За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 29 909
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 3 986
Последното ми откритие е боб в глинен съд. Накисвам го поне 12 часа, после го оставям да поври в обикновена тендежера 15 минути, хвърлям водата и го слагам в гювеча заедно с всички зеленчуци и подправки и, когато заври намалявам на 100 градуса и го оставям така 1.5 - 2 часа. Става наистина вкусен и е най - лесния начин за приготвяне.

# 151
  • Мнения: 6 616
За мен бобът е най-вкусен в слоу-кукъра. Накисвам за една нощ. После в обикновена вода да заври, слагам ч.л. сода за хляб, оставям да поври 10 минути. Претривам да паднат люспите и обилно изплаквам с вода. После в слоу-кукъра с лук, морков, сушени чушки (всичко това наситнено), джоджен и калоферче. Накрая и аз правя запръжка с олио и червен пипер.

# 152
  • Мнения: 1 306
Здравейте.Имам следното питане-правих крем карамел, но...явно млякото се пресече незнайно защо😡.Може ли все пак приготвеното да се яде?Дали няма после, ако се хапва да има проблеми сэс стомаха😁?

# 153
  • София
  • Мнения: 11 667
Здравейте.Имам следното питане-правих крем карамел, но...явно млякото се пресече незнайно защо😡.Може ли все пак приготвеното да се яде?Дали няма после, ако се хапва да има проблеми сэс стомаха😁?
Не, няма проблем, получила се е извара.

# 154
  • Мнения: 10 251
Да не би яйцата да са се пресекли, ако си добавила мялкото по-горещо в началото още, при смесването им?

# 155
  • The Big Apple
  • Мнения: 23 522
Ще помоля за рецепта за оризови кюфтета, благодаря!

# 156
  • Мнения: 9 095
ето, с моцарела са - аранчини, но можеш да я пропуснеш http://pep-4o.blogspot.com/2016/03/blog-post_29.html

# 157
  • Мнения: 181
Здравейте!
Днес в билла дълго се чудих какво кондензирано мляко да взема и понеже това, обикновеното беше имитиращ продукт купих карамелизирано такова, поне от пълномаслено мляко уж. Отворих, но е много гъсто и с вкус на бонбони лакта, за рафаело няма да рискувам да правя, но поне как да оползатворя?
Някакви идеи?

# 158
  • Мнения: 12 306
Най-лесното - намазано на палачинки или нещо от сорта Grinning
Иначе в разни кремове за торти го влагат и какво ли не, там вече въпрос на вкус и желание за занимавка. Ама ако е от просто чудене какво да го направиш, това с палачинките ми се вижда най-бързо и лесно поне на мен.

# 159
  • Мнения: 9 095
Здравейте!
Днес в билла дълго се чудих какво кондензирано мляко да взема и понеже това, обикновеното беше имитиращ продукт купих карамелизирано такова, поне от пълномаслено мляко уж. Отворих, но е много гъсто и с вкус на бонбони лакта, за рафаело няма да рискувам да правя, но поне как да оползатворя?
Някакви идеи?

карамеленото е такова, все едно карамел ядеш. както natka ти писа, може на палачинки, на пържени филии, дза си купиш готови маслени кошнички, напълниш к карамела и сложиш плодче - имаш чудесни сладки за повод така.  Продават и мънички фунийки за сладолед - тях може да напълниш с крем. Трайността му е голяма. Аз освен  за крем в торти, правя и кремчета в чаши за хапване с разни плодове, ядки, бисквити - смесвам го с крема сирене ()последния път и намачкан банан)  парчета бисквити, боровинки... ей такива работи в чаши - индивидуален десерт за всеки.
Скрит текст:


# 160
  • Мнения: 181
Да, но за да оползотворя цялото количество ще е нужно поне седмица да сме на палачинки...
Ох, най-вероятно ще отиде в кофата а как ми се свиди... другият път само от Березка...

# 161
  • Мнения: 9 095
да бе Simple Smile 340 г., цяла седмица.
Можеш да го съхраняваш след като отвориш в хладилник - то е толкова сладко, че и месец да стои, нищо му няма.

# 162
  • София
  • Мнения: 11 667
Да, но за да оползотворя цялото количество ще е нужно поне седмица да сме на палачинки...
Ох, най-вероятно ще отиде в кофата а как ми се свиди... другият път само от Березка...
Как ще го хвърляш, то стои с месеци както ти е казала Пепи. Такова имам вече си стои повече от два месеца и си е напълно годно. Когато ми трябва изваждам ,ползвам и отново го прибирам. Нищо му няма, та то има толкова захар, че не мисля че може да се развали.

# 163
  • Мнения: 1 306
Да не би яйцата да са се пресекли, ако си добавила мялкото по-горещо в началото още, при смесването им?
Не, смесвам всичко студено.

# 164
  • Мнения: 1 123
Здравейте, как да направя кръгла бисквитена торта (с ябълки и заквасена сметана), да не е продълговата, а кръгла
Thinking

Общи условия

Активация на акаунт