Вкусете качеството с новото бяло саламурено сирене на Président

  • 28 304
  • 258
  •   1
Отговори
# 195
  • Мнения: 25
Бялото саламурено краве сирене традиционно присъства в менюто на почти всяко българско семейство. Затова е важно този продукт да е качествен, с чисти съставки и прекрасен вкус.

Новото бяло краве саламурено сирене на Président е създадено без да се допуска нито един компромис с вкуса и качеството.
 
Произведено е по класическа рецепта от 100% първокачествено краве мляко с 5,5 литра вложени във всеки килограм сирене и е оставено да зрее поне 45 дни. В състава му няма растителни мазнини, изкуствени подобрители и консерванти.


 
С чисти съставки, невероятно интензивен вкус и богата млечна текстура. Толкова неустоимо!
 
Новото краве сирене Président се предлага в първокласна, иновативна и удобна опаковка в два размера, както и вакуум от 300 г със система за лесно отваряне.
 
Малката кутия от 330 г - с цедка, която позволява лесно, бързо и хигиенично изваждане на сиренето от саламурата.

Голямата кутия от 770 г - с допълнителна мрежа, която поддържа сиренето потопено в саламурата за запазване на свежестта и неустоимият вкус ден след ден.

За ваше удобство сиренето е предварително нарязано на парчета, а саламурата запазва свежестта му и го прави неустоимо сочно, кремообразно и вкусно. Подходящо както за директна консумация, така и за вдъхновение и основна съставка на вашите бързи и свежи летни рецепти!



Споделете вашата любима рецепта с краве сирене Président и спечелете една от 10 страхотни награди!

Напишете рецептата в коментар и участвайте в томболата за един от 10 практични чопъра. Крайният срок за участие е 30 юни. Победителите ще изтеглим и обявим в темата на 4 юли.

Желаем ви късмет и очакваме с интерес кулинарните ви идеи!

Моля, запознайте се с общите условия на играта ТУК.

Рулца от тиквички със сирене Президент :
Тиквичките се нарязват по дължина и се изпичат на грил тиган.Вземаме една готова изпечена тиквичка, слагаме отгоре черни домати,краве сирене,пилешко филе и магданоз .Завиваме на руло и можем да закрепи с клечка за зъби.Така приготвяме всички останали.

# 196
  • Пловдив
  • Мнения: 1 567
Вит тутманик с бяло саламурено сирене на Président.
мая - 1/2 кубче
захар - 2 - 3 с.л за активиране на маята
топла вода - 1/2 ч.ч за маята
брашно - малко по малко от 1 кг
вода - 400 - 500 мл топла
сол - 1 1/2 с.л сол
олио - 4 с.л.
маргарин - 1/3 от кутийка малка
олио - 1/4 ч.ч
бяло саламурено сирене на Président - 400 г
жълтъци - 1 бр. и 2 с.л олио
олио - за намазване на тавата
Приготвяне:
Първо активираме маята. Слагаме я в купичка, в която сме излели 1/2 ч.ч топла вода и 2-3 с.л. захар. Хубаво я размиваме с пръсти и я оставяме настрана да се активира. Натрошаваме си бялото саламурено сирене на Président в чиния. Смесваме олиото с маргарина в купичка. Разбиваме 1 жълтък с 2 с.л. олио в друга купичка. С него ще намажем вече готовият след това тутманик. Пресяваме брашното и правим кладенче в него. Слагаме вътре солта, активиралата се мая, олиото и водата около 400-500 мл.
Първо сипете 400 мл после прибавете още малко. При първоначалното замесване ще усетите дали да прибавите още малко. Омесваме меко тесто. Оставяме го да почине на топло за 10-15 мин. Покриваме го с кърпа. Като си почине го делим на 4 равни по големина топки. Набрашняваме си масата на която ще работим.
С точилка се разточва на тънко едната топка. Намазваме така разточената кора с олио и маргарин. Поръсваме с натрошеното сирене кората. Навиваме я на руло.Намазваме си кръгла тава с олио и слагаме първото руло. Така правим и с втората топка. Подреждаме едно след друго в кръг рулата.
Образува се навит охлюв. Оставяме да втаса 30-40 мин. на топло, покрито с кърпа. Намазваме с разбития жълтък с олио с помощта на четка. Печем на 180 градуса в предварително загрята фурна до готовност около 40 мин.
Скрит текст:

# 197
  • Мнения: 2 762
Любимата рецепта вкъщи със сирене.

Баница със сирене

Продукти
1 пакет кори за баница
400 г. сирене
1 кофичка кисело мляко
4 яйца
1/2 ч. ч. олио
1 ч. л. сол
 масло
Сода

Яйцата се разбъркват, добавят се натрошеното сирене, киселото мляко, солта, олиото и содата.
Вземат се две кори, на които се наръсва от сместа, върху тях се поставят още две кори, отново се наръсва от сместа, поставят се по същия начин всички кори. Когато всички кора са наредени се намават с маслото.
Пече се на 180 градуса за около 40 минути.

# 198
  • Мнения: 1
Солени мъфини

яйца - 3 бр.
олио - 1/2 ч.ч.
кисело мляко - 1 ч.ч.
сода за хляб - 1 ч.л.
сирене - 1 ч.ч. натрошено
брашно - 2 ч.ч.

Всички продукти без сиренето се разбиват много добре. Накрая се добавя сиренето.

Сместа се разпределя в намаслени и набрашнени форми за мъфини. Пекат се на 180 градуса до златисто.

# 199
  • Мнения: 3 402
Салата от макарони със спанак и сирене
Рецепта
2 ч.ч. (200 гр) макарони (по избор)
4 ч.ч. (120 гр) спанак (използвам бейби спанак)
15 бр чери домати
20 бр (около 70 гр) маслини без костилка
1 ч.ч. (100 гр) сирене (натрошено)
2 с.л. зехтин екстра върджин
2 с.л. ябълков оцет (или прясно изцеден лимонов сок)
сол на вкус

1. Сварете макароните според указанията на опаковката. Отцедете и измийте със студена вода.

2. Измийте и нарежете спанака на тънки ивици. Чери доматите разрежете наполовина или на четвъртинки. Маслините нарежете на кръгчета.

3. В голяма купа смесете добре отцедените и студени макарони, спанака, доматите, маслините и натрошеното сирене. Овкусете със зехтин, оцет и сол. Разбъркайте добре.

# 200
  • Мнения: 7 309
Кюфтета от тиквички, сирене
               и овесени ядки
1кг тиквички
300 г сирене
2-3 яйца
1/2 връзка копър
5-6 суп.лъжици овесени ядки
   Тиквичките се обелват, настъргват, осоляват и изцеждат след 30мин. Към тях се прибавят ситно нарязан копър, натрошеното сирене,  яйцата и овесените ядки. От сместа се оформят кюфтета, които може да се изпържат или изпекат на фурна ( върху хартия за печене и поръсени леко със зехтин).
Скрит текст:


Последна редакция: пн, 20 юни 2022, 19:29 от denyil

# 201
  • Мнения: 6 272
Краве сиренето е най-обичания и винаги присъстващ в хладилника ни продукт.
Споделям любимата на трима ни закуска с него,бърза,лесна и вкусна 🥰.
5 яйца,половин килограм краве сирене,масло,2-3 супени лъжици кисело мляко с висока масленост,хляб.Разбиваме яйцата,добавяме натрошеното сирене и киселито мляко до хомогенност и мажем върху намазаните с масло филии хляб.Запичаме до кафяво и се наслаждаваме на най вкусната закуска.Любимите ни принцеси с яйце и сирене,да ви е сладко 🤗

# 202
  • Мнения: 2
Много вкусни мекички със сирене!
2яйца, пакетче суха мая, 100мл. прясно мляко,1ч.ч кисело мляко, 1ч.л.сол,1ч.л. захар, 1ч.л.сода, 1с.л. олио, брашно за меко тесто около 600грама. Рабъркваме сухите продукти, после добавяме яйцата, млеката, олиото и замесваме меко, но нелепнещо тесто! Чакаме да втаса докато удвои обема си за около 40минути на топло! Разделяме тестото на две, растиламе от едната страна трошим сирене Prezident, и затваряме като сгъваме тестото от страната със сиренето! Режем на малки части мекичките затваряме с пръсти рязаните страни за да не излезе сиренето, пържен в силно загрято олио! Бон апети!

# 203
  • Варна
  • Мнения: 11 340
Любимата ми рецепта е макарони със сирене.
Слагам вода на котлона, докато заври. След това слагам щипка сол и сипвам макароните. Варя ги 7-8 минути. Изцеждам водата и слагам масло ("Президент" ползваме Simple Smile. В чиния намачквам сирене (също може да е "Президент") с вилица и после го изсипвам в тенджерата с макароните. Разбърквам и сипвам по чиниите.
Най-хубавата закуска!

# 204
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 722
Четейки рецептите, се сещам за любимите ми студентски сандвичи:
Филийки хляб с масло, сирене на тънко нарязано и кашкавал. Слагат се в парти грил до запичане на кашкавала.... После мммм... Невероятно вкусни! сиренето е станало с по-богати вкус и аромат от масълцето, а кашкавала се е разопил от удоволствие отгоре.... Мммм:)))

# 205
  • Мнения: 6 008
Любимата ми рецепта с краве сирене Президент са "пурички със сирене". Перфектната закуска вкъщи.
Ето я и самата рецепта:

Продукти
500 гр.кори за баница
300 гр.сирене Президент
4 яйца
200 гр.кисело мляко
100 мл олио
1 пакетче бакпулвер
сол - на вкус

Приготвяне:
В подходяща купа приготвям плънката за баничките. Първо, натрошвам на ситно сиренето, после прибавем яйцата и киселото мляко и бакпулвера. Слагам олио и прибавям сол на вкус. Разбърквам добре до получаването на еднородна смес.
Взимам една кора, сгъватем я по диагонал, така че да се получи триъгълник и намазвам с 1 с.л. от сместа основата - широката част. Прихлупвам двата края, така че да се получи плик, слагам още една лъжица от сместа и навивам като пуричка. Повтарям до изчерпване на продуктите. Баничките слагам една до друга в предварително намазнена тава. С остатъка от плънката намазвам баничките със сирене и пека в загрята на 200 градуса фурна до златисто.

# 206
  • Мнения: 8 987
Сирене по шопски



 90 грама сирене
 1 яйце
1 с.л. краве масло или зехтин
100 грама домат и 1 филия хляб Живена

Пека гювечето без яйцето във фреаера за 10 мин на 200градуса, след това чуквам яйцето и допичам за още 7 минути.
Рецептата.

# 207
  • Мнения: 134
Кюфтенца от киноа, сирене и маслини

200гр. трицветна киноа
100гр. обезкостени маслини
2бр. яйца
100гр. сирене

Сварява се киноата на бавен огън за около 20мин. След това се отцежда добре от водата и към нея се прибавят яйцата. Сместта се разбърква добре. Нарязват се на ситно маслините и заедно с предварително натрошеното сирене се прибавят към киноата и яйцата. Всичко разбърква и от така получената смес, с помощта на супена лъжица се оформят кюфтенцата. Нареждат се в тава върху хартия за печене и се пекат в предварително загрята фурна на 180градуса за около 20тина минути. Могат да се сервират с млечен сос или със свежа салата.

# 208
  • Мнения: 1
Вкусни милинки със сирене
Необходими продукти:
за тестото:
250 мл. топло прясно мляко
7 гр суха мая
7 гр. сол
11 гр. захар
1 бр. яйце М
25 мл. олио
450-480 гр. брашно
за намазване:
120 гр. масло
20 мл. олио
120 гр. сирене
1 с.л. галета
Сместа от маслото и олиото използвам, както за потапяне на топчиците, така и за заливане преди печене.

В хлебопекарна поставям всичките продукти за тестото и пускам на програма месене. След като е готово тестото го изваждам  и  разделям тестото на 20 равни части. Оформям 20 топки потапям всяка една в разтопено краве мало и олио  и нареждам в намаслена тава с малко разстояние една от друга. Покривам милинките с фолио и ги оставям за 30мин да втасат. Останалото масло загрявам на котлона и добавям 1 с.л. галета като бъркам непрекъснато. Охлаждаме сместа от маслото и галетата. Намазваме милинките със сместа и поръсваме със натрошено  на дребно сиренето. Слагам милинките да се пекат на 160 градуса на  най-долното ниво на фурната. След като се зачервят пека още 15 мин на долен реотан. По желание може да се поръсят със пудра захар.

# 209
  • Мнения: 812
Запеканка с картофи, шунка, гъби и сирене

1 кг картофи
200 г гъби печурка
300 г шунка ( от бут)
300 г сирене
150 гр кашкавал
зехтин/масло
чубрица
сол
черен пипер

Картофите се сваряват с кората, обелват се и се нарязват на едри кубчета.
Гъбите се почистват, нарязват се на полумесеци и се задушават в 3-4 с.л. зехтин.
Добавя се шунката за кратко, докато стане златиста. Подправя се с черен пипер, сол и чубрица.
Намаслява се с масло тавичка с диаметър 30 см.
Разпределят се картофите, поръсват се с чубрица, сол и черен пипер.
Сиренето се настъргва с ренде и се разпределя върху картофите.
Отгоре се разпределя плънката от гъби и шунка.
За финал се настъргва малко кашкавал.
Запеканката се пече на 200 градуса за около 15- 20 мин.

Общи условия

Активация на акаунт