КОЛЕДА 2023/2024

  • 93 800
  • 1 159
  •   1
Отговори
# 540
  • Мнения: 6 898
Как се прави украсата от захар на кристалчета върху обикновените курабойки? В кой момент се посипва захарта и как залепва ? Много ще се радвам ако някой ми обясни. Имам едно тесто за Lebkuchen , но мисля да ги украся само със захар.

# 541
  • Мнения: 10 285
За кои обикновени курабийки става дума? Аз обикновени казвам на т.нар. войнишки (топченца със захар). Правя топче, топя в разбито яйце, в друга купичка имам захар. И след яйцето ги топвам в купичката със захар. Слагам да пека, не се разтапя или разваля. Стои си полепнала. Както и на козунаците. Но ако питате за обикновени изрязани ако са, тип бисквитка, нямам на представа. Може би пак ще трябва да намажете с яйце (с четка) и посолявате със захар.

# 542
  • Мнения: 6 898
Значи в разбито яйце и после в захар и после пека. Ще пробвам месри!

# 543
  • Мнения: 3 535
Значи в разбито яйце и после в захар и после пека. Ще пробвам месри!
Аз понякога не ги мажа с яйце, а направо потапям половината топче в захар и съвсем леко притискам - пак се закрепва. Пробвай и двата варианта.

# 544
  • Мнения: 280
Момичета, къде се продават филирани бадеми? Лидл, кауфланд дали ще има? Че си харесах много една рецепта за курабийки с портокалови корички и филирани бадеми

# 545
  • Варна
  • Мнения: 1 421
В Кауфланд е по- сигурно , че ще има филирани бадеми. Не съм сигурна, че са в постоянния асортимент на Лидъл

# 546
  • Мнения: 3 535
Момичета, къде се продават филирани бадеми? Лидл, кауфланд дали ще има? Че си харесах много една рецепта за курабийки с портокалови корички и филирани бадеми
Аз си купувам в сладкарски магазин, възможно е да има и в специализираните магазини за ядки.
 И да питам ползва ли някой глюкоза на прах и в какво съотношение да я разредя, че съм изхвърлила опаковката, пък и не помня имаше ли на нея указания или не. В другата къща имам течна, но в момента разполагам само с такава на прах и ми се иска да я оползотворя.

# 547
  • Мнения: 581
Филирани бадеми има в метро аз от там купувам

# 548
  • In transit
  • Мнения: 11 960
Момичета, къде се продават филирани бадеми? Лидл, кауфланд дали ще има? Че си харесах много една рецепта за курабийки с портокалови корички и филирани бадеми
В Кауфланд има, скоро гледах. При сладкарските неща бяха, най-долу.

# 549
  • Русе
  • Мнения: 688
Признавам си, че не рових много в рецептите,
но търся меденки които са като топчета, които се  издълбават докато са топли. Псле се слепват с издълбаното, масло и мляко. Така ги правеше майка ми, но не намирам тефтера и с рецепти.

# 550
  • Мнения: 6 830
Признавам си, че не рових много в рецептите,
но търся меденки които са като топчета, които се  издълбават докато са топли. Псле се слепват с издълбаното, масло и мляко. Така ги правеше майка ми, но не намирам тефтера и с рецепти.
На Стр. 1 има рецепта на Lulumba, "Меденки с пълнеж по стара търновска рецепта".
Чудни стават.
Дали се отваря линка. Рецептата е в поста на Lulumba (42-ри пост).
https://m.bg-mamma.com/index.php?topic=801685.msg29108487;_gl=1% … uMC4w#msg29108487

# 551
# 552
  • Мнения: 4 798
Отгоре със захар правя само войнишки курабии и захаринки . Приготвям кристална захар( или цветна от пакетчета) в чинийка, оформям курабийките и директно "потапям", редя в тавата и пека.

# 553
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 771
Забърках тесто за линцер сладки и доза от рохличките на Наталина. Царевичното нишесте се оказа,че било малко и добавих царевично брашно. Дано не съм прецакала тестото. По-късно ще направя и тесто за меденки на Джемма. Те са традиционни и задължителни у нас. Любими са ни. Simple Smile

# 554
  • Мнения: 956
Идеята на  нишестето  е,че е по-финно от брашното.Нямаше ли друго нишесте?

Общи условия

Активация на акаунт