Instant Pot - тема 4 - мнения, рецепти и съвети

  • 28 248
  • 454
  •   1
Отговори
# 435
  • Мнения: 8 313
За моженето - може, но не мисля, че ще станат хубави, както ако първо минат през налягането.

# 436
  • София
  • Мнения: 14 082
Може и стават хубави, но по-бавно.

# 437
  • Мнения: 43
Здравейте, дали може да се пекат ребра без да ги варя първо под налягане т.е само с втория капак на програма air fryer или bake ?

Несравнимо крехки стават, ако първо ги сварите под налягане и 7-10 минути със запичащ капак накрая.

# 438
  • Ст.Загора
  • Мнения: 690
Може и стават хубави, но по-бавно.
И много сухи . Първо на пара за 20 мин. , намазвам с барбекю сос и запичам със запичащия капак.

# 439
  • София
  • Мнения: 14 082
Не стават сухи изобщо. Аз ги правя за 10 минути на еърфрай и после с капака. Остават си сочни.

# 440
  • Мнения: 67
Благодаря на всички за отговорите, определено ще ги направя и споделя! Yum

# 441
  • Мнения: 1 113
Колко време да варя на високо налягане ребра, които после ще пека на скара? Не искам да се разпаднат,  не са дебели.

# 442
  • София
  • Мнения: 14 082
Защо ще ги варите под налягане? За по-бързо ли? Ако имате време ги сложете на бавно, ниска температура за 12 часа, овкусени и после на скара или на запичащия капак.

# 443
  • Мнения: 1 113
Да, за вечеря, ще ги правя - няма време Wink. Искам първо да ги сваря под налягане, за да са по крехки, но и да не се разпадат, защото ще са на скара. И колко вода, да ги покрие ли, или само на дъното?

# 444
  • София
  • Мнения: 14 082
Тогава не повече от 10 минути ба високо налягане. Даже и това им е много.
Азнлично не виждам смисъл. На скара стават за по-малко от една бира, докато си говорят момчетата,  а момичетата направят салата.

# 445
  • Мнения: 1 113
Ами за мен, когато има кост не се изпичат добре, а и не обичам месото да става черно.

# 446
  • София
  • Мнения: 14 082
Сложи ги тогава за под 10 минути, но за мен това е извращение 🤣🤣🤣.
Ако ги мариноваш, може и малко повече.
Иначе на скарата стават  мариновани и във фолио. Около половин час и после на скарата без фолио.

# 447
  • Мнения: 13 209
Наистина най-вкусни стават първо сварени - примерно за 5-6 минути, не повече, те и за толкова са си готови. После се намазват обилно със сос/марината и веднага се пекат за още десетина минути.
Стават мозък, хем крехки, хем запеченки. Различни са от само печените.

# 448
  • Мнения: 3 199
Преди няколко месеца взех  https://instantpot.bg/produkt/instant-pot-duo-crisp-ultimate-lid-6-2l/  Днес, утре... Още не съм го разучила и веднъж дори не съм го ползвала. Не съм пенсионирала стария Филипс.
   Презаписвам се в тази тема да следя. Скоро ще се хвърля в дълбокото. А ако имате нещо да препоръчате за конкретно този модел, ще чета и ще уча. Засега го гледам като неандерталец - запалка.

Последна редакция: вт, 21 май 2024, 00:27 от Clotilde

# 449
  • Мнения: 13 209
ОБщо взето е така - слагаш всичко, затваряш, пускаш. Ако се сетиш след време - отваряш и то е готово.

Общи условия

Активация на акаунт