Tupperware фенове

  • 26 224
  • 187
  •   1
Отговори
# 120
  • Мнения: 159
Благодаря, насочих се към 3,5 л. Ще чакам да пуснат някоя изгодна оферта Stuck Out Tongue Winking Eye

# 121
  • Sofia
  • Мнения: 4 725
Записвам се с купа за тесто (оранжева, не знам с какъв обем е) и в търсене на сполучливи рецепти за тесто за хляб.
Дали би станало с всяка, от която по принцип става приличен хлаяб?
Имам керамична форма за франзели, която не съм ползвала от много време, понеже не ми се занимава с месене, но сега съм обнадеждена, че купата ще свърши тежката работа Simple Smile

# 122
  • Мнения: 60
Честита придобивка!
https://m.facebook.com/groups/314449069435707/permalink/980141826199758/
Това е рецепта за любимия ми млечен хляб , но има и много други рецепти.
Записвам се с купа за тесто (оранжева, не знам с какъв обем е) и в търсене на сполучливи рецепти за тесто за хляб.
Дали би станало с всяка, от която по принцип става приличен хлаяб?
Имам керамична форма за франзели, която не съм ползвала от много време, понеже не ми се занимава с месене, но сега съм обнадеждена, че купата ще свърши тежката работа Simple Smile

# 123
  • Мнения: 371
Давам ви моите запазени рецепти, копирани от групите !


Полудях аз с тази купа 🙂.Вече е тестван и вкуса и не мога да не споделя рецептата 🙂
0.250кг бяло брашно
0.250кг брашно от лимец
Пресявам ги с лъжичка сол.
1 равна с.л сода активирам с 3с.л оцет и добавям 3 с.л. кисело мляко.След като шупне хубаво го добавям при брашното.
Нужна е и 400мл вода(аз оставих малко от водата )."Месих" с купата и оставих 10мин. Да почива.В продълговата форма за кекс сложих кухненска хартия и изсипах тестото.Сложих да се пече в предварително загрята фурна на 180° за около час(наблюдавах кога е готово).След изваждане намазах със студена вода и завих с кърпа.За вкуса гарантирам,за формата ще тренирам още 😉
Да ви е сладко.


Месим по начина показан в клипчето:
https://fb.watch/id6wEZeCMB/

Бърз хляб
500 гр смесено брашно- бяло и пълнозърнесто.
350-400 мл хладка вода.
1 пакетче мая
1ч.л сол
1ч.л захар
1-2 с.л олио
В кана миксер разбъркваме с телената бъркалка всички продукти. Оставяме да втаса. Получава се лепкаво тесто.
Загряване фурната на 200°С, слагаме касерола PremiaGlass 2,1 л да се загрее. Изсипваме втасалото тесто без да го бъркаме в нея. Може да се поръси със семена. Пече се 20 Мин с капак и 20 Мин без капак.


............
Нямах търпение да пробвам купата и щом я получих веднага си омесих питки. В случая я използвах само за втасване, но следващия път ще омеся направо в нея. Тестото втаса по-бързо, отколкото досега и не се залепи грам по нея. Много съм доволна. А рецептата за тестото е следната
500-600гр. брашно
7гр. суха мая
1 с.л. захар
1 ч.л. сол
2 яйца
2 с.л. кисело мляко
200мл. прясно мляко
50мл. олио
За намазване използвам 1 жълтък и 1с.л. прясно мляко
Тестото става много меко и еластично и за оформянето не ползвам нито брашно, нито точилка.

Пърленки! Този път обаче са с мая и отново в купата, която меси сама.
Снощи щях да правя "Памук погача". Рецептата за нея преведе и разпространи в България една страхотна кулинарка, не може да не я знаете 🙂 Здравка Зиче, която е основател на блог и страница "Черпак с мерак". Обаче, Здравче, моите решиха, че искали пърленки. Добре де, няма лошо. От тестото за погачата станаха страхотни пърленки, пробвала ли си? Понеже е мазничко, станаха един път 🙂 Давам рецептата наполовина, защото излизат около 20 пърленки от това количество.
Пърленки в купа за месене
Половината на половин кубче мая 🙂 Айде смятайте колко е 🙂
1/1 ч.ч. топла вода
1/2 ч.ч. топло прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
2 с.л. сол
1ч.л. захар
3 ч.ч. брашно
Разтваряте маята със захарта в топлото мляко. Слагате брашното в купата, после всички течности. Обезвъздушавате и завъртате няколко пъти. Изчаквате да пукне капакът. С мазни ръце оформяте кръгли пърленки. Даже няма нужда да се точи, тестото е страхотно за работа! Аз разтеглих кръгове, ръснах сиренце и затворих, та се получиха овални пърленки 🙂
Пекох на намазнен тиган, на 7 от 9 степени на котлона. После мазах с масълце.
Да ви е сладка и уютна неделята, група!\

Здравейте, група! 😉
Уикенда бяхме извън града и бях взела с мен малката купа Бермуда. С нея замесих едно малко лимецово хлебче, което изпекох в плик за печене.
За тестото: 3ч.ч лимецово брашно, 1/2ч.ч.затоплено прясно мляко, 1/2ч.ч. топла водичка, 7гр. суха мая, 1ч.л. мед, 1ч.л. сол, 2с.л. зехтин
Втасва си в купата веднъж, и на второто вече се оформя като хлебче. Правя леки нарези с остър нож. Оставям го да си почине още десетина минути и го прехвърлям в плик за печене и в тавичка. 15мин. са достатъчни да втаса още малко и слагам в затоплена фурна. Пече се на 180 градуса до леко порозовяване на хлебчето


Бързо и лесно! #Магически миксер на Таперуер
Ето и рецептата за около 20 броя пенкейкс
1 яйце
2 с.л. олио
2с.л. захар
1/2 пакетче бакпулвер
1 ч.ч. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
щипка сол, малко ванилия
В миксера не слагате набухватели!
Става гъста смес, не печете на максимална степен на котлона


Спазвайте това правило, купата за  подходяща за количеството брашно, защото иначе по-бавно ще ви втаса .
Аз съм любител и обичам полезните улеснения .

Последна редакция: пт, 03 мар 2023, 08:36 от mari eta72

# 124
  • Sofia
  • Мнения: 4 725
Много благодаря! Започвам ги Simple Smile

# 125
  • Мнения: 371
Много благодаря! Започвам ги Simple Smile


Още малко съвети копирано

Няколко важни съвета:
👉слагайте брашното най-отдолу;
👉добавяйте 2-3 с.л. мазнина;
👉преценете рецептите си според големината на купата; на 1 чаша течност( визирам всичко течно, независимо дали е вода, прясно мляко, кисело мляко, стопена мас, газирана вода, яйца също, които са разбити) се слагат 2 чаши брашно
👉най-лесният начин за получаване на тесто още първия път е меренето с еднакви чаши
сложете продуктите, завъртете или раздрусайте купата за 2-3 минути( няма смисъл от половин час блъскане 🙂 )
👉отворете купата, вижте дали имате гъста каша, защото всяко брашно е различно и поема различно количество течност
👉по всяко време можете да отваряте купата и да добавяте вода или брашно, ако е нужно, но го направете още в началото
👉затворете и обезвъздушете, за да излезе излишният въздух
👉оставете купата да "сготви" сама, капакът ще се отвори сам
👉първото втасване отнема 15 -20 минути, второто е по-кратко
👉колкото по-редко е тестото, толкова по-пухкави мекици, блат за пица или хляб се получават. Спомняте ли си едновремешните мекици, които забъркваха буквално в голям пластмасов леген? Тестото беше рядко, а те ставаха на страхотни шупли.
👉ако смятате, че тестото ви не може да се оформи добре, добавете малко брашно, разбъркайте с шпатула или лъжица, с намазнени ръце оформете желаната плитка, тутманик или питка.
👉ако имате голяма купа, знайте, че колкото по-малко тесто има в нея, толкова по-бавно втасва то. Защото невинаги месим голямо количество, но ...ако ви остане тесто, винаги можете да го замразите във фризера до следващото ползване
👉купата от 2.5 литра не е никак малка, спокойно можете да замесите около килограм тесто със 600-800 гр. брашно
👉накрая...не забравяйте, че когато не месим, в купите съхраняваме всичко - от нарязани плодове и зеленчуци, до ядки, сладки и соленки, таратор, всяко ястие, да подквасваме мляко, да пренасяме без разливане



 И от мен един -пресявайте брашното ! Аз квася и кисело мляко , и използвам купата в хладилника за съхранение на продукти.

# 126
  • Мнения: 2 373
Здравейте, искам да си взема някаква голяма кутия за съхранение на зелена салата, домати, краставици, ягоди. Видях, че има купа Нова класик, за която дават, че прави това плюс втасване на тесто.
Това ли в най- подходящата купа или има друга?
Благодаря.

# 127
  • на 90 км от морето
  • Мнения: 298
Здравейте, искам да си взема някаква голяма кутия за съхранение на зелена салата, домати, краставици, ягоди. Видях, че има купа Нова класик, за която дават, че прави това плюс втасване на тесто.
Това ли в най- подходящата купа или има друга?
Благодаря.

Здравейте, за салати може Нова класика, Бермуда или Юниор. Измивате салатата, отцеждате я (може с Центрофугата) и я съхранявате в хладилник. На мен зелена салата в купа Бермуда ми издържа по 5 дена.
За краставици, домати, ягоди - само Вентсмарт, защото има циркулация на въздуха. Лично аз не бих ги сложила в херметически затворена кутия. Simple Smile

# 128
  • Мнения: 14 503
Във вентмарт кутиите не могат да се съхраняват домати.

# 129
  • Мнения: 2 373
Благодаря. А някоя от тези купи дали е на оферта сега или каква е цената им в момента?

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 10:11 от Шефът Антонио

# 130
  • на 90 км от морето
  • Мнения: 298
Във вентмарт кутиите не могат да се съхраняват домати.


Принципно да, не може да се съхраняват домати. Пише си го и на схемата на кутията. Предложих го, понеже сме го тествали с чери домати. Hands Plus1 


Благодаря. А някоя от тези купи дали е на оферта сега или каква е цената им в момента?

Ако някой от демонстраторите се е запасил с бройки от изминалата промоция ще намерите. Купа Нова класика 2.5л беше на 22лв. На същата цена беше и Вентсмарт 800мл. Simple Smile

# 131
  • Мнения: 371
Здравейте, искам да си взема някаква голяма кутия за съхранение на зелена салата, домати, краставици, ягоди. Видях, че има купа Нова класик, за която дават, че прави това плюс втасване на тесто.
Това ли в най- подходящата купа или има друга?
Благодаря.

Здравейте, за салати може Нова класика, Бермуда или Юниор. Измивате салатата, отцеждате я (може с Центрофугата) и я съхранявате в хладилник. На мен зелена салата в купа Бермуда ми издържа по 5 дена.
За краставици, домати, ягоди - само Вентсмарт, защото има циркулация на въздуха. Лично аз не бих ги сложила в херметически затворена кутия. Simple Smile

 За мен Бермуда са много добри . Мнение като любител, имам различни  и оттам е извода.

# 132
  • София
  • Мнения: 552
Всяка една купа на Tupperware  е страхотна за всасване и съхранение. Дори и най малката. Всичко което предлага  бранда е без аналог, и си заслужава цената. Пример: Имам парочистачка която  ми я донесоха от Щатите, и тук е над 3000лв. Ами с нейните кърпи прозорците не са толкова чисти и светещи като с кърпата на Tupperware.  Първо минавам с парочистачката и след нея лъсвам с Tupperware.  Двойна работа.

Последна редакция: сб, 11 мар 2023, 20:12 от Markito

# 133
  • Мнения: 2 373
А купа с какъв обем е достатъчна за съхранение на една маруля например?
За момента мога да взема само една и се чудя за най-оптималния вариант.

# 134
  • Мнения: 60
Скрит текст:
Ще се опитам да ви ориентирам за размер /цена.
Ако е вентсмарт и марулята не е огромна 1,8л., нисък (29лв.), но като гледам все по-често се срещат доста големи салати, тогава удачният размер е 3,4л , той е висок (32лв)или 4,4л., може би най-удобен (35лв).
Фриджсмарт 1,6л , може да събере
по -малка салата (23лв)
Ако пък предпочитате купи то 4л., 4.5л ще са подходящи.
Разбира се , има и по-малки 2,5л., 2,75л., но трудно ще съберете голяма салата,
Ако е от 2,5л., то ви трябва Великолепна купа , която е по-широка (24лв), купа Нова Класика 2,5л(22лв) е по тясна и не е ок.
Удачен вариант е и КМУ 3л или 4л.
За по-малки количества има и правоъгълни кутии 1,5л. (16лв)
Който и съд да изберете ще съхраните салатата , важно е да я приберете суха и ако в купата/кутията се образува конденз трябва да го премахнете , за да може по-дълго да съхранявате.

А купа с какъв обем е достатъчна за съхранение на една маруля например?
За момента мога да взема само една и се чудя за най-оптималния вариант.

Последна редакция: нд, 12 мар 2023, 09:46 от bubanka

Общи условия

Активация на акаунт