PH равновесието, като показатели за здраве

  • 135 647
  • 212
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 30
Много интересна статия, обаче тоя сайт хич не вдъхва доверия и тоя уред изглежда доста евтино, но ако пък тази вода може да помогне, като балансира pH-то на организмът си струва да се опита.

Относно тези уреди за мерене на ph,  струват ли си тези по евтините, щото аз все искам най доброто, но струва ли си да се дават повече пари. Този примерно - http://beer-bg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=2_ … mp;products_id=19 го видях в amazon.com на цена 42$ но трябва да се вземат допълнително и разтворите, има HI 98107 модел за 37$ и като гледам нямат съществена разлика. Много е важен за мен тоя тестер и искам да мери точно и да е качествен с по дълъг живот, за това не знам по евтините струват ли си ? Макар и да чета и противоречиви мнения, някои много доволни от тази марка - Hanna, други казват, че са свалили драстично качеството на продуктите и конкретно pH-метрите .  Thinking

Ще се поровя, като имам време да разуча, кой уред ще е най удачен спрямо - цена/качество !



# 31
  • Мнения: 2
Интересна тема...

# 32
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 371
Преди време и аз четох подобни статии за РН баланса в организма. Честно да си призная нищо не знаех преди това за алкалните и киселите храни. Сега вече се замислям какво ям.

solej, търсих във фейсбук, но не открих нищо за Житния режим /а защо с главна буква?/. Би ли дал линк, както и към темата във форума, благодаря!
 Simple Smile

# 33
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
  • Мнения: 18 076
Би ли дал линк, както и към темата във форума, благодаря!
 Simple Smile

заповядай

# 34
  • София
  • Мнения: 864
Машини за алкализиране на водата вече се продават и в БГ.
Ние имаме такава, спряхме от месеци да купуваме минерална и ползваме само от чешмаша- машината я прочиства, алкализира и най-важното прави я жива.
Мисля, че си заслужава инвестицията....

https://www.facebook.com/groups/duh.grupa6/    това е линк към фейс групата.

# 35
# 36
# 37
  • Бургас
  • Мнения: 354
Интересна тема! Peace
Преди 3-4 години си купих кана за ''жива''  и ''мъртва'' вода(около 60лв).И двете води се употребяват(външно и вътрешно),но зависи и от конкретния проблем.В книжката беше обяснено подробно.На вкус ''живата'' и ''мъртвата'' вода се различават много.
Не бях много постоянна с употребата и,но тази тема ме подсеща да ''изтупам праха от нея'' и пак да си я  ползвам  Peace

# 38
  • Вече в моята си приказка...
  • Мнения: 4 371
А какъв трябва да е ефектът, веднага ли се усеща или не? Ще ми се да опитам такава жива вода - дали ще ми хареса?

# 39
  • София
  • Мнения: 14
В началото на темата има статия, в която се обяснява колко важен за организма е киселинно-алкалния баланс.Казва се ,че средата в организма не трябва да е нито много киселинна,нито твърде алкална.И се започва едно изброяване на вредите от киселинните резултати.Подобни статии има навсякъде в интернет.Никъде обаче не се споменава за вредата от твърде алкалните резултати при хранене...
Някой купил ли си е от въпросните уреди за мерене на Ph и може ли да сподели дали е доволен?

# 40
  • Мнения: 45
На мен ми се струва, че трудно ще се "докораш" твърде алкален. Аз като гледам как се храним с мъж ми ... и пак не сме китка цъфнала  Joy На този етап нямам опасение от това.

# 41
  • Мнения: 30
Има една заблуда и дори лекарите, много често правят тази грешка, аз бях чел статия точно по този въпрос и се споменаваше, че те винаги си изписват лекарства за понижаване на киселинността на стомашния сок и това се прави, без да вземат проба за изследване, а според симптомите и по дефоут.

Аз лично се сблъсках с този проблем, още в началото на прегледа започнах с това, че често ме дразни стомаха на гладно и колко по дълго ми стои празен стомаха, толкова повече се усилва дразнещата болка и като ям спира да ме дразни.

Всъщност обаче нямах повишена киселинност, даже точно обратното, имам много чувствителен стомах и от понижена към покачване до нормална кис. може да ме дразни стомаха. Както знаете има състояния на гастрит със понижена кис. и такива с повишена, понякога се преминават от едно към другото.

Инак е вярно, че хранителните навици в днешно време на хората и с тази хран. промишленост бъкана с обработени храни и химия, предразполага най вече към повишена киселинност на стомашния сок и от там на тялото. Скоро ще си взема един уред за измерване на pH но ще е от евтините и ми се ще и този уред за живата вода да го пробвам.

# 42
  • Sofia
  • Мнения: 1 042
http://bgzdrave.wordpress.com/2012/10/13/лимон-и-сода-бикарбонат-10-000-пъти-по-силе/
лимонов сок със сода помага за аклализиране на организма
по-приятно е като лимонада. Сок от 1/2 лимон малко вода и сода.
Този плод има силен анти – канцерогенен ефект. Освен това има много други свойства. Има много силен ефект върху кисти и тумори. Този плод лекува от рак, тестван е за рак на всички видове, а ако се добави бикарбонат е още по- добре, защото ще се промени стойността на рН на тялото.

Лимонът притежава много силен анти – микробен ефект с много широк спектър на действие против бактериални инфекции и гъбички – те обикновено живеят на места с висока киселинност, добавянето на бикарбонат към вашият Лимонов сок вие ще промените стойността на рН на тялото към алкална, каквато в същност трябва да бъде , за да сте здрави. Лимонът е ефикасен срещу вътрешни паразити и червеи, регулира високо кръвно налягане и е Антидепресант, намалява стреса и нервните разстройства.
 Интерес представлява източника на тази информация: идва от един от най – големите производители на лекарства, който казва, че след повече от 20 лабораторни тестове, извършени от 1970 до сега данните сочат че:
 Лимонът унищожава злокачествените клетки в 12 типа рак, включителноно дебелото черво, гърдите, простатата, бял дроб и панкреас.

Последна редакция: нд, 13 окт 2013, 12:44 от Ani Ka

# 43
# 44
  • Sofia, Bulgaria
  • Мнения: 73
Следя темичката. Да ви споделя, че откакто от 3 седмици пия сутрин по един изцеден лимон с лъжичка мед в чаша вода, жлъчката спря да ме боли. Беше се възпалила силно, пих дори 10 дни антибиотик. Препоръчаха ми операция, въпреки че нямам камъни. И понеже хирургията у нас си е руска рулетка, реших, че ще търся алтернативи. Първо започнах с половин лимон от страх, че ще ме боли стомахът, но не се случи нищо и след 4-5 дни започнах да цедя цял лимон. Понякога си правя и следобед, като се върна от работа. Ще докладвам как вървят нещата. Много полезни линкове сте публикували. Някъде четох, че всъщност самия лимонов сок създавал алкална среда. (Не обичам лимон, както и мед, но май ще ги заобичам.) Бъдете здрави!

Общи условия

Активация на акаунт