За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 993
  • 737
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 14 064
Защо студен, можеш да го подгрееш преди сервиране. Според мен няма да му стане нищо, ако го приготвиш предварително и вечерта го печеш.

# 31
  • Мнения: 9 107
нареди го и си приготви бешамела, но го залей довечера, преди печене.

# 32
  • Мнения: 256
Благодаря много:blush:

# 33
  • Мнения: 1 355
Във Варна съм намирала фунийки по малки магазинчета за такива неща.Даже мога да кажа на лични точно магазинчето откъдето взех моите, ако сте и вие от Варна.
Благодаря, далеч съм от Варна. На едно място намерих, но свършили. Ще потърся от сайт, а през това време приятелка ще ми услужи с нейните, докато ми мине мерака. Satisfied
До ДамаТрефа - брашното има значение, освен това сложи и малко зехтин /Лео показваше как прави домашна паста/, а истинската рецепта е със семолина брашно.
Сега съм си купила 1 кг семолина и ще пробвам някой път, но и с обикновено ми се получи.

# 34
  • На ръба..
  • Мнения: 2 113
Искам да приготвя свински ребра с фасул в гювеч, предполагам поне 3-4 ч ще трябва да посети във фурната на 150-160гр, въпроса ми е ще се сгъсти ли достатъчно боба, че не ми се иска да го съгстявам с брашно.

# 35
  • Sofia
  • Мнения: 21 605
... въпроса ми е ще се сгъсти ли достатъчно боба, че не ми се иска да го съгстявам с брашно.
Ами сложи по-малко вода. Може да добавииш ако е нужно.

# 36
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Оняден гледах фунийки по разни сайтове и се сетих да потърся по левчетата - оказаха се по-евтини. 5 бр.за 1 лв.
А тиквичките ги нарязвам по дължина, осолявям, слагам в гевгир да се отцедят, после в брашно или грис и пържа в кошница с олио литър и нещо. После върху салфетка. Страхотни стават.

# 37
  • The Big Apple
  • Мнения: 23 522
Искам да направя скалички, много рецепти гледах, но реших да се допитам до вас.

# 38
  • Мнения: 9 107
от това по-лесен десерт няма. Продуктите са тип сладък салам -  "каквото имаш" и винаги можеш да махнеш/добавиш нещо.  Само си ги оформяш като конуси и посипваш с пудра захар, или кокосови стърготини 
Виж тук https://www.bonapeti.bg/recepti/biskviteni-skalichki/

# 39
  • The Big Apple
  • Мнения: 23 522
Знам, но търся нещо изпитано, благодаря!

# 40
  • Мнения: 7 273
Вчера правих "бонбоните с бишкоти и орехи на Марчева" и си мислех следващия път да направя скалички по тази рецепта (вместо маскарпоне сложих "сладкарска извара от Лидъл" и добавих към бишкотите няколко останали бисквити)
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/11/blog-post_582.html

# 41
  • Мнения: 14 064
Искам да направя скалички, много рецепти гледах, но реших да се допитам до вас.

В темата "Ежедневните ни кулинарни вдъхновения" съфорумка ги е направила и много ги похвали.

https://matekitchen.com/recipes/skalichki/

# 42
  • София
  • Мнения: 1 408
Оняден гледах фунийки по разни сайтове и се сетих да потърся по левчетата - оказаха се по-евтини. 5 бр.за 1 лв.
А тиквичките ги нарязвам по дължина, осолявям, слагам в гевгир да се отцедят, после в брашно или грис и пържа в кошница с олио литър и нещо. После върху салфетка. Страхотни стават.
Много калорично, а и пърженото не е полезно.

# 43
  • Sofia
  • Мнения: 21 605
Много калорично, а и пърженото не е полезно.
И така да е, вижте заглавието на темата.  Wink

# 44
  • В градината...
  • Мнения: 15 929
Напротив, не е калорично толкова. При дълбоко пържене не поемат толкова мазнина, колкото, ако се сложи половин пръст олио. ММ ми го разяснява и успя да ме убеди. При малко олио, като се сложат нещата за пържене, температурата пада много и се поема доста мазнина. След това започва същинското пържене. Купихме си кошница за пържене и наливаме олио, което след ползване прецеждам и след като се утаи, наливам в буркани и държа в хладилника. Не че пържа често. Но да е както трябва. При дълбоко пържене нещата се запечатват бързо и поемат по-малко мазнина. После, разбира се, подреждам върху домакинска хартия. Малко физика.

Общи условия

Активация на акаунт