Машина за хляб - 65 тема

  • 43 716
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 338
Скрит текст:
Eто три марки и модели, които са за по 1500-600 грама продукти. И евтини и по-скъпи, но например Ронсън не ми говори нищо като име на производител на хлебопекарни, докато преди време бяха име в производството на запалки Joy . Горение и Тефал/Мулинекс пък произвеждат хлебопекарни отдавна и са познати по сервизите, до които евентуално ще трябва да прибегнете ако се случи нещо неприятно с машинката. Накратко - по-добре да се даде някой лев в повече за по-позната на пазара машина, която и ще се обгрижва по-лесно след това. Например казанчето и бъркалките са консумативи и при лошо качество може да се налага честа смяна, която пък зависи от наличието им по сервизите и магазините.
Благодаря много, супер си. Горенето най ни допада. Само се чудим какъв е този мармалад който може да прави Simple Smile
не се чуди - подмини я тази програма. Smiley

# 676
  • Добрич
  • Мнения: 5 464
Обикновено хлебопекарните имат програма за комфитюр/мармалад/сладко. Обаче от захарта е много вероятно да се скъси животът на уплътненията на казанчето...
От 2009 год не купувам хляб,  защото пека (даже не знам колко струва хляба), обаче сладко само на печката правя. Нищо, че имам програма.

# 677
  • до най-прекрасния мъж
  • Мнения: 10 848
Ето това се получава сега и си мисля че с машинката ще стане супер.

Ако някой иска, това е рецептата.
В една голяма купа разбивам 3 яйца, после разбивам вътре и 2 ч.ч. кисело мляко. Прибавям 1ч.л. сода, 2ч.л. сол и малко зехтин, към 1с.л.. Разбърквам всичко и добавям 4ч.ч пълнозърнесто брашно. От тук нататък ако се справя с машинката ще е супер Simple Smile За сега разбърквам с лъжица докато попие брашното и после с малко брашно омесвам и оформям топка без да го вадя от купата. После слагам топката на тава за пица и я разстилам към 3-4 см дебелина. Срязвам я на кръст и я пъхам във фурната и я включвам на 200 градуса. След 45минути е готов. Една приятелка я прави в правоъгълна форма за хляб и пак става.
Аз благодаря за рецептата и бих я пробвала. Обаче, продуктите ми се виждат адски много за месене и печене в пекарната. Може би е добре да се адаптира на 1/2 от количеството или на 2/3, за да не тежи на машинката да омеси и опече питката.

# 678
  • Мнения: 13 252
Обикновено хлебопекарните имат програма за комфитюр/мармалад/сладко. Обаче от захарта е много вероятно да се скъси животът на уплътненията на казанчето...
От 2009 год не купувам хляб,  защото пека (даже не знам колко струва хляба), обаче сладко само на печката правя. Нищо, че имам програма.
На моята като гледам какво пише за тая програма за мармалади - да се сложат еди колко си плодове и захар с пектин... чак се чудя кой би се хванал в машината вместо в една проста тенджера. На днешно време има такъв избор на желираща захар или разни фиксове дозиран пектин за целта, че не си заслужава да е в хлебопекарната. То даже може и по-бързо да стане на котлона. За месене или направо правене на хляб съм съгласна че спестява време и чистене машинката, но за мармалад/сладко - едва ли.
С обикновена чиста захар не мисля че тая програма би свършила работа, няма да се сгъсти сладкото за толкова време.

# 679
  • Мнения: 1 112
Ето това се получава сега и си мисля че с машинката ще стане супер.

Ако някой иска, това е рецептата.
В една голяма купа разбивам 3 яйца, после разбивам вътре и 2 ч.ч. кисело мляко. Прибавям 1ч.л. сода, 2ч.л. сол и малко зехтин, към 1с.л.. Разбърквам всичко и добавям 4ч.ч пълнозърнесто брашно. От тук нататък ако се справя с машинката ще е супер Simple Smile За сега разбърквам с лъжица докато попие брашното и после с малко брашно омесвам и оформям топка без да го вадя от купата. После слагам топката на тава за пица и я разстилам към 3-4 см дебелина. Срязвам я на кръст и я пъхам във фурната и я включвам на 200 градуса. След 45минути е готов. Една приятелка я прави в правоъгълна форма за хляб и пак става.
Колко грама е 1 чаша?

# 680
  • Мнения: 997
Аз правих лютеница веднъж на тази програма от доматено пюре,пекан пипер ,пекан патладжан и моркови. И стана много хубава. Но само няколко бурканчета за проба. Хлебопекарната ми е 'Силвър Крес" Simple Smile

# 681
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 338
Скрит текст:
Ето това се получава сега и си мисля че с машинката ще стане супер.

Ако някой иска, това е рецептата.
В една голяма купа разбивам 3 яйца, после разбивам вътре и 2 ч.ч. кисело мляко. Прибавям 1ч.л. сода, 2ч.л. сол и малко зехтин, към 1с.л.. Разбърквам всичко и добавям 4ч.ч пълнозърнесто брашно. От тук нататък ако се справя с машинката ще е супер Simple Smile За сега разбърквам с лъжица докато попие брашното и после с малко брашно омесвам и оформям топка без да го вадя от купата. После слагам топката на тава за пица и я разстилам към 3-4 см дебелина. Срязвам я на кръст и я пъхам във фурната и я включвам на 200 градуса. След 45минути е готов. Една приятелка я прави в правоъгълна форма за хляб и пак става.
Колко грама е 1 чаша?
а де ... Smiley
а ч.л. и с.л. ?

# 682
  • София
  • Мнения: 6
4 чаени чаши брашно са около 600 гр
По-точно мярката за чаена чаша изравнена отгоре.

Последна редакция: пн, 27 юли 2020, 03:25 от mravkataZ

# 683
  • Мнения: 13 252
Приблизително 150 грама бяло брашно е една равна отгоре чаена чаша (250 мл), пълнозърнесто мисля че към 130 да беше. Това преди пресяването че и то дава разлика, а то и без това няма как да са съвсем еднакви брашната.

# 684
  • Мнения: X
Купих лидълската хлебопекарна. Току-що я заредих за първи път.
Исках да пусна първата програма, за да изпека хляб, уж натисках, светна червено копче, но вътре не меси.
Моля, за съвет, веднага ли трябва да започне да меси ?

# 685
  • Мнения: 31 342
Не, чака първоначално 15 минути. Прочети си хубаво книжката с програмите.

# 686
  • София
  • Мнения: 2 925
Купих лидълската хлебопекарна. Току-що я заредих за първи път.
Исках да пусна първата програма, за да изпека хляб, уж натисках, светна червено копче, но вътре не меси.
Моля, за съвет, веднага ли трябва да започне да меси ?

Старият модел на лидълската машина, има 15-минутно подгряване на продуктите, така че не почва да меси веднага. Ако двоеточието между часовете и минутите мига, значи програмата тече. На дисплея трябва да има стрелка, която показва коя операция тече в момента. Един прочит на упътването би изяснил много от чуденките, които тепърва ще възникват пред вас.

# 687
  • Мнения: X
Да, благодаря много. Чета едновременно и двете книжки, упътвания.

# 688
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 338
4 чаени чаши брашно са около 600 гр
По-точно мярката за чаена чаша изравнена отгоре.
спокойно може да се казва мярката в грамаж, отколкото в чаши.
моята ч.ч. събира 200 грама.Smiley


Купих лидълската хлебопекарна. Току-що я заредих за първи път.
Исках да пусна първата програма, за да изпека хляб, уж натисках, светна червено копче, но вътре не меси.
Моля, за съвет, веднага ли трябва да започне да меси ?

Старият модел на лидълската машина, има 15-минутно подгряване на продуктите, така че не почва да меси веднага. Ако двоеточието между часовете и минутите мига, значи програмата тече. На дисплея трябва да има стрелка, която показва коя операция тече в момента. Един прочит на упътването би изяснил много от чуденките, които тепърва ще възникват пред вас.
друго си е човек да знае коя е първа програма на машината.Smiley   дано тази програма не е експресна или за месене без втасване.

и тук е валидно "първо да се запознаем с машината и после да действаме". rotfImbo

# 689
  • София
  • Мнения: 1 884
Аз вече имах запознанство отблизо с тази машина миналата седмица. Първа програма е основен хляб, 3 часа и  малко продължава. направих половин доза, за да пробвам как се получава. Добре стана, вкусно, с добавка на сурово слънчогледово семе. 15 минути е подгряването, пише го в таблицата с програмите. Предложението ми за изваждането на бъркалките е заради сравнението, което съм направила - имам и друга машина, на която не ги вадя, но те излизат като от масло. Материалът, от който са направени, е черен на цвят, а някой тук спомена, че ако не са от черен материал, бързо ще се обелят. Тези на лидълската са светли и не особено качествено покрити. Но - всеки да действа, както смята за правилно, аз споделих опита си.

Общи условия

Активация на акаунт