Тибетска гъба/кефир/кефирена гъба 4

  • 90 830
  • 685
  •   1
Отговори
# 630
  • Мнения: 27 624
Пробва ли да я накиснеш в преварената вода?

# 631
  • В най - голямото село
  • Мнения: 1 809
Търся си гъбка за кефир. Ако някой има , би ли ми писал на Л.С. Благодаря.

# 632
  • Мнения: 10
Имам замразена. От Варна съм.

# 633
  • Мнения: 986
Търся си гъбка, но незамразена, че не знам дали ще се справя с размразяването отново за гр. Варна.

# 634
  • В най - голямото село
  • Мнения: 1 809
Имам замразена. От Варна съм.

Писах ви Л.С.

# 635
  • Мнения: 3
Здравейте!От години ползвам кефирената гъба,но сега нещо се оцвети,стана розова.А трябва да е бяла все пак.Как да я възстановя?Иначе кефира си става ,пие се,но ме притеснява цвета на гъбата...

# 636
  • София
  • Мнения: 5 196
Промиваш ли я на чешмата в цедката?

# 637
  • Мнения: 27 624
Какво се прави, когато гъбата е лигава, слузеста (след изплакване с вода)? Сложих и' 50 мл прясно мляко...да видим...🤔🤔

# 638
  • Мнения: 3
Промиваш ли я на чешмата в цедката?
Да,всеки път я промивам с вода от чешмата.

# 639
  • София
  • Мнения: 5 196
Промиваш ли я на чешмата в цедката?
Да,всеки път я промивам с вода от чешмата.
Всъщност моята като се оцвети, я промивам с течаща вода, после с минерална (за по-лесно). Нали трябва в охладена преварена вода, аз за по-лесно с минерална.  И се махна розовото, дори и леко лигаво беше. Стана стегната и бяла.

# 640
  • Мнения: 3
Промиваш ли я на чешмата в цедката?
Да,всеки път я промивам с вода от чешмата.
Всъщност моята като се оцвети, я промивам с течаща вода, после с минерална (за по-лесно). Нали трябва в охладена преварена вода, аз за по-лесно с минерална.  И се махна розовото, дори и леко лигаво беше. Стана стегната и бяла.
Ама само се промива или се изкисва в минералната вода?Аз пробвах да я промивам с мляко,през няколко часа,да живне,малко се пооправи,но сега ще пробвам само с минерална.Явно,чешмяната не е много чиста..

# 641
  • Мнения: 327
Търся си гъбка за кефир. Ако някой има , би ли ми писал на Л.С. от Монтана съм. Благодаря!

# 642
  • Мнения: 2
Здравейте, искам да помоля ако имате Гъбка за даване да ми изпратите и на мен. Разходите са за моя сметка. Благодаря предварително.

# 643
  • София
  • Мнения: 8 403
Здравейте! Имам гъба за подаряване - 3 дози. Моята гъба я гледам доста спартански. Получих я замразена. Бях я забравила в чантата. На другия ден я изплакнах с хладка вода в пластмасова цедка, сложих я в буркан и я залях с 3% мляко Верея. Държа я на стайна Т. Прави чудесен кефир. През десетина пъти я "къпя" с чешмяна хладка вода и пак я заливам с леко затоплено мляко. Когато нямам време да излея кефира, на дъното се отделя бистра течност - цвик, който също е много полезен. Гъбата ми расте наистина като гъба - много бързо. За 3 - 4 зареждания, удвоява обема си. Желаещите да ми пишат на ЛС. От София съм.

# 644
  • Мнения: 3 011
Знам, че гъбата не трябва да се докосва с метал, но се зачудих после кефира дали е добре да го разбърквам с метална лъжица защото друга нямам. При нас са забранени отдавна приборите за еднократна употреба и ми е много трудно да намеря пластмасова лъжичка да си разбъркам брашното от ленено семе което добавям.

Общи условия

Активация на акаунт