1 и 1/2 ч ч брашно
1/2 ч ч какао
1/2 ч л сода за хляб
1/2 ч ч захар
90 г меко масло
1/4 ч ч фъстъчено масло ( 2 пълни супени лъжици)
1 голямо яйце
1 ванилия
щипка сол
За фъстъчения пълнеж:
3 с л фъстъчено масло
2/3 ч ч пудра захар
Приготвяне:
В купа се смесва брашното със содата, солта и какаото. Разбърква се да се смесят продуктите.
В друга купа се разбива маслото със захарта и фъстъченото масло. Добавя се яйцето и ванилията. Добавя се брашното и се разбърква - сместа става на едри трохи.
Пълнежа се приготвя като се фъстъченото масло се разбие със пудрата захар. С пръсти се оформят малки топчета (малко по-големи от гроздови зърна).
С пръсти се взема от какаовата смес и се разтила върху дланта на кръгче. В средата се поставя топче фъстъчен пълнеж. Увива се добре от всички старни с какаовата смес. Оформя се на топче, което се овалва в захар (най-добре кафява).
Така приготвените топчета се нареждат в тавичка с незалепващо покритие или тава покрита с хартия за печене. Притискат се внимателно да станат плоски с чаша с равно дъно. Пекат се 7-8 минути в предварително загрята фурна на 180 С. Внимава се да не се препекат, защото стават много твърди.