Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 47

  • 18 195
  • 741
  •   1
Отговори
# 735
  • Мнения: 32 107
Сладкото от рози е наистина силно разхлабващо, наскоро един колега разказа как е изял почти цял буркан и после последствията са били ужасяващо прочистващи. И аз брашно от рози не съм виждала, рецепти не съм срещала, но ако ефектът е като сладкото... Всъщност не знам и какъв вкус би имало.

Преди съм обмисляла сладкото да опитам, но пустата ир ме въздържа.
Дали брашното би имало такъв ефект, вече не знам.
Мисля другия път да си взема 100 грама за маска за лице и да опитам да видя ефекта.

# 736
  • Мнения: 2 161
Още не мога да повярвам, че на 10 год може да се отключи ИР...но ....резултата на малката: инсулин -18....бум.....като гледам май и щитовидните са разбутани......ФТ4 е в долната граница.....чакам другите да излязат

Книгата, която публикувах преди 2 теми, за хранене по време на бременност. Там се обяснява как от храненето на майката в 4-5 месец от бременността обуславя предразположението към затръстяване, ИР и диабет. Било така защото глюкозата от кръвта на майката преминавала през плацентата, а инсулинът ѝ не можел. За това формиращият се панкреас на бебчето бива натоварен още от генезата си и бива принуден да създаде повече клетки секретиращи инсулин. И тези клетки бълват инсулин още в утробата на майката за да спрат бързо покачващата се КЗ. После при захранването всички препоръки са за едно 60% въглехидрати в бебешкото меню. И като почнат каши, хляб, кукс кус, попара... Пък като пораснат почват да търсят сладко и то се натрупва. А при вас може би и генът играе роля. Важното е, че го откривате сега, а не като я ударят тиин хормоните. Тя може да се излекува.

# 737
  • Мнения: 32 107
Още не мога да повярвам, че на 10 год може да се отключи ИР...но ....резултата на малката: инсулин -18....бум.....като гледам май и щитовидните са разбутани......ФТ4 е в долната граница.....чакам другите да излязат

Книгата, която публикувах преди 2 теми, за хранене по време на бременност. Там се обяснява как от храненето на майката в 4-5 месец от бременността обуславя предразположението към затръстяване, ИР и диабет. Било така защото глюкозата от кръвта на майката преминавала през плацентата, а инсулинът ѝ не можел. За това формиращият се панкреас на бебчето бива натоварен още от генезата си и бива принуден да създаде повече клетки секретиращи инсулин. И тези клетки бълват инсулин още в утробата на майката за да спрат бързо покачващата се КЗ. После при захранването всички препоръки са за едно 60% въглехидрати в бебешкото меню. И като почнат каши, хляб, кукс кус, попара... Пък като пораснат почват да търсят сладко и то се натрупва. А при вас може би и генът играе роля. Важното е, че го откривате сега, а не като я ударят тиин хормоните. Тя може да се излекува.

Така е. На моята позната затова и казаха по време на бременността да преминава на кето за да няма детето проблеми с въглехидрати в бъдеще.

След малко ще пускам тема.

# 738
  • Мнения: 13 198
Имам спомен че нещо бяхме обсъждали и че съвсем пък кето при бременност не е много ОК, ако ниски въглехидрати да са. Ама като не помня подробностите...
Азара, според мен не бързай да се шашкаш преди да си говорила с ендокринолога, при деца и подрастващи нормалните стойности не са като при възрастни, може да се окаже че не са толкова зле нещата колкото си мислиш.
На мен пък брашното от коприва ми допадна, не че съм се убила да го ям но за разнообразяване от време на време става. Слагала съм в омлета си от него, хубаво стана.

# 739
  • Мнения: 947
Имам въпрос към вас. Правя старателно таблици с храни, които консумирам и меря 1 час след хранене с глюкомера. До сега абсолютно всичко, което хапвам е един час след това със супер стойност - примерно 6.9, 5.5 и т.н. Знам че на първи час е хубаво да е под 7.8. Въпросът ми е, че до тук има само една единствена храна, която вдига адски много и това са картофите. Случва ми се дори просто в супа да има съвсем малко картофчета, стойността след това да е многоо висока. Или дори само ако си бодна няколко пъти от картофена салата и пак стойността е примерно 8.8 или 9 един час след това. С никоя друга храна не ми се случва такова нещо. Някой може ли да ми обясни на какво се дължи нетолерантност само към картофите може ли да има?
Възможно е да не ти понасят картофите. Аз например нямам проблем с тях, но хапна ли хляб, захарта скача много. Всеки организъм си има особености.

# 740
  • Мнения: 188
alivi, и аз това се чудя. Защото нямам гестационен диабет, пробвала съм много лоши храни и единствено, когато има замесен картоф ми се вдига кръвната захар. След хляб си ми е абсолютно нормална. Странна работа..

# 741

Общи условия

Активация на акаунт