Отговори
# 60
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 300
дървените дръжки не са едно цяло с чугуна.  т.е. могат да се свалят. аз съм с такъв тиган.

# 61
  • Мнения: 3 659
Досега не съм намерила начин да сваля дървената дръжка на моя тиган, в упътването на който пише да не се слага във фурна, но Бонго най-добре знае.

# 62
# 63
  • Мнения: 3 659
Е и? Това какво доказва? Нима това са единствените тигани от чугун? Ползвай си го със здраве:)

# 64
  • Буркина Фасо
  • Мнения: 13 300
това доказва и показва казаното от мен малко по-горе.
ако искаш покажи твоя тиган. Smiley

# 65
  • Мнения: 1 881
Здравейте. Изгубих му края с предишните теми и питам тук за препоръка. Искам да купя чугунен тиган, но въпросите ми са:
- може ли да се използва за готвене с кокосово масло и зехтин?
- по-дълго време ли се готви с такъв тиган
-някакви препоръки за конкретен тиган (обикновен, не уок)? До 50 лв например.
Утре ще прегледам цялата тема, предполагам са обсъждани въпросите.

Едит: ориентирах се за този от лава шоп:
https://shop.lavabg.eu/plosk-tigan/520-o-2604cm-chugunen-tigan-l … 3-0075536300.html

Отговаря на диаметъра на нашите котлони, които са на ток, а не индукционни. Имате ли отзиви за този тиган?

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 02:58 от bethefirst

# 66
  • Мнения: 10 909
Да, може да се готви и с кокосово масло и със зехтин.
Не, не се готви по-дълго.
Показаният лодж е много добър избор.

# 67
  • Варна
  • Мнения: 373
Същото като Ули.
Още един глас за Лоджа. Само да добавя, че тиганите Лодж не трябва да се оставят мокри. След миене задължително се подсушават, защото ще започне да се появява ръжда.

# 68
  • Мнения: 1 881
Много благодаря. Значи го поръчвам

# 69
  • Мнения: leet
Момичета темата е страхотна и се радвам,че я открих.
Получих подарък тиган Крюзет, и след първите пържоли стана нагар,които малко трудно падна, но видях и едни светли точици, не знам дали ще се видят.
Какво да направя за да ги оправя. Моля за помощ, че ще трябват проби,ще трябват, но дано не го съсипя до тогава.
Иначе усилено търся тенджера.

п.с. не мога да сложа снимките в скрит текст.

# 70
  • Мнения: 3 659
Тиганът е чугунен, като гледам?

# 71
  • Мнения: leet
Да, но дали е суров чугун, не знам.

Последна редакция: нд, 30 авг 2020, 19:31 от Fireche

# 72
  • Мнения: 3 659
Не е суров чугун, емайлиран е. Питах дали е чугун, защото в първия момент реших, че е от тези тигани  на Крюзе с незалепващо покритие. Нищо му няма на тигана, със сода за хляб ще падне загорялото, белите точици не знам от какво са, според мен са нормални. Може и да паднат със содата.

# 73
  • Мнения: 3 659
Само да добавя, че няма опасност да съсипеш тигана, разбира се ако не го изпуснеш или не се получи  температурен шок. Иначе моите емайлирани тигани на Крюзе ги търкам с твърдото на гъбата, черният емайл е здрав, не е като светлия.

# 74
  • Мнения: leet
Момичета много благодаря, със сода и твърдото на гъбата търках.
Реших,че съм изтъркала от покритието.
А имате ли представа защо пържолата ми стана като варена, а не печена. Затоплих постепенно, пекох на 6-7ма степен на котлона, но имах марината, която потече в тигана и явно от това не станаха хрупкави, не знам дали ме разбрахте.

Последна редакция: пн, 31 авг 2020, 08:01 от Fireche

Общи условия

Активация на акаунт