Знае ли някой лек за ТИНИТУС (Шум в ушите) 3

  • 61 560
  • 983
  •   1
Отговори
# 930
  • In the light side of the Moon!
  • Мнения: 5 735
Здравейте, за първи път се включвам в тази тема с надеждата, да помогна на съпруга си, който вече повече от 5 години е с шум в ушите. Ходили сме по всевъзможни изследвания, манипулации и лекари, естествено без успех. Писах и на една клиника в Будапеща, където предлагат лечение с Lenire, но не ми отговориха, дали работят с чуждестранни пациенти. Затова започнах, да търся лечение в Турция и попаднах на няколко публикации за успешно повлияване с Tinittus Laser pen, който е за самолечение и се продава в Амазон. Също, добавям и контактите на специализирана клиника в Истанбул, която прилага най-новият метод за лечение, в световен мащаб-
r-TMS (повтаряща се транскраниална магнитна стимулация). Моля, ако някой е пробвал някои от тези методи, да сподели опита си. Ще ви бъда много благодарна!
https://www.ahmetsirin.com/iletisim - Турска клиника за лечение на тинитус с r-TMS (повтаряща се транскраниална магнитна стимулация).
Lenire имат доста клиники в Европа, те всъщност са Европейска компания. Преди няколко месеца бяха одобрени и в САЩ и вече са и тук на пазара. Знам, че е доста скъп уред. При нас върви около $4-5000  и не дават гаранция.
Попълва се форма и чакаш да те извикат , като ти дойде реда.
 
Предполагам имате линк към сайта им, дето може да проверите и за други клиники евентуално, ако искате.
https://www.lenire.com/find-a-clinic/



laser pen не съм пробвала, не мога да споделя опит. Пробвала съм инфрачервена лампа без резултат.

# 931
  • In the land of Never Never
  • Мнения: 1 798
Черният шоколад по принцип трябва да няма мляко, но при някои пише, че имат млечни мазнини, не знам точно какво означава, предполагам масло или сметана.
Чета съдържанието, преди да купя, и знам марки черен шоколад, които знам, че са вкусни и без никакви млечни съставки. В Лидл и в Била имат веган шоколад, който е светъл на цвят, изглежда на вид, и е на вкус, като млечния.

Пътувам често със самолет, не съм забелязала някакво влияние върху шума в ушите. Е, при излитане и кацане, като на всички хора, ми заглъхват, може да го избегнеш, като отвориш уста и си запушиш ушите, т.е. да изравниш налягането върху тъпанчетата. Малко ще си като риба на сухо с отворената уста, но помага. А иначе, просто като си отваряш устата за кратко, като се издигне самолета, там вътре нещо леко леко припуква, и работата се оправя.
Промяната в налягането се случва и при пътуване с кола, при изкачване на височина, така че как няма напълно да се избегне, а и според мен няма отношение към тинитуса.

Ако някой все пак се реши да пробва клиника за тинитус някъде в другите страни, нека да сподели. Но никъде според мен не поемат пълна гаранция, при едни действа, при други не, при трети има частично намаление. Но като цяло сигурно си струва да се опита, ако човек има трудности с привикването към тинитуса.

# 932
  • Мнения: 4 760
В 90 и 99% шоколада няма млечни продукти.
Свикнах с вкуса и много ми хареса.
Тези дни нещо пищенето в ушите много се увеличи като сила, най-вече сутрин. Усещам врата си леко схванат.

# 933
  • Мнения: 4 009
Кой е веган шоколада в Лидл може ли снимка?
Какъв % въглехидрати има?

# 934
  • Мнения: 4 760
Ето този веган шоколад имаше в магазина.
Не бих купила и яла този шоколад. Има едва 37% какаова маса.

# 935
  • София
  • Мнения: 2 633
Това е шоколад за сладкиши. Със сигурност ще е тежък за хапване.

# 936
  • Мнения: 272
Тогава ще почна да чета и аз да няма в съставките мляко . От когато писах в темата, че шума ми се е увеличил след пиене на кафе и то виенско със сметана , на другия ден 3в1 и отделно  ядох млечни продукти, бученето ми се възвърна след 1 месец на голямо затишие . Държа ме около 1 седмица и малко и от 2 дена бученето ми доста е намаляло, кафе не съм лизвал, млечни продукти никакви , сладко на минимум почти . Сега врата не ми е схванат като цяло, но си го обяснявам ,че ако имам нещо притиснато механично бученето ще ми е постоянно няма да спира или изчезва .  Има я някаква, но не мога да го хвана от къде идва .......

Иначе за млечните продукти съм чел книга, в която казват, че е вредно за човека защото нали ензима, който го разгражда се изчерпва в тялото и отделно човека е единственото същество, което продължава да консумира мляко след кърменето . В природата няма такова животно .
Другото, което забелязах е че при консумацията на млечни продукти себореята ми се обостря, понеже от ученик я имам и ми се изчервява кожата около носа и веждите . Може да не е от млечните продукти и кафето да идва генералният проблем, но определено те ми влошават бученето състоянието и като цяло съм твърдо решен да не ги консумирам. Моят съвет е и вие да спрете, ако не млечните продукти, то поне кафето .

До като тренирах сериозно ядях много млечни продукти като извара, кисели млека, скирове, сирене и какво ли още не. Като цяло съм си поял в този живот доста млечни продукти, не знам вече дали не ми се е изчерпал този ензим, но при майка ми като яде млечни неща има проблеми със стомаха.

Последна редакция: сб, 06 яну 2024, 20:13 от ianiovski

# 937
  • Мнения: 3
Здравейте и аз се вкл/чвам с пищене и стържене получени в следствие на прием на лекарство за гъбички. Ходих на унг погледна с лупата, ухото е здраво. Ходих на личната изписа милгама, но от нея след 8мия ден получих вътречерепно налягане и усещане за боцкане по цялото тяло. Ходих на невролог, който след като ме изслуша ми каза, че е на нервна почва и ми изписа магнезий и флунаризин, от който ме боли всичко и съм адски дезориентирана, но маааалко намаля пищенето. От малък град съм и се интересувам за изявени специалисти около Бургас или София. Също така имаше някакъв специалист на Руски паметник София. и въобще на някой, който има тинитус от лекарства има ли подобрение от нещо? барокамри краниални стимулации? Ако не дайте да се съберем една компания жени и към Лондон за изследвания в тяхната клиника за тинитус. Има и в Прага, тъкмо ще споделим някой airbnb апартамент.

# 938
  • In the land of Never Never
  • Мнения: 1 798
Кой е веган шоколада в Лидл може ли снимка?
Какъв % въглехидрати има?
Да доста е калоричен. Аз съм в Испания, има го и в тукашния лидл.




Интересно, в българския лидл същото ли е съдържанието? Който го снима, да прати снимка на обратната страна или да ги сравни. Имаше период, когато в ЕС, в източните държави, веригите предлагаха доста по-нездравословни варианти на едни и същи продукти. Имаше шумотевица, после май приеха някакъв регламент, ама не съм много сигурна дали се спазва.
Това е шоколад за сладкиши. Със сигурност ще е тежък за хапване.
Не е за сладкиши, за ядене е. Има натрошени ядки. Не е нужно да се изяжда наведнъж, по-малко за подслаждане, няма лошо. Доста е голям обаче, 180 грама.
Но и аз свикнах с черния, 72 процента или 85 са ми добре, по силните ми идват малко горчиви. Какаото има магнезий, за това с повече какао е по-добре, наистина. Лидълските черни шоколади обаче са с млечни мазнини, мисля, че всичките.
Въобще, повечето възрастни трябва да се откажат прясното мляко. На доста хора предизвиква проблеми, може би някои не го съзнават. Особено кравето.
То и за деца не е добре, защото е бъкано с хормони, за да дава кравата мляко постоянно.Също така и антибиотици, които се дават на всички животни на промишлено отглеждане. Всичко минава в млякото, после в продуктите, и накрая в хората. Децата се развиват по-ускорено от хормоните, дали е добре това?
В природата няма животно, което да дава мляко цял живот. Млякото е дадено от природата, за да се отгледа теленцето. Или агънцето, или козлето, и после свършва. За да ги доят постоянно, хората са измисли този начин. Не знам дали при всички животни, които дават мляко, става с хормони, но при кравите определено е така.
Освен това, прясното мляко съдържа дълговерижна молекула, наречена казеин. Казеинът е лепило. Т.е., трудно се разгражда от стомаха,  може да причини реакции, включително автоимунни.
Но млякото е вкусно, в има някакво вещество, което е като наркотик, и природата също го е направила така, за да събужда апетита на малкото. И аз обичам мляко, но за съжаление от години не съм пила.
От растителните млека, за кафе употребявам соево без захар, защото е най-неутрално на вкус. Кафето пия без захар, и затова не ми е приятно млякото да ми го подслажда. Има и други видове растителни млека, може да се намери заместител.

# 939
  • Мнения: 4 760

Това е съдържанието.
Прясно мляко никога не съм харесвала.
От него си правя извара веднъж месечно. Сирене и кашкавал рядко ям, моцарела също. Кисело мляко почти не ям. Масло обаче обожавам. Готвя със зехтин и масло.
Започнах да пия гинко билоба, но сякаш не очаквам нещо съществено.

# 940
  • Мнения: 272
Всеки шоколад съдържащ ядки е толкова калоричен, това са нормални калории. Иначе и аз го пробвах преди една седмица и ми хареса, по-лекичък ми идва от нормалните .

# 941
  • Мнения: 272
Днес си взех и този черен Био шоколад 70% също без млечни примеси . Мога да кажа, че е много вкусен, дори ми харесва повече от зеленият.



# 942
  • Мнения: 4 760
Като се замисля, шоколад 85%, 90% и 99% сякаш не съм виждала био да има.
Друг вариант на чисто какао са какаовите зърна и cacao nibs. Последните ги слагам когато правя разни бисктиви и тиквен сладкиш. Шоколад с 74% какао вече ми сладни. Предпочитам 90 и 99%, но удома ми се мръщят ако сложа такъв в бисквитите.

Намислила съм като се поосвободя най-вероятно през февруари да отида на УНГ. Миналата година ми каза непременно да взема направление и да отида при него, а той ще ме изпрати на невролог.
Беше ме накарал да затворя очи и да марширувам 30 секунди на едно място със затворени очи. Като ги отворих бях на съвсем различно място от първоначалното. Не знам изобщо показателно ли е за нещо, защото с малко упражнения и контролиране успях да марширувам почти без да преместя от първоначалното си място.
Разбра, че карам велосипед и ме попита дали кривя докато карам.

# 943
  • Мнения: 20
Здравейте , банда! Дойдох да проверя какво става при вас  и да споделя какво става при мен. За съжаление няма особено подобрение, по-скоро просто вече много свикнах и не ми пречи толкова. Шумът леко поотслабна след спирането на някои храни и напитки. Ще ида на невролог още няколко пъти да видя какво ще каже, но е ясно, че при мен проблемът е от деформация на шийни прешлени и шипове във врата, а те не се лекуват.Правя гимнастиката на Шишонин редовно и като плюс нямам схващане във врата и вече няма и такова щракане не прешлените като преди. Все още се боря да си намеря добра възглавница ...дадох сума ти и пари за възглавница с гъши и патешки пера, но се оказа не много добра алтернатива. Беше по съвет на невролога като ми обясни, че анатомичните не са добра алтернатива, а трябва обикновена с пера. Може да пробвам някаква с мемори пяна, но се чудя каква, защото не са никак евтини.  Ако някой има предложения , да каже.
Относно шоколад и кафето дето сте писали явно сте стигнали до извода, че като цяло мазни храни, захарни храни и кафета принципно увеличават шума. Ако предпочитате сладко мога да предложа да пробвате смесица между смачкани банани, какао и овесени ядки. Получава се нелошо особено ако бутнете и една лъжица медец Simple Smile Кафето е стимулант и при мен ефекта беше доста положителен като го спрях. Определено се чувствах доста зле ако пия кафе докато приемам всичките му там хапове - милгама, сибелиум и т.н - направо си ми ставаше лошо и замаяно. Определено доста ми помага звуковата терапия, която маскира звука, но да не се лъжете, че го лекува. Има доста клипове в тубата за Tinnitus masker, tinnitus cooler и подобни. Звуците са разнообразни - бял шум, кафяв шум, водопади, дъжд, щурци, камбанки и подобни. Ще мине известно време докато си намерите подходящия, но си струва. Звукът трябва да е с една идея по-тих от вашия тинитус. За мен идеално работи около 2-3% сила на звука през говорителите на лаптопа или най-слаба сила на звука на телефона.

# 944
  • In the light side of the Moon!
  • Мнения: 5 735

Беше ме накарал да затворя очи и да марширувам 30 секунди на едно място със затворени очи. Като ги отворих бях на съвсем различно място от първоначалното. Не знам изобщо показателно ли е за нещо, защото с малко упражнения и контролиране успях да марширувам почти без да преместя от първоначалното си място.
Разбра, че карам велосипед и ме попита дали кривя докато карам.


Това се нарича стъпков тест на Фукуда, по принцип се прави с около 100 стъпки /марширувания/.
Завъртането на една страна (надясно или наляво) с повече от 30 градуса сочи за дисфункция на вестибуларния орган от страната на завъртането. Теста измерва лабиринтната функция, чрез вестибулоспинални рефлекси.
Това е първия тест, който се прави от УНГ особенно при хора с болестта на Мениер. Предишният ми УНГ дори ме караше да смятам започвайки от 100 да изваждам 5. Това беше с цел да отвлече вниманието ми. При мен обаче ме завърташе на противоположната страна. Проблемното ухо ми беше дясното, аз отивах на ляво.
Преди си правих теста редовно в къщи, скоро не съм го правила. Сега с две уши проблемни кой знае на къде ще ме залюлее 😂😂

Общи условия

Активация на акаунт