Коледа 2019/2020

  • 128 940
  • 1 921
  •   1
Отговори
# 1 500
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Може ли линк към рецептата за соленките на  Mikkey.
Благодаря!
На 99 стр виж.

# 1 501
  • Мнения: 1 955
Момичета,заразихте ме с тази Карпатка.Започнах да я правя.Обаче се колебая в колко см ринг да изпека платките.Може би някой,който я е правил ще ми помогне!
Аз цял ден се колебая днес или утре да я правя, защото не знам как ще е на следващият ден. Оставих я за утре, за всеки случай  Laughing
Имам един единствен ринг - 25см. В него ще е.
освен това навсякъде бяха изчезнали боровинките днес...сигурно всички ще правят Карпатка  Laughing
Взех наличното - малини.

# 1 502
  • Мнения: 148
Дикси,аз вече я направих.Пекох я в 24 см ринг.Стана идеално.Сглобих я и я метнах в хладилника.Кремът е много вкусен,приятен и лек.Аз също имам замразени малини от Лидъл.Даже мисля да я поръся и с разтопен шоколад,че да е като истински еклер.Grinning

# 1 503
  • In transit
  • Мнения: 11 985
Криси, супер цвят си докарала. Heart Eyes Аз ги правя и само със сирене + риган, стават чудни също.

И ние решихме да сме само на аламинути и мезета с вино за Нова година. Ще направя соленките и едни солени каноли с горгонзола утре. Останалото ще са сирена, мезета и може би една салата капрезе. Ако някой остане гладен има една тенджера със сарми. Joy

Све, какво има освен маскарпоне в крема? Много харесвам такива бързи десерти Simple Smile

# 1 504
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 933
Готова съм с менюто за утре. Обикновено аз отговарям за него и по традиция гледам да е по-различно от обичайното, което хапваме. Тази година ще е леко гурме.
Импровизацията с баклавата се получи - тайно пробвах едно ъгълче, доволна съм.

# 1 505
  • под тепетата
  • Мнения: 9 440
Не се и съмнявам! Няма Бъдни вечер без твоята разядка със сухи чушки,чесън и орехи  Laughing Благодаря ти!

# 1 506
  • Мнения: 1 955
Дикси,аз вече я направих.Пекох я в 24 см ринг.Стана идеално.Сглобих я и я метнах в хладилника.Кремът е много вкусен,приятен и лек.Аз също имам замразени малини от Лидъл.Даже мисля да я поръся и с разтопен шоколад,че да е като истински еклер.Grinning
Пресни са моите. Вътре плодове няма да слагам, само отгоре. Ще споделя впечатлението си от тортата догодина  Joy

# 1 507
  • Bарна, морето, сините вълни
  • Мнения: 6 021
А мен denyil зарази за торта Милфьой.




Предястие - палачинкови рулца с хумус и бекон


Баница
С това съм готова за утре. ММ ще прави салати, кумът пържоли, кумата сарми.

# 1 508
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 564
Ау, че баницата отсега ли си я опекла?! На мен тя ми е винаги последна, следобед я пека, ама на 31-ви.
Направих и баклава, освен Гараш. Сега и питка ме натовариха да правя, че на Бъдни вечер на сестра ми не й се получи, та хайде да пробваме и моята. Та какво да ги правя гладниците!
Иска ми се някакво предястие да измъдря за изненада, ама ще видим ще успея ли първо да го измисля, че и да го направя.

# 1 509
  • В светлината на слънцето
  • Мнения: 7 933
И аз баницата за последно съм я оставила. Всъщност готова съм само с баклавата и тортата.

# 1 510
  • Mediterraneo
  • Мнения: 38 564
И аз. И с руската салата.

# 1 511
  • Мнения: 1 955
Баница с късмети почти накрая, преди питката Simple Smile
Освен стандартните късмети принтирах и едни смешни, от "Майко мила" https://drive.google.com/file/d/0B7vECx6r8RLyZjA4bi1tVnNJZ3dKQ1g … 6QtHgqpkxhdrHkhwg
Обичам късметите аз  Laughing

# 1 512
  • Бургас
  • Мнения: 5 690
Дотук си сварих картофите и яйцата за руската салата, която ще правя утре сутринта, заедно с млечната салата и шопския хайвер, които иска хлапето. Изпекох си платки за коледния венец ала Павлова, както и едни солени еклери (гужери), които ще пълня утре с 2 вида плънки. Баницата и аз последна я правя. На салати, мезета и ядки ще сме основно и ние, че иначе все остава адски много храна. И едни бързи скариди ще метна за предястие и туйто Simple Smile

# 1 513
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 901
Аз в последните години оставям баницата за сутринта на 1-ви януари. Топла-топла, всеки си дърпа късметчето.

# 1 514
  • Мнения: 6 861
Баницата и аз последна я правя. Метнах с слоу кукъра една свинска плешка с кожа по рецепта от новата книга на Манчев и Шишков ("Бански чомлек" е рецептата, но вместо джолан сложих плешка). Плънката за сармите е готова, ще ги свия по-късно. Утре ще направя прясна салата. Десерт нямам, може тиква да сваря, после да запека с мед и орехи и това ще е. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт