Какво купувате за вечеря?

  • 6 028
  • 106
  •   1
Отговори
  • Мнения: 13
Здравейте на всички!
Имам въпрос свързан с готовите храни от супермаркетите, които не са от топлата витрина, а са пакитирани. Купувате ли от тях и ако да, кои са вашите фаворити? Аз пробвах с една лазаня от Лидъл, но не останах много доволна. Ще е супер, ако намеря нещо, което само трябва да претопля, но и да е вкусно и да прилича на нещо все пак. 😄
Има и такива в консерва, които малко ме е страх да пробвам честно казано, но съм чувала, че мъжете си ги купуват и са доволни от тях (тип русенско варено, кюфтета в бял сос).

П.с. Иска ми са да са пакитирани, за да може да издържат по-дълго в хладилника, а тези от топлите витрини много бързо се скапват сякаш.

# 1
  • Мнения: 7 128
Панирани хапки,пици такива неща стават пак бързо

# 2
  • Мнения: 13
Панирани хапки,пици такива неща стават пак бързо

При това единственият ми проблем е, че само панирани хапки не вървят и пак трябва да правя нещо за гарнитура. 😄

# 3
  • Мнения: 41 396
Лазанята на Лидл не е толкова зле (има два вида, пробвала съм тази с кайма). Не е връхтЪ на кулинарното изкуство, ама се яде. Има и разни броколи с нещо си и те се ядат. Някога имаха едни двойни порции бами коренг, те ми харесваха най-много, ама ги няма напоследък.  По-добре топло хлебче и има едни страхотни филета от пушена пъстърва в малки опаковки. Страхотни са.

# 4
  • Мнения: 1 581
Преди купувах лозови сарми в консерва, кюфтета за бургер, замразени зеленчуци-азиатски или мексикански микс,лазаня от Кауфланд. Сега вече имам достатъчно време да готвя. По-добрия вариант според мен е да си взимаш нещо готово-българска кухня, скара, сандвич, пица,ако имаш наблизо или пък да си поръчаш.

# 5
  • София
  • Мнения: 1 206
В нашия Кауфланд има топла витрина. Предпочитам от там да купя, когато нямаме какво да вечеряме. Иначе сина ми най редовно си взима от замразените пици. Консерви с готово ядене не съм взимала.

# 6
  • Мнения: 286
От различните супери най-често купувам суши.
Лазаня от Лидл не съм купувала, тя не е ли замразена?
Ако говорим за нещо замразено, купувам зеленчуци и за няколко минути ми стават в тенжерата под налягане. Слагам съвсем малко вода, стават на пара. Също и пържоли за скара, за да поизтече мазнината.

# 7
  • София
  • Мнения: 8 672
Ние  поръчваме, нямаме наблизо някакъв магазин, от който да взимаме набързо полуготови храни.
Има Била на 10-ина минути, на 15 имаме Лидл. Обикновено взимам замразени зеленчуци, някакви печива, като питки, кроасани.
Ястие мисля, че съм взимала от замразените зелечукови за тиган-от Лидл, а и онлайн(ние пазаруваме почти изцяло онлайн и затова рядко ходя в супермаркетите). Земелчетата от Лидл се харесват вкъщи, много са ми удобни за закуска.
Аз си взимам бургерите от сьомга от Лидл-стават бързо и просто си режа някоя чушка, краставица, изсипвам шепа маслини и ми е готово.
Ето тези кроасани поръчвам често и си кътам за кутията на ученика или някакви спешни закуски https://www.ebag.bg/kroasani-mr-baker-s-maslo-zamrazeni-6br/573571
Тази смес за коледни бисквити е хубава. Аз не ям глутен и млечни и ми допада. Стават бързо и са вкусни. На вид само малко по-различни от обикновените, но тези, които ядем такива неща сме се примирили Laughing Правих ги и за подарък и украсих с айсинг и с шоколад(пак на Бетр разтопени капки веган) https://www.ebag.bg/bio-miks-bettr-za-dzhindzhifilovi-kurabiiki- … uten-vegan/613412 Но аз си взимам и да си правя "лакомства" за себе си.
За големият взимам и замразените мини пици от Лидл , също са много удобни и детето казва, че са вкусни.
Ето тези банички ги бях поръчвала https://www.ebag.bg/banitsa-tedi-rodopska-ss-sirene-bez-konservanti/600460 3 или 4 са в кутия, сториха ми се сухи на външен вид. Ядоха ги, но не с много ентусиазъм. И то останаха 2 и ги залях със смес яйце и сирене, за да се изядат.

# 8
  • София/Севлиево
  • Мнения: 11 057
Харесвам лазанята на Лидл(не замразената),но трябва да се яде веднага след приготвяне,иначе не е особено вкусна.Големият ми син ѝ е почитател.
Аз пазарувам готвено на обяд като вземам и за вечеря и всеки ден е различно.

# 9
  • Мнения: 41 396
В Лидл има и добри неща за бързо запичане - белите наденички, телешките кебапчета, ловджийски наденички, телешки карначета... С малко салатка и лютеница става супер вечеря за минути.

# 10
  • Мнения: X
От тези консерви имаме много. Купувани са за апокалипсиса, стават да оцелее човек, но са далеч от нормална храна.
  В Англия съм си купувал-ризото, лазаня, крокети, картофени кюфтета замразени, имаше едно-боб с наденици и кашкавал, пици . Въпреки че не е качествена храна там поне на вкус я докарват. Тука абсолютно същите марки са за коша.

# 11
  • София
  • Мнения: 2 610
Ние харесваме панираните калмари, не ги пържа, пека ги. Замразени зеленчуци всякакъв вид. В Била открихме замразена риба, филе от бяла риба покрито с броколи или подправки, учудващо добри са. Много рядко бланширани картофи, които слагам във фритюрника с горещ въздух, уж заместител на пържените.

# 12
  • Мнения: 13
От тези консерви имаме много. Купувани са за апокалипсиса, стават да оцелее човек, но са далеч от нормална храна.
  В Англия съм си купувал-ризото, лазаня, крокети, картофени кюфтета замразени, имаше едно-боб с наденици и кашкавал, пици . Въпреки че не е качествена храна там поне на вкус я докарват. Тука абсолютно същите марки са за коша.

"Купувани са за апокалипсиса" ме уби. 😄 Значи по-скороо няма да пробвам. Не търся много голямо качество, но поне да са нещо до нормална храна.

# 13
  • Мнения: 12 864
От замразените лидълски пици купуваме за спешни случаи.
Иначе полуготови купувам замразен грах, вареното вакуумирано червено цвекло. Лесно от тях става ястие. А и от много сурови неща лесно става ястие.
Просто предпочитам да готвя, а и имам времето за това.
Преди, когато беше лудница и нямах време, купувахме от топлите витрини, основно на Била и CBA. Не консерви.

# 14
  • София
  • Мнения: 13 485
Единствено от замразените пици Маргарита на Лидъл взимам и пазя за много крайни случаи.
Предпочитам сама да си приготвя някой аламинут.

# 15
  • Мнения: 7 423
Замразени пици имаме винаги във фризера, също зеленчуци и планирани хапки/ шницелчета. Това е само за спешни случаи, обикновено готвя.

# 16
  • Melmak
  • Мнения: 3 233
Такива храни за мен не са здравословно решение. Просто нито е вкусно, нито полезно.  Няма как да си купя полуготова пица, лазаня или някакви хапки.

Има бързи и лесно рецепти, които да си спретнеш и да не отнема векове. Аз пазарувам в ден, в който не готвя или през уикенда. Така имам продуктите вкъщи и като започна с готвенето не се налага да губя време в пазаруване, мислене, чакане на опашка.

Винаги можеш да пуснеш във фурната месо да се запече, някаква бърза гарнитура.

Ако имаш еърфрайър има много бързи рецепти. Онзи ден свекърва ми се похвали, че е сготвила пържоли за 17 минути на този уред.

# 17
  • Somewhere far away
  • Мнения: 4 158
аз пък много харесвам лазанята от кауфланд и редовно си купувам. не обичам да готвя, нито имам време нито желание. замразени пици също понякога, да напълно на ясно съм че не е здравословно, но са чудесен вариант когато си гладен и няма какво да се яде. моцарела с песто също ми е редовно решение за  вечерите когато друго няма, макарони и спагети също.

# 18
  • Мнения: 7 423
Замразената пица ми е съвсем вкусна. Понякога й слагам допълнително кашкавал и едно яйце. Супер си е. От 1- 2 пъти месечно нездравословно хранене нищо няма да ни стане.

# 19
  • Мнения: X
От тези консерви имаме много. Купувани са за апокалипсиса, стават да оцелее човек, но са далеч от нормална храна.
  В Англия съм си купувал-ризото, лазаня, крокети, картофени кюфтета замразени, имаше едно-боб с наденици и кашкавал, пици . Въпреки че не е качествена храна там поне на вкус я докарват. Тука абсолютно същите марки са за коша.

"Купувани са за апокалипсиса" ме уби. 😄 Значи по-скороо няма да пробвам. Не търся много голямо качество, но поне да са нещо до нормална храна.
Тези които са кюфтенца с бял сос, боб с кюфтенца, шкембе чорба и подобни. Не са за наяждане, по-скоро за екстремни ситуации или ако си в бункера😂.

# 20
  • София/Севлиево
  • Мнения: 11 057
На замразената пица винаги се добавя нещо отгоре(купувам винаги Маргарита)-салам,шунка,прошуто,синьо сирене,кашкавал,яйца, лютеница -кой както му хареса и става много вкусно.Последният път си направих опит -сложих зелени смокини(отцедени и измити от буркан сладко) и синьо сирене-стана супер.

# 21
  • Мнения: 5 182
Единственото, което взимаме, са полуготовите тортелони и подобна пълнена паста от Лидл, но не всяка е хубава. Правим сос вкъщи, но можете да ползвате и готов от Барила.
Консерва взимаме риба тон, една конкретна от метро с червен етикет. Може да се сложи към салата + косерва боб и царевица Simple Smile
Във фризера обикновено имаме и по някоя багета с чесън, за абослютно критични ситуации.
Замразена пица не броя за пица (жесток пица сноб съм), но е някаква храна.

# 22
  • София
  • Мнения: 2 610
А.да, багети с чесън също съм взимала преди,  вкусни са и на Лидл, и на Кауфланд. Имам доста добър еърфрайър и пак не мога да си представя пържоли за 17 мин да станат, аз пилешки бутчета пека за 35 минути и са таман. Иначе темата я разбирам именно като какви нездравословни, но приемливи поне като вкус неща купуваме. То е ясно, че не можеш да се храниш само със замразени храни от супермаркета.

# 23
  • София
  • Мнения: 13 485
Понеже става дума за замразени храни, далеч по-добре е човек да отдели 1-2 дни в сезона на пресните зеленчуци и да си вземе от производител качествени продукти, след което да ги измие, подсуши, евентуално нареже, вакуумира, да ги сложи във фризера на бързо замразяване. Извън сезона и при ограничено време - вадиш, овкусяваш, задушаваш и за отрицателно време имаш вечеря от типа пюре от грах, броколи с масло на пара, варена гореща царевица и печени чушки с оцет и чесън. Добавяш малко печено месо или риба (парче сьомга с масло се пече за няма и 20 Мин., докато се задушат зеленчуците) и ето здравословна вечеря.

# 24
  • Мнения: 6 895
Fever Ray по добре е и лесно, но на човека според мен му липсва система, въобрацение, план и правилни уреди . Трябва да започне някак и ще си изработи система . За сега си мисли, доколкото забелязвам, че да обиколи супермаркета и да вземе нещо готово ще е по-бързо и лесно и разнообразно.
violetka92 според мен си избери заведения наоколо , които имат дневно меню обедно и ги помоли да ти сипват и да си го взимаш вечер след работа. Има комплекти с по 3 или 4 тенждерчета за взимане на храна или им даваш кутии . В магазините да бикаляш и да си конфигурираш меню ще ти отнеме повече време о да го сготвиш в някой мултикукър . Т.е. или си поръчваш или си купуваш уред за бързо готвене и си съставяш списък с лесни за приготвене неща. Гарнитури от сорта на салата , леща, боб , грах и пр.много лесно можеш наистина да претоплиш от буркан и консерва и да ползваш сос. Също имаш вариант да си свариш боб или леща или картофи уикенда и да ги сложиш в кутия в хладилника и да ги ползваш като заготовка.
Аз лично за бързо ако искам и нямам друг избор , а се случва рядко,  си знам наоколо предложенията. Имаме удобен китайски с широк бюфет - за 15 мин ми е готова поръчката , пица хът с различни много изгодни предложения за всеки ден от седмицата , KFC с много добри предложения за четвъртък и петък, дюнери мога да взема петъчно защото водя децата на спорт наблизо , топла кухня в един супермаркет предлагат хлебчета с каквото си избереш или печено пиле на грил на доста сноска цена. Всичко с една хубава салата е ок , но не за постоянно.
Затова според мен си включи въображението и си набави някой уред за бързо готвене и хубав хладилнил. Няма д ае по-бавно.

# 25
  • Мнения: 289
Такива храни за мен не са здравословно решение. Просто нито е вкусно, нито полезно.  Няма как да си купя полуготова пица, лазаня или някакви хапки.

Има бързи и лесно рецепти, които да си спретнеш и да не отнема векове. Аз пазарувам в ден, в който не готвя или през уикенда. Така имам продуктите вкъщи и като започна с готвенето не се налага да губя време в пазаруване, мислене, чакане на опашка.

Винаги можеш да пуснеш във фурната месо да се запече, някаква бърза гарнитура.

Ако имаш еърфрайър има много бързи рецепти. Онзи ден свекърва ми се похвали, че е сготвила пържоли за 17 минути на този уред.
Лятото вземах от Лидл  пици промоцията 50% май се казваше -3 бр. В вутия.След всяка пица изпивах по около литър вода.Не знам какво имат вътре , но не са подходящи за честа консумация.

# 26
  • Мнения: 1 840
Замразени зеленчуци,бургери от Лидъл,пица Маргарита от Лидъл.
По принцип не ядем готова храна,старая се да готвя.

# 27
  • Мнения: 2 604
90 % от храната ни е сготвена. Но винаги държа някои от продуктите на Лидъл заредени: от консервите поддържам сосове на Барила за спагети, царевица, кисели краставички, грах с моркови. От фризерите: пилешките хапки в кутия, багети с масло и билки, мексиканския микс със зеленчуци, калмари с масло, мини кроасанчета с масло, кори за баница, бутер тесто.

# 28
  • Мнения: 2 638
Дежурно при нас е скара и салата, омлет и салата, харесвам пиле на грил, риба във фолио на скара/ фурна, сирене във фолио на скара/ фурна.

# 29
  • Мнения: 150
Ние Лидл и Лекси (Пловдив) много ги уважаваме.  Често похапваме лазаня, тортелини/ЛИДЛ/- слагам им готов сос или си правим сосче, зависи от ситуацията. На замразените пици не сме им фенове. В Лекси продават одринска баница замразена- страхотна е.
Лично аз предпочитам вечер да си направя салата със зеленчуци и скаридки /стават бързо на тиган/ или филе от рибка, пишелко. Често ползвам и замразените зеленчуци на Лидл, зеления фасул в буркани,  но когато имам време и възможност предпочитам да готвя с пресни сезонни такива.
На децата понякога правя от бланшираните картофи на Лидл в еър фрайъра.

# 30
  • Мнения: 6 895
яйцата , бургер от бекон с бъркани яйца и домати и пресен лук ... ммм Simple Smile

# 31
  • Мнения: 14 990
Вкъщи взимаме от Кауфланд и Лидл подобни храни - багети, кроасани, банички, кюфтета, пържоли, картофки, хапки, сиренца ... Готвим ги във фраера, имаме голям на Тефал и го ползваме като фурна и тиган, повечето неща стават за 15-25 мин. Само пици не влизат в него да се пекат.
Най-готовите тип само за топлене в МВ по-скоро ги избягваме, хич нямат вкус.

# 32
  • Мнения: 362
Понякога прибягвам до тях, като сме на зор, но гледам да е максимално рядко. Тези на Лидл основно вземам. А от консервите - твърдо не.

# 33
  • Мнения: 7 423
Много обичам жена, която не работи, да дава съвети за бързо приготвяне на здравословна вечеря. Аз понякога съм толкова уморена вечер след работа, че буквално ми се клатят краката. Приготвяме каквото има.

# 34
  • София
  • Мнения: 13 485
Кого визираш, Фрау?

Не забравяй, че някои "неработещи" сме били работещи доскоро. Или имаме много повече ангажименти от работещите - с работа, с деца, с други ангажименти.

# 35
  • Мнения: 69 067
Авторът не пита какво да сготвя. Да готвя ли или не. Пита конкретно.
Айде пак налетяха със съветите, начукване на канчето, непоискани коментари, встрани от темата...ми досадно е. Гответе си колкото искате, има доста теми в готварския...

Аз съм вземала готвено, до работа готвят и продават на кг /тегли се/, сто вида ястия, скара, супи..всичко.
Но излиза скъпичко .

Също съм поръчвала от пицария, освен пици, скара, лазани,  риба, ризото...по менюто тоест.

Лозови сарми в конкерва от местна верига, добри са, но са за един неящен човек. Днес видях в др.верига 1кг консерва с лозови сарми.

# 36
  • Мнения: 2 638
И аз поръчвам, най- вече неща, които няма да направя- дроб на скара, език, сърца, изобщо, неща, които няма да сготвя никога.

# 37
  • Мнения: 2 604
Оооо, лозови сармички, забравих. Доста често правя заради децата, но понякога съм купувала готови. Най-сполучливи са консервите в турските магазини.

# 38
  • Мнения: 1 579
Купувам пица със спанак от Кауфланд (тяхна марка), камембер замразен , рибни хапки (има едни, които са с приемлив състав в Лидл), бургер сьомга от Лидл, шницели замразени, на които пак гледам състава да е приемлив (от Лидл взимах такива).
Редовно имам консерви нахут и печени чушки. С това и някпй нарязан домат и сирене става гарнитура за секунди, че даже и за основно хапване си става. Запичам нахута леко във фраера с малко чесън на прах и олио.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 18:09 от Лайкa

# 39
  • София
  • Мнения: 2 610
Неуместно беше в тема за бързи замразени или пакетирани вечери да се пише колко по-лесно и вкусно било да се готви нещо здравословно. Сетих се, че много харесваме замразените бретцели от Лидл, но не са в редовния асортимент.

# 40
  • Мнения: 2 638
Заглавието на темата, може би, обърква… На Лидл харесвам маринованите ребърца, не е като да ги претоплиш само, но на фурна без никаква занимавка, готови за 40- 50 Мин. Имат и едни цариградски кюфтенца- пак само на фурната- те стават по- бързо.

# 41
  • Мнения: 5 182
Сушени домати също са нещо, което обикновено имаме в хладилника и е чудна добавка към гарнитура/салата Simple Smile
Песто си правим, не мога да препоръчам марка, но също е чудна добавка/сос. (Как само върви със заешко...)

# 42
  • Мнения: 759
Единственото готово, което купувам са дълбокозамразени пици и ако намеря хубави рибни пръчици. Всичко останало е просто ужасно. Купувала съм готови салати: снижанка, катък … компромисни са.
Спасявам се като опитвам да наготвя едно или две неща, които да се ядат поне един или два пъти.

# 43
  • Мнения: 358
Не е нужно да купувате полуготови охладени или замразени храни.
1.Купувате охладено месо, риба, продукти от кайма, пиле. Каквото и да изберете, го запичате на фурна.
Вземате и зеленчуци за салата.
2. Качамак.
3. Картофи на фурна.
4. Ориз със зеленчуци/чушка, морков, лук, грах/.
5. Бобена салата от сварен боб,с лук и червен пипер.
6. Спагети със зеленчуци или колбас и кашакавал.
7. Салата Табуле
8. Червена леща - увира за отрицателно време. Добавя се картоф.
9. Гювечета - лук, колбас, сирене, домати, яйце. Може и без колбас.
10. Омлети с много плънка. Или пица-омлет на фурна/нужни са поне 8 яйца/.
11. Кавърма с пилешко филе на тиган. Става за 20 мин.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 22:07 от lana26

# 44
  • Мнения: 6 895
Аз снежанката не мога да я ям. Другите са ми компромисни, но не знам какъв желатин слагат на снежанката . Замразените пици никога не успявам да ги направя добри и се отказах. Друго се сетих на един уред като гофретник , но за сандвичи  , с хляб за тостове и различна плънка стават много хубави сандвичи . Също сиренето по шопски и изобщо гювечетата . И те са лесни.

Последна редакция: вт, 13 фев 2024, 22:18 от bella-ciao

# 45
  • Мнения: 14 990
Не е нужно да купувате полуготови охладени или замразени храни.
1.Купувате охладено месо, риба, продукти от кайма, пиле. Каквото и да изберете, го запичате на фурна.
Вземате и зеленчуци за салата.
2. Качамак.
3. Картофи на фурна.
4. Ориз със зеленчуци/чушка, морков, лук, грах/.
5. Бобена салата от сварен боб,с лук и червен пипер.
6. Спагети със зеленчуци или колбас и кашакавал.
7. Салата Табуле
8. Червена леща - увира за отрицателно време. Добавя се картоф.
9. Гювечета - лук, колбас, сирене, домати, яйце. Може и без колбас.
10. Омлети с много плънка. Или пица-омлет на фурна/нужни са поне 8 яйца/.
11. Кавърма с пилешко филе на тиган. Става за 20 мин.
От тези половината искат активно бъркане, а другата половина проверка на всеки 5-10 мин. Оставам с впечатление, че в темата се пита за неща, които да пуснеш да се готвят, докато сортираш цветното пране и се къпеш.
И аз готвя пълноразмерна супа за половин час, но след работа пò ми се ще да полегна за толкова, вместо да стърчат до котлона.

# 46
  • Мнения: 116
а може ли да препоръчате супермаркети в София с наистина вкусна топла витрина, нещо готвено, което да върви с хляб да си взимам отвреме навреме за вечеря и като се притопли да не е гадно ?

# 47
  • София
  • Мнения: 13 485
Защо по-добре не си поръчваш с доставка от ресторант? Поне има известен шанс да не е с остатъците от продуктите с изтичаща годност.

# 48
  • Мнения: 116
Защо по-добре не си поръчваш с доставка от ресторант? Поне има известен шанс да не е с остатъците от продуктите с изтичаща годност.
поръчвал съм си, но пак е по-лесно през деня или привечер като излизам да си купя нещо и да знам, че само трябва да се претопли, не тепърва да избирам ресторант, в който да ми допадне нещо, да чакам доставка, да излизам да плащам и т.н.

# 49
  • Мнения: 6 895
И аз се питам защо не от ресторант. Има толкова много със спец. оедно меню и то е на доспустима цена . Не може ли да се поръчва и да се взима или доставя по-късно? Аз например на Гео Милев съм взимала от тук https://martinasfood.com/ и доста от нещата им са доста добри. Но има и други и на други места.

# 50
  • София
  • Мнения: 13 485
Че ти можеш още през деня да си избереш, да заявиш доставка в определен час и да ти я доставят до входната врата. Нито е нужно да чакаш, нито да излизаш, нито тепърва гладен да избираш. Има и опции да си поръчаш в заведение по пътя ти на прибиране, да е готово до определен час и да минеш да си го вземеш сам, дори още ще е топло.

# 51
  • Мнения: 6 895
Знам  Аз може и да не съм разбрала осоено добре, но доколкото схванах тя не търси скъпо меню от ресторант за вечеря. А предложенията за обедно меню обикн. са на добра цена. А обедно меню в 18 часа няма как да получиш, освен ако край вас няма заведение, което приготвя обедно меню и се разбирате да ти запазва дневното предложение да си го вимаш в 18.
Но темата както винаги е като всяка бг мама тема - глух телефон и всеки говори от собствената си камбанария и вероятно аз не съм разбрала добре за какво става дума. Сега се дропвам ,че тази тема се завъртя в кръг.

# 52
  • София
  • Мнения: 13 485
Зависи наистина каква е идеята, освен да е бърза храната - да е евтина, независимо от качеството или да е все пак нещо, което няма опасност да ти докара (най-малкото) стомашно неразположение.
Добре е да се отчита, че храненето е основата на здравето.

# 53
  • Мнения: 116
И аз се питам защо не от ресторант. Има толкова много със спец. оедно меню и то е на доспустима цена . Не може ли да се поръчва и да се взима или доставя по-късно? Аз например на Гео Милев съм взимала от тук https://martinasfood.com/ и доста от нещата им са доста добри. Но има и други и на други места.
това ми е близо и изглежда доста добре, само с доставка ли работят или може и от място да се взима ?
И само да добавя, че съм мъж, не "тя" 😀

# 54
  • Мнения: 4 616
Много добре разбирам какво търси авторката, аз съм в постоянно търсене на нещо подобно. От ресторантите не стига, че е скъпо, ами и порциите са недостатъчни. Хепи винаги за вкъщи сипва много по - малко от консумация на място. 4 за вариантите за храна за дома тип обедно меню около мен, ами уж супер класни места БМС, Тигана, Таблата.... ами тези хора не могат да готвят, просто не е вкусно. Много ястия могст да станат за 30мин, но аз наистина понякога ги нямам или по скоро нямам продуктите, които трябва да са разнообразни всеки ден. И после чиниите....
Пробвах бланширан ориз със сирена от Италианските на Лидл. Гадост. Първо не стана за 10 мин както си пише. Второ личеше си, че е изкуствен полуфабрикат.

# 55
  • Мнения: 1 840
Няма как храна от топла витрина или разни закусвални да е вкусна,евтина и с качествени продукти.Доколкото разбирам в темата това се пита..
Който иска вкусно и с добри продукти -да си готви.Всичко друго е компромис и може да доведа до трайни последици за здравето.

# 56
  • Мнения: 6 895
ТовасъмазМоже да си взимаш , но кутиите струват . Т.е. не знам дали може да носиш собствена кутия. Но п к ако помолиш да ти сложат няколко неща в една голяма кутия ... иди и пробвай. Иначе ако те интересува обяд харесвам и Под кестените . А ако си в района на Иван Асен и пицария Дон Вито има дневни предложения .

# 57
  • Мнения: 1 336
Моите варианти за бърза вечеря са:
* сандвичи тип пица, т.е.  върху тост поставям смес за пица:  моцарела, доматен сос, риган, нарязана шунка, зеленчуци и т.н и запичам за 10 минути. Плюс салата.
*сандвич от нарязан багет и пак нещо отгоре.
*картофени джобове - винаги ме спасяват, когато децата са си поканили приятелчета и ми трябва голямо количество. Има с различна плънка , плюс различни сосове, като катък, сладко-кисел...
*яйца във всякакв вид, плюс салата
*засищаща салата: авокадо, риба тон от консерва, варени яйца, сирене, маслини, лук или другия вид: малки макарони, майонеза, шунка, кисели краставички, чушка
*някаква наденица плюс готова гарнитура (при нас има в пакети )
*пълнена шунка с руска салата - само се навива на руло

От замразените продукти единствено картофените джобове ползвам. Пиците съм заместила със сандвичи, защото не са ни вкусни, честно казано. Или просто не сме намерили добро качество.

# 58
  • Мнения: 2 929
Сарми в консерва . Пица става .
Най- добре да се сготви нещо на бързо .

# 59
  • Мнения: 9 255
Препоръчвам топлата витрина на Фантастико...

# 60
  • Melmak
  • Мнения: 3 233
Тия сарми в консерва са много гадни. Въобще нямат вкус. Виждала съм, че сармите от витрината на Била са точно от консерва. Веднъж видяхме как го вадят…


Живея до Фантастико и пазарувам дребни неща от там, като нямам време. Топлата витрина не е много ок при нас. Работят там неприятни хора, така да кажа. Като ги видя и не искам да ям нещо, което са пипали.

# 61
  • Мнения: 358
Не е нужно да купувате полуготови охладени или замразени храни.
1.Купувате охладено месо, риба, продукти от кайма, пиле. Каквото и да изберете, го запичате на фурна.
Вземате и зеленчуци за салата.
2. Качамак.
3. Картофи на фурна.
..................................................
От тези половината искат активно бъркане, а другата половина проверка на всеки 5-10 мин. ........

Ами иска бъркане, за да не ви се сбърка здравето. Особено след навършване на 40 год. Всеки сам си преценява.

# 62
  • Мнения: 358
Препоръчвам топлата витрина на Фантастико...

Работила съм във Фантастико на касата. И винаги е смърдяло от пържената риба, използват продукти с
изтичащ срок.
На деликатесните сирена, гауда и др. подменят етикети с изтичащ срок на годност. Не правете компромис със здравето си. Защото няма нищо по-ценно от здравето.

# 63
  • Мнения: 7 423
Не сте се разделили добре с Фантастико вероятно. Обаче на Фантастико не му пука. Нямаше да коментирам, но не харесвам некоректни изказвания.

# 64
  • Мнения: 922
Тия сарми в консерва са много гадни. Въобще нямат вкус. Виждала съм, че сармите от витрината на Била са точно от консерва. Веднъж видяхме как го вадят…


Сещам се, как близък изкара курс за готвач, организиран от бюрото по труда.  Трябваше с договор да работи 6 м. в ресторант на морето. От март го пратиха в Созопол.  Сподели, че готвели точно сърми - лозови и зелеви.  Заварявали ги в буркани и лятото правели само сос и ги предлагали в обедните менюта.
Сготвеното в консерви не ми харесва и на мен. Единият колега носи нещо като русенското варено, но е
джолан в сос. Хареса ми и веднъж наготвих с грах.
Иначе за набързо ММ готова изпържена риба си купува, за да не мирише из апартамента.

Последна редакция: чт, 15 фев 2024, 10:44 от bubanka

# 65
  • София
  • Мнения: 8 672
Консерви ползвам рибни, цяревица, червен боб, кокосово мляко. Някой път ми се дояжда скумрия с доматен сос. Под някой път имам предвид веднъж на 2 години 🤣
Но кокосово мляко, червен боб и царевица купувам редовно. Зеленчуците предпочитам да са замразени пред консервирани, но редовно някой роднина ме снабдява с консервиран грах, зелен боб. Не говоря за домашни, а купени от малки производители. Но така си стоят- имам доста буркани с грах и зелен боб 🤣 и не знам какво да ги правя. Грах готвя, но предпочитам замразен и някак не мога да се пречупя да е от буркан.
Мъжът ми сравнително често дарява кръв и някой път в торбичката с храна след това има русенско варено- аз го харесвам и си го изяждам 🤣
Малко ми е неразбираемо как някои хора много свиват устни и нос за това, че някой непознат яде консерви(защото му се налага или му е вкусно), същевременно храненето на бебета с консерви е масово и дори някои хора убедено твърдят, че е по-сигурно и полезно.
Нека всеки си яде, каквото може или иска. Има всякакви житейски ситуации, както и хора с всевъзможни предпочитания, а бих казала и медицински или психически състояния. Едно здравословно ястие(за някои) изисква огромен ресурс за други- времеви, финансов, емоционален, психически. Също и могат да доведат до дискомфорт, тревожни мисли.

Членувам в една фейсбук група(чуждестранна) за хора, които по някаква причина на могат да се хранят нормално- нямат време, имат заболяване, имат ADHD, тревожно/сензорно разстройство, имат деца с проблеми(и в храненето) и там си има "приказка "low spoons"т.е., че нямаш ресурс да готвиш много и дълго...търсиш рецепти, които не изискват много усилия- психически или физически. И няма осъждане, няма "не е полезно". Онзи ден писа младо момиче, което е бременно- живее с родители си, бащата я е зарязал. Няма апетит, не знае с какво да се храни, защото няма сили да стане от леглото от реване и нещастие. И хората и дадоха идеи за какво ли не...вероятно джънк за много тук, но нещо, което ще я засити и ще я накара да се чувства добре.

# 66
  • Мнения: 19 145
а може ли да препоръчате супермаркети в София с наистина вкусна топла витрина, нещо готвено, което да върви с хляб да си взимам отвреме навреме за вечеря и като се притопли да не е гадно ?

Страшно много хора съм виждала вечер, външни лица, да взимат храна от стола на УАСГ. Храната не е като в гадните студентски столове и дори и без намалението за студенти и преподаватели цената не е като от заведение.

# 67
  • Мнения: 12 864
...
Малко ми е неразбираемо как някои хора много свиват устни и нос за това, че някой непознат яде консерви(защото му се налага или му е вкусно), същевременно храненето на бебета с консерви е масово и дори някои хора убедено твърдят, че е по-сигурно и полезно.
Нека всеки си яде, каквото може или иска. Има всякакви житейски ситуации, както и хора с всевъзможни предпочитания, а бих казала и медицински или психически състояния. Едно здравословно ястие(за някои) изисква огромен ресурс за други- времеви, финансов, емоционален, психически. Също и могат да доведат до дискомфорт, тревожни мисли.
...
Всеки просто си казва мнението и няма причина да бъде ограничаван. Ако някой не харесва нещо, също толкова има право да го каже, както и този, който го харесва.
Пък авторката на темата да си почерпи от които си иска идеи.

# 68
  • София
  • Мнения: 8 672
Не винаги е нужно всеки да си казва мнението. За мнението и за*ника дали сте чували приказката?
Мнението не винаги е нужно, особено като засрамва друг и не отговаря на въпроса му. Авторката, вероятно, вече не чете темата, защото не иска да се чувства зле, когато вижда коментари, които я осъждат.

# 69
  • Мнения: 2 929
Всеки може да си се храни както реши , стига да му харесва .

# 70
  • Мнения: 345
а може ли да препоръчате супермаркети в София с наистина вкусна топла витрина, нещо готвено, което да върви с хляб да си взимам отвреме навреме за вечеря и като се притопли да не е гадно ?


Излиза ми реклама за супермаркет Смокиня жк Лагера. Пише, че предлагат сготвена храна от шеф готвачи Thinking Не съм ги пробвала, но са идея за бърза вечеря Simple Smile


Ето локация на двата обекта
София, кв. Лагера, ул. Добротица Деспот, № 41
София, кв. Манастирски ливади – изток, БОРИСА АПАРТМЕНТС

# 71
  • Мнения: 9 255
И все пак на мен ми се струва,че лозовите сърми в консерва са по-вкусни от пресните.

# 72
  • Мнения: 2 929
Като няма лозови листа и готовите сърми стават .

# 73
  • Мнения: 358
Не сте се разделили добре с Фантастико вероятно. Обаче на Фантастико не му пука. Нямаше да коментирам, но не харесвам некоректни изказвания. Rage

Добре се разделихме с Фантастико. Пенсионирах се.SatisfiedSimple SmileSimple Smile
Или да публикувам пенсионното решение??? Смях.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 15:46 от lana26

# 74
  • Melmak
  • Мнения: 3 233
Аз без да съм работила във фантастико, споделям мнението на lana26… то просто като влизаш там често и ти става ясно..

# 75
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 485
И все пак на мен ми се струва,че лозовите сърми в консерва са по-вкусни от пресните.

Ако сравняваш кои да е пресни лозови сърми с тези в консерва. Моите, тези на мама и на всичките ми приятели, които ги готвят, нямат нищо общо с тези в консервата.

# 76
  • Мнения: 14 990
Дано не звуча заядливо, но работещ човек не разполага със свободното време на пенсиониран човек. Като работеща винаги ще предпочета почивката си пред домашната храна. Почивката също е важна за здравето и за способностите на организма да реагира. Системното лишаване от почивка оказва много по-лошо въздействие на организма от изяждането на две размразени баници, от които в най-лошия случай ще пазиш тоалетната един час и това е всичко.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 18:07 от Нарцùса

# 77
  • Мнения: 1 840
Яденето на некачествена храна,може да има много сериозни последици за организма в дългосрочен план.Но разбирам ,че повечето от нас са преуморени.

# 78
  • Мнения: 69 067
Защо се приема че вкъщи сготвеното е качествено, щом се прави със същите продукти, с които готвят и в заведенията ?

# 79
  • Melmak
  • Мнения: 3 233
Мии не винаги е със същите продукти. Нито пържа на фритюрник, нито купувам полуфабрикати за да си ги доготвя вкъщи тип хапки някакви там и подобни. Всички такива, като сложиш и разни хлебчета за допичане са ужасно вредни, блъскани с какво ли не.

# 80
  • Мнения: 14 990
Чак пък какво ли не. Нали четете съдържанието?
Освен това никой не яде изключително такива неща и ако нещо трайно ти става от две баници, значи имаш много голям проблем, но той не е точно свързан със замразените храни.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 21:23 от Нарцùса

# 81
  • Мнения: 1 840
Въобще не е със същите продукти.Едно е да си смелиш месо и то от проверен източник,друго е да купиш кюфте от топла витрина.

# 82
  • Мнения: 69 067
Сигурно ориза от Марс го купуват, за това е различен от този, сготвен вкъщи....

# 83
  • Melmak
  • Мнения: 3 233
Мии аз кайма не ям. Меля месо в месарницата. Такива готови кюфтета и кебапчета не купувам нито от топла витрина, нито сурови в тарелка.
За ориза.. в масовите ресторанти всичко е на заготовка. Варят ориз за ризото веднъж в седмицата. Полуготов го замразяват. Като влезе поръчка го пускат на микровълновата, доготвят го после заедно с другите съставки.

Хлебчетата от замразените щандове… пълни са с разни гуми, подобрители, овкусители, мононатриев глутамат.

Аз лично за себе си съм се отказала да купувам такива неща. Преди години си спомням, бяхме на гости на приятели. Мацката беше гадже на наш приятел, горката хич я нямаше в кухнята. И беше накупила такива полуфабрикатни продукти. Всъщност някои хора това ядат, защото не готвят.

За мен не е трудно да се измисли нещо за вечеря с бърза рецепта. Аз най-вече планирам добре и готвя за 2 дена поне. Така имаме и за вечеря. Не обичам да се сетя в 6 вечерта, че нямаме нищо за ядене, а и вечер спортувам и след тренировка няма шанс да готвя.

# 84
  • Мнения: 1 840
Погледайте   "Кошмари в кухнята".При това там става въпрос за ресторанти.

# 85
  • Мнения: 69 067
Ето състава на сармичките в консерва....гледам, гледам..не виждам вредности.

# 86
  • Melmak
  • Мнения: 3 233
За сармите говорихме, че са гадни на вкус. Никога не им бях чела състава. И на витрината в била са от консерва. На мен това не ми е вкусно, ако на някой му е вкусно, нека си яде..

# 87
  • Мнения: 69 067
Перфектни са на вкус. Облизвам си пръстите.

Сготвени вкъщи вкус на ананас ли имат, или на мусака....или пак на ориз с киселко и лозов лист...мдааа...

# 88
  • Melmak
  • Мнения: 3 233
Ми добре 🤣

# 89
  • Мнения: 2 929
Не си мислете , че храната по магазините е много качествена , дори и вие да си я готвите . Плодове , зеленчуци все са вносни почти .

# 90
  • Мнения: 160
Аз пък лазанята от Лидл тази от 1 кг а не малките много често я взимам и я изяждам на 2 пъти. 😄 Иначе месната салата, телешките кебапчета, чесновите багети, пилешките хапки на Culinea също са хубави, но последния път ми се стори че са намалили количеството.. Преди пълнех цялата чиния сега е на половина 😃 или аз си внушавам, замразените пици също бяха ок преди сега са по-скоро безвкусни.. Пилешките дробчета също са хубави, цариградските кюфтенца ги бях правила със доматен сос на Combinо , доста вкусно се получиха. 👌

# 91
  • Мнения: 922
Точно тази лазаня от Лидл и аз я купувам и се харесва. Два пъти в годината няма кой знае какво да ни стане.
Лозови сърми не мога да правя, все ги загарам при варенето. Свекървата ги приготвя и ни дава. Като пенсионерка не й тежи да готви. ММ обаче не иска много да взема, че все яхния готви. Аз като работеща на две места, два дни напред зная менюто и си помагам.ММ предпочита да си купи риба готова изпържена. Аз рядко ям, сина хич не вкусва. И черен дроб си купува от магазин с топла витрина и не е лош.

# 92
  • Мнения: 41 396
Taман хапнахме едно от готовите джоланчета на Лидл. Като изключим, че са солени, са много крехки, сочни и вкусни. Има и дърпано свинско, и то е много хубаво. Има и пилешки, ама не съм пробвала. И гарнирах с малко от картофеното пюре на Лидл (за мен най-доброто и с почти никакви добавки) . Много бързо и вкусно.

# 93
  • Мнения: 358
Защо се приема че вкъщи сготвеното е качествено, щом се прави със същите продукти, с които готвят и в заведенията ?

Не е така. В заведенията масово се ползват замразени продукти - замразени кайма/месо, субпродукти/ и зеленчуци. Заради крайно ниската цена на замразените продукти, калкулантът-счетоводител в кетърингова фирма изписва ниската цена на замразена кайма или месо, грах, зелен боб, картофки по селски и пр.  Рядко се случва вкъщи да е така. Имам опит като калкулант в кетъринг фирма - готвачите винаги взимаха замразени меса, UHT сметана и UHT мляко и т.н. Може тук да се открие отделна тема за заведения с незамразени продукти.

Относно лазанята от Лидл, има алтернативна рецепта. Пастицио - дебели спагети или тестени изделия талятеле плюс кайма, домати, малко лук и т.н.

Последна редакция: нд, 18 фев 2024, 20:40 от lana26

# 94
  • Мнения: 69 067
Всичкото месо, кайма, кърначета вкъщи е във фризера. Тоест..също замразено.
Вадя, размразявам и готвя.
Разлика за мен няма.
Да не споменавам, че в магазина месото също е размразено...което купуваме.
Освен ако нямаш две прасета в хола, които да заколиш и изядеш веднага целите, щото ооо..ужас....остатъка ще трябва и ти да го, замразиш...и пак същото...

# 95
  • Мнения: 358
Ееее, за месото в крайна сметка всеки сам преценява. Поне зеленчуците да са охладени, а не замразени.

# 96
  • Мнения: 69 067
Защото има витамини в тях ли, в пресните...едва ли...Grinning

# 97
  • Мнения: 5 182
Не че е темата, но изобщо не мога да се съглася, че в заведение и вкъщи е едно и също поне за нашето семейство и нашите навици и вкусове. След тоталното падане на нивото покрай ковид ям навън само по някакво голямо изключение, защото хем храната в общия случай не ми харесва, хем е скъпа. Има изключения, разбира се.
Моето конкретно предпочитание е да си направя препечена филийка с лютеница и сиренце, от колкото да ям замразена пица Simple Smile Но това значи човек да има вкъщи хляб, лютеница и сирене Simple Smile
Покрай ремонта, сме яли от топлата витрина на близкото Фантастико 1-2 пъти и предпочетохме да си правим яйца и губена супа на газово котлонче на балкона, когато го закъсаме. Но това, че сме се разглезили с домашна храна съвсем не значи, че нямаме в задния джоб някоя-друга рецепта тип dump and leave, които включват консервирани зеленчуци, както и някое бурканче лютеница, риба тон, охладени тортелони, замразена готова храна за детето и т.н. Simple Smile Въпрос на ситуация, възможност, организация и условия. Всеки прави, каквото може с това, което има и срещу това, което е склонен да жертва.

# 98
  • Мнения: 6 895
...За ориза.. в масовите ресторанти всичко е на заготовка. Варят ориз за ризото веднъж в седмицата. Полуготов го замразяват. Като влезе поръчка го пускат на микровълновата, доготвят го после заедно с другите съставки. ...
В същност къде виждаш проблем, освен в сорта ориз?
Аз съм гледала филм с доста позитиви на метода на замразяване на продукти. Дори за приготвени бебешки храни  го препоръчват , зада не изхвърляш директно голяма част от приготвеното от теб.
Ако съставките са ок, фризера ти е ок , да замразиш нещо за седмица не би трябвало да е проблем ?

# 99
  • Мнения: 922
Аз много използвам заготовки от фризера.  Ето сега имам във фризера месо, обратно от сварени корали, три пакетчета са.  Имам и нарязани моркови, пиперки. Идеални са ми за бързо готвене. Вече съм сготвила ориз с едното пакетче месо и моркови. Целия ден съм по задачи, сега имам време. Не обичам в 19 ч. да се препирам за вечеря.

# 100
  • София
  • Мнения: 8 672
И моят фризер е пълен. Замразени зеленчуци, подправки, чят пат месо. Разфасовам пилетата и ако няма да готвя всичко на момента, някои части замразявам. Както и пилешки субпродукти- редовно поръчвам сърца, воденички и дробчета и ги замразявам. Храня се на режим и готвя за семейството, за мен отделно. Редовно си сварям в мултикукъра нещо и после го запичам или на тиган.

Замразените зеленчуци са добър вариант, ако няма сезонни на момента. Джейми Оливър има цели серии за бюджетна храна и в почти всяка ползва замразени зеленчуци.
Те са и по-добър вариант от консервираните.

# 101
  • Melmak
  • Мнения: 3 233
...За ориза.. в масовите ресторанти всичко е на заготовка. Варят ориз за ризото веднъж в седмицата. Полуготов го замразяват. Като влезе поръчка го пускат на микровълновата, доготвят го после заедно с другите съставки. ...
В същност къде виждаш проблем, освен в сорта ориз?
Аз съм гледала филм с доста позитиви на метода на замразяване на продукти. Дори за приготвени бебешки храни  го препоръчват , зада не изхвърляш директно голяма част от приготвеното от теб.
Ако съставките са ок, фризера ти е ок , да замразиш нещо за седмица не би трябвало да е проблем ?

Виждам проблем да струва 20 лв. 🤣

Като цяло в ресторантите се готви на заготовка така почти всичко. Изключвам някакви немасови ресторанти, говоря за обикновените.

Замразяването не е лошо по принцип. Лошо е да ядеш дълбокозамразени полуфабрикати. Едно е да бутнеш във фризера някое месо, което си купила в повече примерно. И аз имам едно такова, май няма да го готвя днес и ще го замразя за да не се развали.

Ама е друго да ресторанта да купува нискокачествени замразени меса. Най-често се усеща в пилешкото - идва осолено. Нискокачествен продукт, който като го ядеш вкус направо няма. Такива гадни бутчета примерно не съм си купувала никога от магазина, но в разни ресторанти съм яла.

Като цяло lana26 добре го каза, но който не е влизал в кухня в ресторант и не е работил, може да не прави разликата.

# 102
  • Мнения: 6 895
...За ориза.. в масовите ресторанти всичко е на заготовка. Варят ориз за ризото веднъж в седмицата. Полуготов го замразяват. Като влезе поръчка го пускат на микровълновата, доготвят го после заедно с другите съставки. ...
В същност къде виждаш проблем, освен в сорта ориз?
Аз съм гледала филм с доста позитиви на метода на замразяване на продукти. Дори за приготвени бебешки храни  го препоръчват , зада не изхвърляш директно голяма част от приготвеното от теб.
Ако съставките са ок, фризера ти е ок , да замразиш нещо за седмица не би трябвало да е проблем ?

Виждам проблем да струва 20 лв. 🤣
...
Кое струва 20 лева и не разбирам много ли са или малко ? За какво ?

# 103
  • Мнения: 5 182
Не знам как е в Хепи и мистър Пица, но от любопитство питах познат, който работи в относително хубави заведения, но не някакъв файн дайнинг, включително извън България. Ориз готвят за 2-3 дни, защото иначе става на каша, ако се замрази.

# 104
  • София
  • Мнения: 8 672
Майка ми много години беше главен готвач на известни софийски заведения(напусна, че искаше по-спокойна работа и след нея мисля, че затвориха няколко...сега да има 1 заведение). Зависи от главния готвач, естествено и от парите, които му се отпускат.
Заготовки има, защото често менютата са големи. Аз самата, макар да знам, че това е недостатък, като видя 3 салати, 3 основни и два десерта и нищо не мога да си избера...Но заведенията с по 10 салати, по 10 вида основни от всяка секция- с пиле, с телешко, вегетариански и още апетайзери...няма как да работи без заготовки.
Майка ми освен готвач е и сладкар и е работила и в някоо сладкарници- там също си правеха заготовки за някои неща. Навремето работеше в една, в която всяко парче торта се сервираше със сос...имаха различни и се правеха предварително. Някои се сервираха топли, други на стайна температура.
Месото би могло да се използва за 1-2дни и сурово, но има ястия, които са с дълго печене и дори с конвекторните печки не успяват да се приготвят за времето, за което клиентът иска да му се сервира. Трябва и да се маринова в други случаи.

# 105
  • Мнения: 1 095
Преди 2-3  дни направих пилешко с нудъли
Купих пилешки филета и нудъли за 5 лева, във фризера имам замразени тиквички и чушки, нарязах малко праз и моркови. Супер стана

# 106
  • Най-красивата страна
  • Мнения: 12 310
1.Пилешко филе-начуквам го,правя разрези ,но не до края,подправям със сол и черен пипер ,овалвам в брашно и изпържвам.
Гарнитурата-зелена салата или домати
2.Яйца-на очи или омлет и салата
3.Спагети с някакъв сос-Болонезе,Песто или Карбонара
4.Панирани сиренца или кашкавал пане
5.Багети-чеснови или с билки
6.Наденички с картофи -печени във фурната
7.Пилешки бутчета-пека ги в плик за 1 час.
Гарнитура-картофено пюре
8.Замразени зеленчуци-обикновено купувам грах,моркови и царевица и ги задушвам.Използвам ги за гарнитура.
9.Пилешки дробчета с лук и гъби
10.Свински пържоли-на фурна с картофи и гъби.
11.Пилешки пържоли -в кукъра.Или на скарата.
12.Картофи по селски.Също за гарнитура.

Общи условия

Активация на акаунт