяма, в моя комплект има и тиган. Основната разлика е, че в Riesse може да се сьхранява храна, а в стоманените не се препорьчва.
Не бих ставнявала керамиката на Emile Henry  с Pyrex . Много са различни, единственото общо е, че и двете са безвредни за готвене и сьхранение

# 718
  • Мнения: 367
Аз имам Riesse и сьм доволна, разликата в цента на копмлекта, който имам и този от лика не е голяма, в моя комплект има и тиган. Основната разлика е, че в Riesse може да се сьхранява храна, а в стоманените не се препорьчва.
Не бих ставнявала керамиката на Emile Henry  с Pyrex . Много са различни, единственото общо е, че и двете са безвредни за готвене и сьхранение

Благодаря за отговора, а вие от къде закупихте сета на Riesse? За сега реших да взема керамична тава на Emile Henry, но ми трябва и кръгла. Според вас тази добър вариант ли е: http://www.chrom.bg/product/286/%D0%A2%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD% … B%D0%B0-%D0%A4400
или тази:
http://www.chrom.bg/product/106/%D0%A2%D0%B0%D0%B2%D0%B0-%D0%BD% … %D0%B0-%D0%A4-200
Видях, че и тенджерите им са отново неръждаема стомана 18/10, но достатъчна ли е като дебелина:Дебелина на стоманата: 0,8 мм. Дебелина на трислойно дъно (сандвич-дъно): 6,3 мм

Истината е, че готвя доста и осъзнах, че съдовете ми изобщо не стават и гледам добро съотношение цена-качество, но ако в качеството има голяма разлика, цената не е толкова определяща. Това е причината да питам за толкова различни модели Simple Smile На първо време ми трябва тава, тенжера - за супа и по-малка и тиган, искам възможно най-бързо да взема решение и да поръчам.

# 719
  • Мнения: 1 336
Kупих riess от немския амазон, ако не са Ви спешни и имате време да ги следите няколко седмици, много често има намаление на определен цвят. За Хром Силистра не мога да Ви кажа, нямам техни тенджери, но спред мен за цените които имат, си стуват. Разликата в тавите от двата линка е само размера.

Общи условия

Активация на акаунт