Опитвам да докарам текстурата на No bake барчетата (които се оставят да стегнат в хладилник), но искам да са устойчиви на стайна температура.
Еталона ми за консистенция и текстура е, да речем тези овесени барчета:
https://uploads.vmvapi.com/63d3e45467d0c50019ecfabe/1/2ebca45e7a … f9d8802/1440.jpeg
(не целя реклама)
На етикета пише, че са печени, и стоят стабилно, но пак са меки, без балончета от изпичане (като хляб), без да са трошливи като бисквита.
Как да постигна подобно фиксиране на консистенцията?
Ще стане ли с примерно желатин или пектин към сместа за печене, яйце..
Няма да има захар за реакция на пектина, ще има добавен протеин на прах, който евентуално да направи солидна смес при кратко изпичане.
Не искам да пълня сместа за барчетата с мед/ екзотична захар, дори пюре от фурми, тъй като идеята е да са нисковъглехидратни.