За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 23 640
  • 741
  •   1
Отговори
# 705
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 725
Според вас, гурута, дали мога да смеся зеленчуци (ситно нарязани) с кайма и да направя кюфтенца тип зеленчукови?
Ако имате рецепти, споделете моля! На вас вярвам най много, не на Интернетски попадения.

# 706
  • In transit
  • Мнения: 11 988
Според вас, гурута, дали мога да смеся зеленчуци (ситно нарязани) с кайма и да направя кюфтенца тип зеленчукови?
Ако имате рецепти, споделете моля! На вас вярвам най много, не на Интернетски попадения.
Ще стане. Мога да погледнеш тази рецепта за кюфтета с кайма и леща за ориентир. Само гледай да са добре отцедени зеленчуците, т.е да нямат вода и сок като ги добавяш.

# 707
  • Мнения: 2 059
skk007  аз съм си мързеливка, та няма да си правя труд за кюфтаци Simple Smile
Предлагам ти тази простичка, но вкусна рецепта:
https://vkusenden.blogspot.com/2019/10/sini-kebabi-tepsi-kebabi.html

# 708
  • Мнения: 476
Получава ми се макар и много бавно пека на фурна 150 градуса вече 2 часа при другите за 40 мин ставало явно моята е много умряла Grinning но важното е че не завира водата периодично вадя да наливам чаена чаша студена и такава препоръка четох.Сгъстява се крема, но не се разтопява карамела нещо, Мики, той чак след като е готов крема и го извадя и изчакам да изстине в съда в тавата ли се разтопява и става на сироп като от снимките?Пекох в огнеупорен съд, който си намерих иначе на тава със студена вода.

# 709
  • Мнения: 4 819
skk007  аз съм си мързеливка, та няма да си правя труд за кюфтаци Simple Smile
Предлагам ти тази простичка, но вкусна рецепта:
https://vkusenden.blogspot.com/2019/10/sini-kebabi-tepsi-kebabi.html
Аз правя подобен, но чушките са печени ситно нарязани  , добавям задушени гъби, пека във формата за кекс.

# 710
  • Мнения: 22 867
Скрит текст:
Получава ми се макар и много бавно пека на фурна 150 градуса вече 2 часа при другите за 40 мин ставало явно моята е много умряла Grinning но важното е че не завира водата периодично вадя да наливам чаена чаша студена и такава препоръка четох.
Сгъстява се крема, но не се разтопява карамела нещо,
Скрит текст:
Мики, той чак след като е готов крема и го извадя и изчакам да изстине в съда в тавата ли се разтопява и става на сироп като от снимките?Пекох в огнеупорен съд, който си намерих иначе на тава със студена вода.
annabelle_the_doll, как виждаш, че карамелът не се разтопява? Той е на дъното, при печенето няма как да го видиш. Като оставиш крем карамелът да изстине във водата, в която се е пекъл, тогава се разтопява. Понякога дори и след това не ми е разтопен съвсем, все си мисля, че е от захарта.

Правя крем карамел в тава, без да го пека на водна баня. Получава се чудесно и карамелът се разтопява на сосче. Приблизително като рецептата на Зиче е.

Скрит текст:

# 711
  • Мнения: 476
Благодаря, Лабрекс.Съдчето в което го пека върху тавата е стъклено та от там го поглеждам карамела на дъното.Предполагам когато кремчето има леко кафяв цвят отгоре значи е готово и мога да го вадя от фурната?Ще почакам колкото трябва.Два часа вече се пече Grinning много бавно става на тази фурна.

# 712
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Скрит текст:
Благодаря, Лабрекс.Съдчето в което го пека върху тавата е стъклено та от там го поглеждам карамела на дъното.Предполагам когато кремчето има леко кафяв цвят отгоре значи е готово и мога да го вадя от фурната?Ще почакам колкото трябва.Два часа вече се пече Grinning много бавно става на тази фурна.

Два часа е много, бодни го с вилица. Ако се "цепи", крема е готов. Не трябва да е течен.

# 713
  • Мнения: 9 593
някой пробвал ли е

# 714
  • Мнения: 2 268
Мерси на Пейчев за идеите за свинско с гъби. Задуших го с много лук и гъби, стана и страхотен сос, много вкусно Simple Smile

# 715
  • Мнения: 476
В същата вода в която е започнал да се пече да изстива трябвало...аз периодично добавях студена вода и така се налагаше да отцедя част от предишната за да не прелее и точно защото това да се прави го четох като препоръка за да не завряла водата Confused Явно е грешен подход.Ледчета нямам просто, затова.А е трябвало да изстива точно в нея, това не го знаех... благодаря, че уточни това, Лабрекс, за другия път ще знам.Дано сега поне става за нещо, като за първи път.

# 716
  • Sofia
  • Мнения: 21 728
някой пробвал ли е
...
Аха... мая като всяка друга. Simple Smile

# 717
  • Мнения: 9 593
някой пробвал ли е
...
Аха... мая като всяка друга. Simple Smile


е, някои са по-кофти, други доста биват. на тази пише, че е търска, та предполагам, че ще бива /донесоха ми повечко/.

# 718
  • Русе
  • Мнения: 5 264
Скрит текст:
В същата вода в която е започнал да се пече да изстива трябвало...аз периодично добавях студена вода и така се налагаше да отцедя част от предишната за да не прелее и точно защото това да се прави го четох като препоръка за да не завряла водата Confused Явно е грешен подход.Ледчета нямам просто, затова.А е трябвало да изстива точно в нея, това не го знаех... благодаря, че уточни това, Лабрекс, за другия път ще знам.Дано сега поне става за нещо, като за първи път.

Не се налага при печене да доливаш студена вода. Само евентуално, ако кипне. Това при 150 градуса няма как да стане. След като е готов крем карамела, малката тава /шолите/ се изваждат от тавата с вода.

# 719
  • Мнения: 476
Благодаря ти, Ивчо.Четох го в 2-3 сайта като препоръка това/в които хем е написано на 150 градуса/ не всички сайтове са адекватни, ясно е това.Благодаря на всички за техните лични блогчета за ориентир.Не мога да преценя дали захарта на дъното се е стопила успешно.Огнеупорния съд ми е прозрачен и все още се виждаше стоял на дъното кафявия карамел като извадих.

Общи условия

Активация на акаунт