Предложение за здравословен и не по-малко вкусен десерт. Правя го също и като следобедна закусна за сина ми. Моята добавка към традиционно приготвената печена тиква са слънчогледовите кънове (истинска витаминно-минерална бомба: источник на полиненаситени мастни киселини, Вит. В1 и В6, магнезий, мед, фосфор, желязо, калий и цинк, влакнини).
Продукти
Тиква Цигулка
Захар (за предпочитане нерафинирана)
Олио
Кълнове от слънчоглед
1. Нарязвам тиквата на шайби, дебели 1-2 пръста.
2. Нареждам в тавичка, която съм намазнила с олио на решетка.
3. Поръсвам със захар (не я пестя).
4. Пека на около 180-200 С, на вентилатор, до получаване на кафява коричка.
5. Преди сервиране към всяко парче добавям от слънчогледовите кълнове, които са сложени в съд да покълват от предната вечер.
Да ви е сладко!