🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 3

  • 30 803
  • 737
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 1 889
На мен пък за разлика от мнозинството ми хареса Мастър класа. Но аз по принцип много харесвам шеф Койчев. За мен това наистина си беше майсторство в кулинарията- изключително много новаторски техники в една чиния. Това би трябвало да бъдат  Мастър класовете, а не шишчета с пюренце. Сега относно бързината и темпа на готвене, амииии бързичко си беше, ама все пак те не готвят в къщи , а  уж в топ 8 на МШ. Да се радват , че Михалчев не им води Мастър клас, че тогава изобщо не ги виждам как ще се справят. Дори и на Петя въпросчетата, които истински ме размиваха, нямаше да им помогнат.
Топ 3 на кутията беше потресаващ. Ужасни чинии- сух киш, неовкусена паста и пресготвено яйце с едамаме с неядливи шушулки.🫣 И това трябва да са най- добрите 8 в МШ сред всички кандидатствали ??? УжасТ !!! Поне се посмях с картелните уговорки на Марианна и изчезващият вид - последният мохикан Осман.😁
И пак за разлика от много аз харесах стрес теста. И в предишни сезони я е имало тази задача, би трябвало участниците да са подготвени и да знаят, че можеше да им се случи. И за разлика от преиграването на шефовете да се правят на лоши, аз харесах как изглеждат почти всички чинии. За вкуса не знам , но на вид го докарваха. А забележки от типа много е зелен цвета на тюла ти и много ти е малка чинийката ме напушват на смях и изобщо не ми звучат компетентни. В този епизод ясно си пролича, че Осман ще е на финал дори и да се издъни и че Петенцето, въпреки сухият киш и пресеченият сос също ще е на полуфинал поне. Креативността на участниците и познаването на продуктите  в този сезон е под всякаква критика. Елементарни техники не се знаят. Просто потресаващо зле е нивото.

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 23:48 от Joy 05

# 631
  • We are free to choose, but we are not free from the consequences of those choices
  • Мнения: 3 268
Ако няма повече мастършеф, бтв и продукцията да се сърдят само на себе си. Съсипаха си рейтинга и реномето на шоуто с този трагичен, нелеп и некадърен каст от посредствени участници. Сигурна съм, че не журито е имало думата, а именно продукцията. А телевизията е натискала да го превърнат в уж по-атрактивно шоу от предишните. Резултатът е налице, потъващ рейтинг, слаб интерес от зрителите и много критики.

# 632
  • София
  • Мнения: 3 845
Пак се почна с големия хейт. Като на някой не му харесва, защо си причинява такова страдание и се мъчи да го гледа? Тези са се явили, тези ни показват.
Ако Осман помага на Тоби, тогава е възможно тя да си замине. Той е толкова фиксиран в играта и дистанцира, че трудно мога да повярвам, че ще се.развърнува за някой изобщо. Едва вчера разбрах какъв.му е проблемът на него - иска да покаже креативност и техника, и затова бута толкова много неща в.чинията. Вече и шефовете му казват в прав текст няколко пъти. Дано се сети да промени това

# 633
  • We are free to choose, but we are not free from the consequences of those choices
  • Мнения: 3 268
Аз не виждам хейт, а критика и разочарование. И да, някой от нас имаме претенции и искаме да гледаме качествено шоу и участници можещи да готвят и имащи малко повече от елементарни познания. Нека четат мненията и масовото разочарование и да не смеят втори път отново да ни предлагат от същото.

# 634
  • София
  • Мнения: 11 707
Аз пък се надявам да има още сезони, не виждам защо да се спира заради един по-слаб сезон. Таралежков и Сарафов са супер, да се надяваме следващ сезон да се запишат по-добри. Съдейки по кастинга, отпадналите също бяха зле.

# 635
  • Мнения: 83
На мен пък за разлика от мнозинството ми хареса Мастър класа. Но аз по принцип много харесвам шеф Койчев. За мен си това наистина си беше майсторство в кулинарията- изключително много новаторски техники в една чиния. Това би трябвало да бъдат  Мастър класовете, а не шишчета с пюренце. Сега относно бързината и темпа на готвене, амииии бързичко си беше, ама все пак те не готвят в къщи , а  уж в топ 8 на МШ.

Само че и Койчев нямаше да се справи, ако следваше някой друг и трябваше тепърва да вади съдове и да се ориентира коя подправка къде е и какво показват. Елементарно е, когато всичко ти е подредено отпред и си тренирал собствената си рецепта 100 пъти.
Ако ние сме двама добри шофьори и ти си следваш познатия до болка път, а аз карам след теб и сменяш ленти и ми даваш в последния момент секундни мигачи, дали ще карам като теб или ще те псувам? Така че, шефче, научи се, че добрият учител няма нужда да се изтъква, а да обяснява така, че учениците му да разбират и запомнят.

Някой друг да го дразни думата “консумирам”? Чак ми е смешна и превзета.

# 636
  • Мнения: 355
Снощи масово се изложиха участниците, и тези избрани в топ 3 и после на стрес теста.😵‍💫🤯

Тоби и поредната паста в тройката ??? 😲😲Журито, не ви ли е неудобно вече?😡😡

Определено на повечето им е трудно да излязат от зоната на комфорта, а пък сервират ли им някоя допълнителна изненада,която налага промяна в движение - направо ги "сготвят".🥣

За презентациите не искам и да говоря, при толкова възможностти да гледат и тренират от СЦ, как един не показа, че е вложил време да се запознае с тази материя на плейтването (защото то си е техника и усет,разбира се, но и там си има някакви норми и изисквания).🤷🙄

Ризото и черен ориз, WTF??? 😵😵😵

Че им го казаха даже,сигурни ли са,че заявката е ризото,а не просто ястие с императорски ориз⁉️🤦🤦

От Лора очаквах да си прави каквото иска, ама за Мелят имам доста по-високо мнение относно кулинарните й познания.🙇

Просто,този епизод беше кошмарен, единственото стойностно нищо беше мастър класа и шефа, който го водеше, такива готвачи искам да гледам - изисквани, елегантни,с умения и опит, уважаващи продуктите, креативни и с дар слово. 🧑‍🍳🧑‍🍳

# 637
  • Мнения: 355
На мен Марианна ми е странна и злобна. Не ми допада от самото начало и не я намирам никак за шармантна. Точно обратното.

Интересно ми капитан Дамян що за птица е ?
За жена като Марианна, ако това частично не е роля, а тя в пълен блясък, то мъжа ю трябва да е мега непукист и яко над нещата,за да понася тези емоционални амлитуди 😂😂

# 638
  • София
  • Мнения: 23 080
Ами  той човекът го няма през повечето време, така че. 🤣

# 639
  • Мнения: 355
Да, така си е, но никой не допусна, че ще готвят един срещу друг, въпреки че и журото не каза, че ще готвят заедно, а че ще пазаруват заедно Grinning

Избирателно слушане без елементарно разбиране 😂😂

# 640
  • Мнения: 83
На мен Марианна ми е странна и злобна. Не ми допада от самото начало и не я намирам никак за шармантна. Точно обратното.

Интересно ми капитан Дамян що за птица е ?
За жена като Марианна, ако това частично не е роля, а тя в пълен блясък, то мъжа ю трябва да е мега непукист и яко над нещата,за да понася тези емоционални амлитуди 😂😂

Въобще не я харесвах. Но напоследък ми е симпатична. Аз пък не виждам никакви амплитуди - хора сме, нормално е да има разлики в настроението.

Не смея нищичко да кажа за готвенето, защото за мен олио от копър е висш пилотаж. А да измисля нещо за 2 минути - абсурд! Готвя всеки ден за семейството, ама как само 😂 За мен всичко е интересно.

# 641
  • София
  • Мнения: 974
Предни сезони даваха усещането, че участниците са хоби готвачи, но с амбиции да развият кариера в кулинарията и предаването да им даде този нужен тласък да постигнат тази цел, а този сезон изглежда все едно са събрали хора с що-годе добри средностатистически умения, ако ги сравняваш с масата хора, от които много дори не могат да си изпържат яйце, но нито един от тях не е дори близо до човек, който може да си представиш като шеф готвач в успешен ресторант. И не съм убедена, че участниците изобщо имат такива амбиции. По-скоро впечатленията са ми, че ще вземат едни 100 хиляди и ще се върнат към стария си живот и професия. За това и аз повече подкрепям базирано на личностни симпатии, а не като предни години, където някой, който и да ми е бил неприятен, не мога да си кривя душата за кулинарните му умения.
Ами, да, тази година е така... Аз и на база лични симпатии няма кого толкова да подкрепям, от всички останали най-симпатична ми е Даниела, но не я виждам на финал, за жалост; дано добута до топ 5. Simple Smile На финал очаквам да са Осман и Биляна (освен ако не стане нещо тотално изненадващо), в който случай бих била за Биляна. Но тя още в началния анонс при представянето си каза, че би си купила инвестиционно злато с наградата. Grinning Не знам дали се е шегувала, но не е дала устна заявка дотук в предаването да иска да се занимава професионално с готвене.

# 642
  • Мнения: 1 889
Скрит текст:
На мен пък за разлика от мнозинството ми хареса Мастър класа. Но аз по принцип много харесвам шеф Койчев. За мен си това наистина си беше майсторство в кулинарията- изключително много новаторски техники в една чиния. Това би трябвало да бъдат  Мастър класовете, а не шишчета с пюренце. Сега относно бързината и темпа на готвене, амииии бързичко си беше, ама все пак те не готвят в къщи , а  уж в топ 8 на МШ.

Само че и Койчев нямаше да се справи, ако следваше някой друг и трябваше тепърва да вади съдове и да се ориентира коя подправка къде е и какво показват. Елементарно е, когато всичко ти е подредено отпред и си тренирал собствената си рецепта 100 пъти.
Скрит текст:
Ако ние сме двама добри шофьори и ти си следваш познатия до болка път, а аз карам след теб и сменяш ленти и ми даваш в последния момент секундни мигачи, дали ще карам като теб или ще те псувам? Така че, шефче, научи се, че добрият учител няма нужда да се изтъква, а да обяснява така, че учениците му да разбират и запомнят.

Някой друг да го дразни думата “консумирам”? Чак ми е смешна и превзета.
Само, че разликата е че Койчев не им е учител и те не са в кулинарно училище. Те са в шоу, избрани за уж топ 3 чинии в предходната задача и целта е  да се види до колко ще могат да повторят рецепта на професионалист , а не да учат рецепти или техники.  И освен обясненията имат и екран пред себе си на който ясно се вижда какво прави Койчев. И въпроси на колко ви е включен котлона ми са леко смешни ? Какви готвачи са ,ако не знаят на колко да си включат котлона като монтират сос с масло или пържат картофки ? Без да броя , че то и малко мисъл се иска. Какво значение има в каква купа ще си разбъркаш захарта, солта и чилито, че чак Петя се шашна, че не може да я намери. Освен техниките на изпичане на рибата и непривичните за риба билки и гъби, аз нищо чак толкова сложно и стресиращо не видях. Те ако не могат да извадят три филета риба, да изрежат три фондана и да монтират един сос ,въобще за къде са тръгнали ???

А на мен ми харесва думичката "консумирам". Все пак хората в по- голямата си част сме консуматори на всичко което ни заобикаля. И някак по вежливо ми звучи от използвачи, поглъщачи и т.н.😜

Последна редакция: сб, 11 ное 2023, 20:12 от Joy 05

# 643
  • София
  • Мнения: 6 212
Лора надига бутилката със зелев сок и опитва, това с което после ще им готви. За такова нещо директно трябва да бъде елиминирана и да откажат да опитат ястието, а според показаното тя е с кафявата престилка. За пореден път си плюят на реномето.

# 644
  • софия
  • Мнения: 25 743
Пак ризото и пак свинщинка на плота.
Тоби готви паста-ризото-паста-ризото. Всичко в големи количества.

Общи условия

Активация на акаунт