Козунаци 2020 - 2ра тема

  • 31 147
  • 737
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 9 593
Някой беше споделил за една плънка, Морена,  дали не беше ти...с какао, захар ама какво друго имаше...

мааалко мляко и орехи при мен.

# 61
  • In transit
  • Мнения: 11 988
Според мен бъркате момичета. Паста бриош е почти идентична с тестото на козунаците като състав.
https://www.youtube.com/watch?v=V5TF3Qnp4rg Ето как се приготвя, може да се уверите сами.
Маслото може да е по-малко, може да е повече, варира от рецепта до рецепта. Скоро правих бриош със сметана само, без масло.
Това с многото масло е по-скоро маслено тесто. Tри втасвания не съм виждала за такъв тип продукти и може да има обратен ефект, отколко да се получи въздушно и леко тесто. Максимум две.

# 62
  • Пловдив
  • Мнения: 3 746
Brioche- по Джули и Джулия. По тази рецепта съм ги правила нееднократно, защото вкъщи се харесват достатъчно, за да отделя почти цял ден за приготвянето им, а съм сигурна, че има богат набор от рецепти, така както и за всички останали печива.

# 63
  • In transit
  • Мнения: 11 988
Алекса, разбрах какво имаш предвид за трите втасвания, съгласна съм с теб за тази рецепта. В нея имаш съвсем малко мая, и вместо да се прави стартер в началото и след това да се измесва, тук като втаса един път се правят прегъванията и се оставя да втаса отново.

# 64
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
..за тази рецепта. В нея имаш съвсем малко мая...
Мики, как съсвсем малко мая - 1/2 с.л.

# 65
  • In transit
  • Мнения: 11 988
Уфф, да бе, хем я видях, че е супена, не знам защо си я представих като чаена Grinning

# 66
  • София
  • Мнения: 6 145
Забърках 2 козунака, обаче ми свърши захарта, отиде цялата в сместта. С какво друго мога да поръся? Преди поръсвах с филирани бадеми, но и това нямам, мога ли да намажа с яйце и да поръся с натрошени орехи? Вече сплетени и втасват и след малко ще ги пека, нямам време да отида до магазина...

# 67
  • München, Deutschland
  • Мнения: 6 852
Забърках 2 козунака, обаче ми свърши захарта, отиде цялата в сместта. С какво друго мога да поръся? Преди поръсвах с филирани бадеми, но и това нямам, мога ли да намажа с яйце и да поръся с натрошени орехи? Вече сплетени и втасват и след малко ще ги пека, нямам време да отида до магазина...
И с нищо да не поръсиш, пак ще станат Wink Иначе освен с филирани бадеми, съм слагала и натрошен лешник - също ми допада. Орехите малко по-бързичко се запичат, но ако ги следиш - защо не? Simple Smile

# 68
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
.. С какво друго мога да поръся? ...мога ли да намажа с яйце и да поръся с натрошени орехи? ...
Можеш с орехи, но не ситно, че ще изгорят, а може и да не ги поръсваш, да бъдат лъскави - на мен много ми харесва, аз моите ги ръся съвсем малко, за да се вижда и без поръска. Simple Smile

# 69
  • Бургас
  • Мнения: 877
Момичета в предварително загрята фурна на 170 градуса ли печете или слагате в студена?

# 70
  • София
  • Мнения: 10 335
Момичета в предварително загрята фурна на 170 градуса ли печете или слагате в студена?
Ако искаш хрупкава коричка в загрята.

# 71
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 794
Благодаря Morena, zenata! Точно тази. Мислех и аз орехи да добавя понеже имам.

# 72
  • София
  • Мнения: 6 145

Ето ги....станаха, не изгоряха орехите.

# 73
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
Момичета в предварително загрята фурна на 170 градуса ли печете или слагате в студена?
В загрята на 180, после намалявам.

Дидка, харесва ли ти външния вид без захар?  На мен много, както казах!  Прекрасни са! Hug

# 74
  • София
  • Мнения: 6 145
Да, ама децата ме врънкат да слагам захар. Иначе аз най-обичам с филирани бадеми. Малкият козунак е вече в историята. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт