Ежедневен план за бързо готвене, почистване и организиране на дома?

  • 21 177
  • 290
  •   1
Отговори
# 165
  • Мнения: X
Може и в обикновена тенджера под налягане да станат и супите, и сармите. Само при сармите трябва да е много тих огънят, защото още помня как от силния огън съдържанието на тенджерата с нещото, което трябваше да е сарми, приличаше на гръмнал бойлер.

# 166
  • Мнения: 13 206
Обикновена под налягане е, да. В началото пускам на макс, щом засвири, намалявам на съвсем слабо. Общо всичко е около 20 минути. Не бива да се препълва повече от 2/3.

# 167
  • София
  • Мнения: 6 143
Уиш, на дъното на тенджерата под налягане слагам решетката за готвене на пара и сармите става чудни.

Ние явно сме по-ящни. Не зная каква тенджера ми трябва, за да приготвя и количество за замразяване. С много малко неща може да ми се получи.
Иначе зареждам зеленчуци във фризера за зимата.

# 168
  • Мнения: X
Вземи пример от Янтра - 15- литрова тенджера, 5 кг кайма за болонезето. Идеята всъщност е страхотна. Остава само да реша кого да накажа да бърка - Уишмастъров или тийнейджърката.

# 169
  • София
  • Мнения: 6 137
Стига бе, аз едвам се справих с 1 кг, кайма Simple Smile Днес си тествах мултикукърчето, супата стана готова за 8 мин под налягане (е преди това мога ги позапекох на отворен капак). По принцип крем супата ми става бързо и на котлона, но в случая просто исках да почна с по-лесничка рецепта. Довечера ще го пробвам с пилешки бутчета. Simple Smile

# 170
  • Мнения: X
Идея за селяндурстващи индивиди като мен. Купих опушващо барбекю. Може да се ползва и като нормално, разбира се, но в момента вадя душата на допълнителната приставка за опушване. Снощи закачихме 6 пилета и тази сутрин са налице 6 пушени екземпляра. Единият замина със салата за обяд. Останалите - във фризера. Значи 5 пъти няма да готвя, а ще караме на салата и пушено пилешко. В момента висят 3 парчета бекон, а утре по съшия маршрут ще поемат 10 скумрии. Добре, че се погрижих за запасите от розе и бира.

# 171
  • София
  • Мнения: 6 143
Уиш, много на мезета наблягаш. Grinning

# 172
  • Мнения: 3 795
Тъй като месарницата е на час път с кола, като ида вземам месо, което опаковат за 1 готвене - ребра, котлети, кайма, хапки за готвене и пр.
Надписват го що е, дата и айде във фризера.
Вадиш вечерта, сутринта готвиш.
С пилето по същия начин - разфасовано, замразено и готово за супичка, манджа или каквото и да е.
Манчев и сие (харесвам ги!), но много здраве от мен. Нямам възможност всеки ден или през ден да пътувам за прясно месо.

# 173
  • Пловдив
  • Мнения: 23 836
А, и аз замразявам. Примерно агнешко се намира трудно. Купуваме цяло животно и разфасоваме. Затова агнешкото ми е задължително замразено. И като погледна онези агнешки котлети, които готвят по готварските предавания - смехория. Или телешкото - за българското телешко американските рецепти са неприложими.

Или Мери Кондо - това работи за тъпи американци затвупали огромните си къщи. Ние, както казах преди, сме 5 човека на по-малко от 100 квадрата, типично бг семейство. Какво да махна?! Двамата с мъжа ми се събираме в двукрилен гардероб с рафтове и едно крило закачалки. Умалелите дрехи ги прибирам, защото децата ги доизносват.

Последна редакция: нд, 28 юни 2020, 08:39 от Янтра

# 174
  • София
  • Мнения: 38 861
Мъжът ми обича така - яко да зареди фризера. Нашият е малък. Обаче аз нещо не харесвам така.
Въпреки това, ме вдъхновихте тук. Сътворих една крем супа, която ще ядем поне два дни с децата.

# 175
  • На остров
  • Мнения: 13 498
Специално за зеленчуци не виждам смисъл да се замразяват, след като се продават всякакви видове замразен зеленчук.

Рокстар щом ще ви е ок със супа два дни, нямаш грижи Simple Smile .

# 176
  • София
  • Мнения: 38 861
Е, ще има и кюфтенца за вечеря. 😜 Но сега съм сама с децата и ядем по-малко. Даже още се приспособявам, защото като сготвя малко повече и се заседява в хладилника и не искат да го ядат.

# 177
  • Мнения: X
Специално за зеленчуци не виждам смисъл да се замразяват, след като се продават всякакви видове замразен зеленчук.
Смисълът е, че когато купиш хубави зеленчуци в сезона им, си сигурен в качеството им и че цената им е забележително по-ниска от тази на готовите замразени зеленчуци.

# 178
  • Пловдив
  • Мнения: 40 890
На мен напоследък ми е проблем да измисля какво ще готвя Confused  Уж все се каним с ММ да напишем списък за цялата седмица, че да е лесно и все не го правим.

# 179
  • София
  • Мнения: 6 143
Специално за зеленчуци не виждам смисъл да се замразяват, след като се продават всякакви видове замразен зеленчук....
Аз не съм открила такова разнообразие.
Разните миксове, които продават са компромис за мен. Не обичаме някои от зеленчуците,  не харесваме някои комбинации. Много от производителите се опитват да ти напъхат и колците барабар със зеленчука в пликчето.
За цените им да не говорим. Задушените броколи ми излизат по-скъпи от пържолата.

Общи условия

Активация на акаунт