Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 53

  • 24 291
  • 749
  •   1
Отговори
# 690
  • Мнения: 13 415
Гонят таргети, особено ако е верига, на места ръководството ги ръчка много за тия неща. Буквално всеки месец пристигаше списък с неща приоритетни за предлагане на клиентите за този месец, някакви точки там им брояха за тия неща, абе луда работа е.
Отделно че не всеки става хем да се изучи за фармацевт, хем и да работи с клиенти, две съвсем различни неща са си.

# 691
  • Мнения: 536
Много интересно звучи това с магданозените кюфтенца, трябва да пробвами аз някой път. Става ли смес достатъчно гъста да се оформят с ръце или се сипват с лъжица в тигана? Мисля си в еърфраера евентуално, да пържа в тиган никога не съм обичала. Хеле пък сега в жегата и в кухня с южно изложение, никакъв шанс да ми се прииска Grinning А с кокосово масло не се научих да готвя, мирише ми на нещо сладко и това е. На колко силен котлон се пържат? Че да видя в еърфраера на какви градуси да ги туря.
 И магданоза на ръка ли го кълцаш или го мелиш в чопър или нещо? И с все дръжките или само листата?
Подред на въпросите: 1. сипвам с лъжица, не е гъсто 2. силен котлон /в еърфрайър надали ще стане/ 3.магданоз 2 връзки на ръка, едро-ситно както дойде, набързо беше всичко 4. само листа, имам морско свинче и то яде дръжките, и то е човек, и то душа носи Wink

Джеръми, и аз подозирам грешно изследване, но няма да ходя пак да се бода. Спазвам си режима, догодина пак ще се изследвам, аман! Имам си и друга работа, освен да се бода и да смятам протеини и калории, то ако трябва човек по 4-5-6 часа дневно да се занимава с храненето си, то става не 'Ям, за да живея', а 'Живея, за да ям', макар и не в общоприетия смисъл. Превръща се в мания.
А за глюкомера, аз знам до 0,5 или 1 разлика между двете, 2 единици ми се стори потресаваща, затова споделих. Пишете и вие като правите сравнение, ще е интересно.

П.п. Много ме дразнят с тия таргети Simple Smile Няколко пъти ми продадоха разни неща последните месеци, не, че не усещам какво правят, просто исках да опитам да си го купя, за да видя какво е. Ми - измама се оказа във всичките случаи, стари неща, цената не е тази, която твърдят, ама за левче няма да се занимавам да изследвам в подробности. Бизнес.

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 11:55 от Минерва

# 692
  • Мнения: 13 415
Ясна работата, значи или да пробвам с хуск да сгъстя повече, или няма да ги пробвам хич. Или в силиконовите формички за мъфини, но пък тях мразя да ги мия, та едва ли. Не се виждам да застана над котлона, а други доброволци за тая дейност не виждам край мен Joy

Да ви кажа аз пък какво наготвих, много обичам и не знам и аз що не го правя по-често... Не е за тия дето не харесват да мешат протеини обаче.
Телешки кюфтенца, кръгли и сравнително малки, в тавичка да са едно до друго. Запичам под грила набързо да ги хване че съвсем сварени не ми харесват. Заливам с кисело мляко + яйца + чесън. Това отива пак във фурната. По рецепта го няма това първоначалното запичане но повече ми харесва така. Може и да е пишело да се овалят в брашно, ама ние тук нали не сме такива Grinning
На половин кило кайма, една кофичка е киселото мляко, с две яйца в него и 1-2-3 скилидки чесън там вече кой колкото обича. В каймата подправките според вкуса, по рецепта имаше кимион, че червен пипер, че незнамсикакво, а аз на чисто телешки даже джоджен харесвам, та вчера с това бяха. И в каймата има едно яйце. И в киселото мляко сложих сух джоджен, много му отива лек намек за мента.
Голямо обяснение стана, рецептата е тип Бързи, смели, сръчни, става за нула време - мяташ във фурната и се евакуираш на хладно Grinning На мен са ми вкусни и студени, тая заливка даже топла не я харесвам толкова колкото охладена. Кисело мляко рядко имам, тоя път с кефир го забърках  че това имах, пак станаха супер.
Скрит текст:
Няма да ви обяснявам някои хора от други държави как ме гледаха докато бъркам и заливам, но пък после ядоха и си слагаха допълнително Grinning То са малко хората дето не ни се чудят как можем да слагаме кисело мляко на всичко, ами пък обичаме си киселото мляко, не е като да не си го обичаме.

# 693
  • Мнения: 394
Някой може ли да ми каже, като ми правят изследване с капиляра кръв в лаборатория, колко максимум трябва да е кръвната захар? Мерси!

# 694
  • Мнения: 14 972
А ти защо искаш капилярна, някой препоръча ли ти ?
Иначе идеалната, поне от темата така  знам, трябва да е до 5.
Аз нахлух миналата година в темата, когато при рутинни кръвни венозно кз беше 6,4 и лекарката ме изпрати за трикратна венозна кръв и гликиран.
Бях на много стриктен режим 2 седмици , но още неузряла и нечела много, след сутрешната венозна се уговорих с девойката  в лабораторията другите две проби да са от пръста. Тя въобще не ми каза, че може да има разлика, а по- скоро сподели, че прави изключение за моите капризи, защото стискането на пръста било трудоемко.
И досега съжалявам за това мое своеволничене, защото и трите ми резултата бяха под 5, но гкх 5,70, а ако си беше пробата венозна втория и третия път, сигурно щеше да е различна.
А колко да е максимум, не знам, то и инсулинът е важен.
Щото може кз да е под 5, а той над 10, примерно, и нещата тогава не са много добре

# 695
  • Мнения: 13 415
Ха, да им дам моите вени да се помъчат с тях и ще ги питам кое е по-трудоемко Grinning Моите с куче ги търсят и пак сме препотени всички докато успеят да ми вземат кръв... пиша всички че обикновено повече от един човек се пробва докато направят нещо.

# 696
  • Мнения: 14 972
Ох, много мразя да ме бучат , дори съм колабирала. Та затова и толкова рядко ходя, а вече ми се налага, та ...
Нати, нали стягат с ластика и помпаш, помпаш, пак ли нЕма вена 😀
Да не си братовчедка на клас змиевидни 🤪

# 697
  • Мнения: 56
Минерва, аз съм замервала глюкомера в лаборатория с една и съща капка кръв, т.е. бодат ме ,вземат си кръвта за изследването от пръста, аз съм го приготвила ,слагам лента и меря. Това беше в началото ,като почнах експериментите с режима и си правих няколко пъти захарен профил. В едната лаборатория глюкомерът ми показа с 0.5 повече от техният резултат. В друга след време беше едно към едно. Но, ако меря вкъщи и  ходя или чакам повече време винаги има разлика и то в повечето случаи венозната ми излиза по-висока. Глюкомерите са създадени за ориентир и най- вече за дозиране на инсулина.
Относно плодовете , ендокринолозите винаги са ми казвали,че се ядат самостоятелно , за следобедна закуска , никога сутрин на гладно, а аз години така ядях сутрин кафе и плод ,че нали според разни светила в разделното хранене до обяд  се ядат само плодове. Всеки си знае неговата теория, важното е човек за себе си да намери вариант за хранене , който му пасва на организма и според възможностите

# 698
  • Столичанин ама не в повече :D
  • Мнения: 1 993
Някой може ли да ми каже, като ми правят изследване с капиляра кръв в лаборатория, колко максимум трябва да е кръвната захар? Мерси!
Колкото са нормалните нива, ако питаш за точни стойности до около 5 на гладно, и до около 7 след хранене, инак тя по принцип е малко по-висока от венозната.

# 699
  • Мнения: 1 355
Някой може ли да ми каже, като ми правят изследване с капиляра кръв в лаборатория, колко максимум трябва да е кръвната захар? Мерси!
Колкото са нормалните нива, ако питаш за точни стойности до около 5 на гладно, и до около 7 след хранене, инак тя по принцип е малко по-висока от венозната.
Аз знам, че референтните за кръв от пръста е 5.5, а от вената 6.1, това четох пък колко е вярно.

# 700
  • Столичанин ама не в повече :D
  • Мнения: 1 993
Да но, аз не говоря за референтни, а за препоръчителни, инак след хранене стандартната препоръка е да не минава 7.8. Simple Smile

# 701
  • Мнения: 2 971
"Относно плодовете , ендокринолозите винаги са ми казвали,че се ядат самостоятелно , за следобедна закуска , никога сутрин на гладно." - точно това бяха думите и на ендокриноложката, която ме следеше за ГД, както споделих по-горе.
С natka сме от една порода, и мене много ме мразят в лабораториите, а като ида да дарявам, свят им се завива, ама съм хубава група и не щат да ме върнат. За раждането абоката даже ми слагаха отгоре на дланта, такава мъка им беше. Поръчала съм на мъжО магданоз, ще пробвам да спретна хитовите кюфтенца довечера. Мисля да им сложа хуск.

# 702
  • Мнения: 13 415
Мда, познато ми е това също, като направих апандисит и на мен над китката успяха да ми боднат системата... след като порядъчно вече ме бяха измъчили и на двете ръце на сгъвката. Анестезиолог, дето по цял ден сигурно това прави, та не е от него. Стягат, стискат, стискам и аз... няма вени и това е Grinning Накрая моята ЛЛ каза Слагам си очилата и пробвам аз, ела тука! И не че пак нещо видя, ама каза че мушкала там както са ги учили по анатомия, докато стане. Разгеле, стана.

Иначе самата идея за такова междинно хранене за човек с ИР ми е леко непонятна, при нас кога да спадне тоя инсулин ако подяждаме по-често през деня? И какво ще ни стане ако пък не ядем следобедна закуска като малките деца? Хич нямам нужда да раста повече, че зер вече само хоризонтално мога Grinning

# 703
  • Мнения: 118
Направих кюфтетата с магданоз!! Ама че вкусотия, прибавих чесънче , с бадемово брашно ги направих. Отгоре изтисках лимонче, много ми харесаха!
Минерва супер мерси за бързата и вкусна рецепта, такива най-обичам.

Правих и тибетците тази утрин, много доволна, мерси Елора!  Че и не отнема много време ! Перфектно! Yellow Heart

И на мен ми взимат кръв мн трудно. Винаги им казвам от къде да вземат ,малко преди китката или палеца иначе не давам, защото знам,че няма да стане. По принцип мога и сама ама един път се оплесках, та вече не го правя.

# 704
  • Мнения: 394
А ти защо искаш капилярна, някой препоръча ли ти ?
Иначе идеалната, поне от темата така  знам, трябва да е до 5.
Искам капилярна, за да не ми бодат вената пак, а искам само глюкоза да видя. Нямам проблем с намиране на вени, дори напротив, цялата съм като карта на реките в света.
Аз референтните за капилярна ги знам, от 4,1 до 5,9 са. Но исках да знам коя е най-оптималната. Четох доста материал на английски, казват до 5,4 било оптимална за венозна, ама за капилярна не можах да намеря, може би 5,2.
Аз имам чувството, че под 5 няма как да видя при мен, че тръгнах от доста висока сутрешна, но пък ГХ беше 5,1%. Четох, че причина за това явление, са три фактора - ако си ял късно преди изследването (т.е. да няма 12 часа глад); стрес и липса на сън. Аз вече взех да спя доста по-добре, но винаги в 5 се събуждам ей така, сякаш от нищото, после пак заспивам веднага. Това много ме дразни, ама това е положението (лягам към 1).

Общи условия

Активация на акаунт