Нашите любими торти – глазури, покрития и фигурки за тях – 140

  • 63 293
  • 750
  •   1
Отговори
# 15
  • Бургас/Пз
  • Мнения: 8 519
Страхотна е, Съни, браво!! Да ти е жива и здрава дъщеричката!

# 16
  • Мнения: 6 796
Чудесно се е получило и вярвам, че дъщеричката е била много щастлива Hands Thumbsup.
Да е жива и здрава и много да ви радва.

# 17
  • Бургас
  • Мнения: 2 073
Благодаря, тя е повече от доволна. Даже сама си боядиса рога в златно. При нормални обстоятелства щях да се плескам цял ден самостоятелно, но в настоящото положение, когато всички сме вкъщи нямаше как да избегна "помощта"

# 18
  • Мнения: 6 622
Разкошна торта!
Аз мисля да направя подобна за РД на малката, но вместо еднорог зайче.
Ако забъркам някакъв крем от маскарпоне, сметана и кондензирано мляко дали ще се получи и в какъв ред да ги смесвам?

# 19
  • Мнения: 93
Направих шоколадовата торта на Ирина Купенска ❤ Благодаря ви за съветите, бяхте ми много полезни Simple Smile Тортата стана страхотнаа 😍😍 Блатовете станаха много сочни, мусът - чуденн 😍❤ Получи се найстина най-вкусната шоколадова торта Simple Smile Със сигурност ще я правя и за напред, рецептата не е изобщо трудна за изпълнение, а вкусът е невероятен !


# 20
  • Мнения: 1 221
Здравейте момичета от два три дена се уча да правя торта съвсем начинаеща съм. Сега си поръчах шприц и шпатула, имам миксер на Филипс, поръчах обаче и пасатор на Браун тк за някои от рецептите ми трябва. Тези торти ги ги направих сега тази е от снощи а дугата е от предния ден.
Домашен блат, маскарпоне заквасена сметана, шоколад, боровинки, касис , ягода, крокан от лешници и карамел.


Домашни блатове, крем ванилия домашно приготвен, настърган шоколад и ягоди.

Последна редакция: пн, 14 дек 2020, 09:28 от Bria

# 21
  • Мнения: 1 221
И аз да споделя какво сътворих за РД на дъщеря ми. Много съм до доволна, тъй като напоследък рядко правя торти, а с маслените кремове съм скарана. Този път обаче опитах със швейцарски маслен крем и мисля, че се получи добре. Вие ще кажете.

Голяма красота! Браво! Може ли рецептата за швейцарския крем?

# 22
  • Бургас
  • Мнения: 2 073
За тази торта ползвах 3 белтъка от яйца L размер (120г), 240г захар и 340г масло. Белтъците и захарта се бъркат на водна баня до стапяне на захарта, след което се разбиват на сняг с миксер. След като са се оформили твърди върхове на белтъците започва да се добавя масло на кубчета със стайна температура. Тортата е приблизително 15/15 см и крема ми стигна за измазването и украсата, т.е използвах го почти всичкия.

# 23
  • Мнения: 192
Здравейте,
за едно симпатично семейство - двама "старци" за предстоящите празници искам да направя коледни сладки и някакъв сладкиш или мъфини. Пробема е, че дядото има висока кръвна захар и ми се ще да заменя захарта  с нещо друго. Четох , че може да се замени с фурми или други сушени плодове, но не знам какво е количеството, което се равнява да речем на 1ч.ч захар. Дайте идеи или изпитана рецепта или с какво друго мога да подсладя.

# 24
  • Мнения: 9 551
не стават и сушените плодове в общия случай. по-скоро нещо със стевия, еритрол....не знам, виж в темите на нисковъглехидратните/кето рецепти. но зависи с какво е свикнал, защото част от здравословните торти и десерти са си откровени буламачи, няма какво да се лъжем.
може нещо със спанак и плодове/овесени ядки и т.н.

# 25
  • Мнения: 5 080
При такъв проблем нито подсладители, нито плодове, особено сушени и  ако са магазински, са добър вариант. Лично аз, понеже съм с ИР, когато ми се яде сладко хапвам много малко количество и обикновено с кафява захар наполовина от рецептата направено. Сега четох за черна меласа, но не съм ползвала и не знам може ли в печива да се ползва. За мен торта Гараш с минимално количество захар и без брашно е изборът , когато искам да се поглезя. Ако дядото е доабетик, може би подсладител е допустим, ама до колко...

# 26
  • Мнения: 192
Хрумна ми идея за солени мъфини. Отгоре ще ги украся с крем от крема сирене и масло, може би с малко копър?!
Исках да са на коледна тематика, но в момента нищо не ми хрумва.

# 27
  • Euskal Herria
  • Мнения: 28 854
За солени мъфини - аз лично често правя по тези двете рецепти:
https://privanya.blogspot.com/2017/10/blog-post_31.html
https://privanya.blogspot.com/2015/07/blog-post_4.html

# 28
  • Мнения: 5 080
Много обичам солени мъфини, но пък вместо тях е вариант и соленки или крекери, които могат да са в коледни форми и с декорация.

# 29
  • WonderLand
  • Мнения: 3 895
За декорация ми хрумва, че могат да се оцветят кокосови стърготини в зелено и червено и да св ползват вместо sprinkles. Стават страхотен заместител. Аз съм правила солена торта, измазах я с картофено пюре, а отвътре беше редена салата, сельодка под шуба.

Общи условия

Активация на акаунт