свински ребра ала Рут Колева

  • 1 516
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 13
Някой правил ли е ребра на фурна със захар,както го направи Рут Колева в Черешката на тортата? Гостите си облизаха пръстите,явно е  много добра рецептата.Гледам видеото,обаче не е ясно какви подправки слага?И не следва ли преди печенето да постои месото да се "маринова"?

# 1
  • Мнения: 2 560
Записвам се, защото и мен ме интересува рецептата. Голямо хвалене падна, даже и от Воче, която по принцип си е доста претенциозна.

# 2
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Не съм гледала предаването, в което явно е била тази рецепта, но да се добави захар на ребърца не е нещо нетипично, дори напротив. Обикновено е във вид на кетчуп, мед, може да е сироп от агаве или кленов сироп - всичко, което съдържа много захар и ви е налично вкъщи ще постигне този ефект.

Важно е да не се забравя солта, за да се балансира вкусът, а ако се прави на грил/скара, първо се опича месото почти до готовност, след което се намазва с тази марината и се оставя за доопичане още 10-тина минутки. Ако не се спази това и се намаже отначало с маринатата, маринатата ще изгори, а месото ще остане сурово.

Подправките за самото месо са каквитохаресвате вкъщи за пържоли, примерно, по желание са.

Общо взето, всеки американски сайт с рецепта за spare ribs, grilled pork ribs или нещо подобно, ще може да отговори на въпроса ви.

Общи условия

Активация на акаунт