Лидл 135 - Свежо януарско начало на новото 20 ;)

  • 113 731
  • 2 175
  •   1
Отговори
# 1 320
  • Мнения: 6 896
Купувала съм няколко комплекта от тези ножове с дъската. Доволна съм. Имам и на Делимано. За мен са си абсолютно еднкви като качество. Но не и като цена Simple Smile
Заточвам ножовете на приятели и роднини и са ми минали какви ли не през ръцете. Делимано са същите боклуци като Ернесто, но просто са им надули цената.
Аз съм доволна от ножовете на Ернесто. Всички джаджи на Ернесто са ми любими. Добро качеството са.
Кое им е доброто на качеството? Затъпяват се за нула време.

# 1 321
  • Мнения: 19 690
Дай да видим тогава хубави ножове Blush

# 1 322
  • Мнения: 8 946
Дай да видим тогава хубави ножове Blush
И аз това щях да кажа, ако може и на добри цени.

# 1 323
  • Мнения: 20 179
То и Антъни Бурдейн направи един епизод за хубави ножове в Япония....ама има ли смисъл да ви споменавам за цените Grinning

# 1 324
  • Мнения: 10 202
Евтини хубави - Нироста, ама съм ги вземала поне (а може и повече от )10 години преди. Не минават без точене, но стават като нови пак. Обаче новото им производство може и да не е добро вече, взех (защото изчезна нанякъде) за домати нов Нироста преди 2 години и не беше като предишния ми.

# 1 325
  • Мнения: 68 806
ЗА МЕН са добри на Ертесто.
АЗ не искам самурайски ятагани които режат пръсти с един замах.

Имам два на Ернесто - режат си много добре. Вчера с единия рязах пил.бутчета на две...минава с лекота през кокала и го реже. А е на 1 година ножа. Незаточван за това време. Не е и пазен.

Другият е на 2г..шефският. Ернесто и той. И той реже.

Подчертавам - това е лично мое мнение. Хич не искам да споря и убеждавам. Всеки глава си има...и акъл за него си...да си решава. Тета има други проблеми....

# 1 326
  • Мнения: 10 202
Разбира се, че всеки сам си решава. Споделям личния си опит, защото сравнявам две марки и едните режат лесно, а другите искат по-голям от обичайното натиск. Купих от лидълските с идеята да имам по-добри, но не останах доволна. Никого не задължавам с мнение.
Предпочитам да имам остри ножове (а не думи), отколкото по-тъпи ножове и да не се налага да натискам силно докато режа .

# 1 327
  • Мнения: 9 554
Евтини хубави - Нироста, ама съм ги вземала поне (а може и повече от )10 години преди. Не минават без точене, но стават като нови пак. Обаче новото им производство може и да не е добро вече, взех (защото изчезна нанякъде) за домати нов Нироста преди 2 години и не беше като предишния ми.

о, да, ниростра са добри и евтини. но и моите са бая стари. имам даже един голям лят, който на практика не се точи. уникален е.

# 1 328
  • Мнения: 68 806
Феникс пак си мисли че нея коментирам. Споко ☺
Прочетох отгоре отгоре за ножовете още снощи. Сутринта ги загледах и просто написах мнението си.

Нови пурички са пуснали...с пълнеж от шоколад. На Фастино...трети вид. Взех за проба.

# 1 329
  • Мнения: 35 136
МММММ, бисквитите с лимон са чуднички!

# 1 330
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Аз съм с обикновен нож от магазин за дом. потреби.  За около 5 лв.  След време си купих още един такъв,  да не остана без.  Ползвам го за всичко,  така че комплекти като лидълските в момента не ме вълнуват. 

# 1 331
  • София
  • Мнения: 14 728
МММММ, бисквитите с лимон са чуднички!
Значи се прецаках, шоколадовите с белия крем стават, ама средна работа. Ще пробвам лимоновите довечера, и новите пурички също.

# 1 332
  • Мнения: 6 896
Дай да видим тогава хубави ножове Blush
Ами аз писах по-горе. Tramonina са по-добри от това, което се продава по веригите. Цените са по 15-20 лева за сериите Professional и Premium и към 50-60 за Century . Други добри от бюджетните са Victorinox, Mora, Pirge. Изобщо приличен избор  до към 50-60 лв има, които не смятам, че са някаква недостижима сума за нещо, което ще се ползва години наред.

ЗА МЕН са добри на Ертесто.
АЗ не искам самурайски ятагани които режат пръсти с един замах.
Тъпите ножове са по-опасни от острите! Когато са тъпи се ползват със занижено внимание от страна на ползващия ги заради илюзията, че няма да те порежат. За един и същи разрез се използва по-голям натиск спрямо острите, което което намалява контрола над ножа. По-голям риск има ножа да се отплесне от това, което режеш. И дори и тъп нож може да те пререже до кокал, ако не можеше нали нищо нямаше да реже.

Евтини хубави - Нироста, ама съм ги вземала поне (а може и повече от )10 години преди. Не минават без точене, но стават като нови пак. Обаче новото им производство може и да не е добро вече, взех (защото изчезна нанякъде) за домати нов Нироста преди 2 години и не беше като предишния ми.
Какъв е този нож за домати, какво му е различното?

# 1 333
  • Мнения: 10 210
За назъбените става дума. Моите ножове са Солинген, много отдавна купувани, в перфектно състояние. Взех скоро един керамичен, да съм в крак с модата, а и заради предимствата му.

# 1 334
  • Мнения: 10 202
The Third, за Ернесто или за Нироста доматения питаш?
На Нироста е подобен на този и беше много удобен, докато не изчезна незнайно къде и взех нов такъв - ами предния режеше по-остро. Затова реших да пробвам един комплект на Ернесто с нож за домати (не му намирам сега снимка), прилича на къдравите ножове за хляб, но умален - нито може да се наточи такъв, нито реже по-остро от втория Нироста. В комплекта имаше и за зеленчуци, закривена форма, такъв на Нироста имам и пак по-добре си реже. Напълно съм съгласна за тъпите ножове, такава беля могат да докарат с по-твърди продукти.
За другите комплекти Ернесто не мога дам мнение, защото просто не са ми необходими такива, наличните ми вършат работа, лесно се наточват, щом аз (а не ММ) ги точи, нямам грижи. Ама да режа домати и да се мачкат (ако са поомекнали), не е много кеф. А и на месни продукти с тъп нож се раздробява структурата на месото, за филетиране си трябва съвсем остър нож и пр.
Но да не измествам фокуса на темата, от Лидълски продукти пък съм и била доволна - както писах по-назад, от силиконовите шпатули, един силиконов капак против пръскане, май е до късмет какво ще нацелиш.

Общи условия

Активация на акаунт