Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 53

  • 24 250
  • 749
  •   1
Отговори
# 705
  • Столичанин ама не в повече :D
  • Мнения: 1 993

Отидоха 3 лъжици кокосово брашно, станаха вкусни но са ми леко сухички, определено е нужно сосче, е за хората, които ядат млечни не е проблем. Simple Smile

# 706
  • Мнения: 14 971
Браво на групата !
Аз ще ги правя, когато ми дойде музата.
Дори обмислям вариант като кекс във фурната, после на парчета, ако не се разпада и млечен сос.

Джерами, направи си доматен сос с чесън.

# 707
  • Мнения: 2 968
Истински кюфтета, аз такива обикновено ги правя по-плоски, като бифтеци, ще видя после как ще ги докарам като за първи път.

# 708
  • Мнения: 27 737
Аз споделям какво е положението при мен, който иска да го взима предвид Wink

Предпочитам да не навлизам в спорове Wink Изобщо тонът в тази тема за съжаление вече цяла година, откак съм в нея, си стои все така назидателен. Мнението ми е, че ако омекне малко, ще имаме по-голяма възможност да привлечем повече хора към режима Wink
Понеже явно имаш предвид мен...да уточня, че НЕ съм влизала в спор и тонът ми изобщо не е бил назидателен...🙂 Мисля даже, че в темата си има много хубав тон- но е хубаво и, когато се чете, да не се придават назидателни окраски в това, което е написал някой потребител...И добре че и сама спомена, че е възможно да има грешка и в лабораторията, а не само в глюкомера- така е, има повече от една вероятност. Затова написах, че аз не бих си правила изводи от едно-единствено измерване с глюкомера. Съжалявам, ако ти е прозвучало назидателно.
Честно казано (не визирам конкретно Минерва), доста е уморително постоянно да се опитвам да бъда възможно най-деликатна с другите потребители и да внимавам какво и как го пиша и постоянно хора да се оплакват от това какъв е тонът в тази тема...😕  Разочароващо е, няма как да отрека. Може би трябва повече хора да са толерантни към мнението на другите и да приемат, да допуснат поне за малко, че има и други гледни точки- без всяко различно мнение от очакваното да се приема за назидание, спор, "набиване на канчета" и прочие...
Относно магданозените кюфтета- аз редовно си правя смес от яйца+ зеленчук, евентуално с нещо за сгъстяване, и мятам да се пече във фурната в голямата тава и върху хартия за печене. Става като блат, после си го режа на квадратни (правоъгълни, триъгълни) "кюфтета". 🙂
Melusine, мисля, че магданозът е кръвосъсирващ, а не кръворазреждащ. Поне К1, който се съдържа в зеленолистните, е кръвосъсирващ витамин, та е логично и магданозът да е такъв.🙂
Натка, подсещаш ме как ме гледаха в Италия, когато за първи път им обяснявах как се прави таратор!😆😅
Скрит текст:
За тях киселото мляко нали е "йогурт"...Та дори и натуралния йогурт пак си го представят подсладен. Трябва да уточниш, че не е само натурален (без плод, шоколад, ядки и др.), ами и че е неподсладен. 😃 Добре че ме попитаха не ми ли е странна комбинацията между сладостта на йогурта и вкусът на краставиците...😄

Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 19:24 от dolce miele

# 709
  • Мнения: 1 355
А ти защо искаш капилярна, някой препоръча ли ти ?
Иначе идеалната, поне от темата така  знам, трябва да е до 5.
Искам капилярна, за да не ми бодат вената пак, а искам само глюкоза да видя. Нямам проблем с намиране на вени, дори напротив, цялата съм като карта на реките в света.
Аз референтните за капилярна ги знам, от 4,1 до 5,9 са. Но исках да знам коя е най-оптималната. Четох доста материал на английски, казват до 5,4 било оптимална за венозна, ама за капилярна не можах да намеря, може би 5,2.
Аз имам чувството, че под 5 няма как да видя при мен, че тръгнах от доста висока сутрешна, но пък ГХ беше 5,1%. Четох, че причина за това явление, са три фактора - ако си ял късно преди изследването (т.е. да няма 12 часа глад); стрес и липса на сън. Аз вече взех да спя доста по-добре, но винаги в 5 се събуждам ей така, сякаш от нищото, после пак заспивам веднага. Това много ме дразни, ама това е положението (лягам към 1).
Оптималните при проба от пръста ги четох на няколко места до 5.1 над тази стойност да се обърне внимание. Но до колко е вярно това. И аз на глюкомер рядко я виждам под 5.

# 710
  • Мнения: 32 247
Направих кюфтетата с магданоз!! Ама че вкусотия, прибавих чесънче , с бадемово брашно ги направих. Отгоре изтисках лимонче, много ми харесаха!
Минерва супер мерси за бързата и вкусна рецепта, такива най-обичам.

Правих и тибетците тази утрин, много доволна, мерси Елора!  Че и не отнема много време ! Перфектно! Yellow Heart

И на мен ми взимат кръв мн трудно. Винаги им казвам от къде да вземат ,малко преди китката или палеца иначе не давам, защото знам,че няма да стане. По принцип мога и сама ама един път се оплесках, та вече не го правя.
Браво.
Ама хубаво ли ги прави?Бавничко и с правилно дишане. Защото е важно.
Впрочем завършвам с алтернативно дишане. Иначе по книга се завършва с медитация.

# 711
  • Мнения: 2 968
Може, може, аз съм изперкала тотално, помня само, че ми бяха забранили да хрупам магданоз като ненормална, докато бях бременна. Благодаря за корекцията. Тъкмо да кажа, че мен ме домързя и току що изсипах сместа в плитка тава с идеята да я направя като запеканка и да я нарежа после на порции, като гледам, не съм открила топлата вода 😂. Вдъхновихте ме с тия тибетци, метнах им едно око набързо. Аз сутрин правя 15-20 минути йога с голямото дете по една книжка, която купих за него, но той толкова се впечатли, че сутрин ме гони с нея "да правим гимнастика, мамо". 😁

P. S. Ето я моята вариация: 5 яйца, 2 връзки магданоз (режа го с ножица за подправки), 2 с.л. хуск, 6 с.л. печени млени лешници, черен пипер, зехтин. Печено на 210°, накрая с малко масло отгоре и задушено с 2 дебели кърпи след вадене от фурната, баях му като на точена баница 😂 Много е приятно.


Последна редакция: нд, 24 юли 2022, 20:37 от Melusine

# 712
  • Мнения: 27 737
Melusine, чудесно изглежда!🙂 А защо го задушаваш с кърпи, не разбрах? Аз нищо не слагам отгоре, предпочитаме да има "хрупкавост" (но това зависи от това какво съм добавила за сгъстяване, ).

# 713
  • Мнения: 2 968
Аз обичам да е мекичко, а и така маслото попива хубаво (добре де, баба така ме е учила да правя, като пека баница и питки). Става като суфле. Когато искам да хрупка, го оформям като плоски кюфтета, но ако е просто цялото излято в тава, предпочитам да е меко.

# 714
  • Мнения: 27 737
Разбирам.🙂 Предполагам, че маслото придава чудесен аромат...🥰
Аз суфлетата ги пека във формички за мъфини. Всичко, което слагам в тавата като блат, го приготвям възможно най-мързеливо.😊 Само, ако ще правя нещо като руло от тиквички, покривам при нужда.

# 715
  • Мнения: 4 606
Хора, дайте мнение за този продукт. https://galen.bg/uebar-neycharals-magneziy-bisglitsinat-200mg-h- … N0zRESqy-wm8wpDwg  Досега четох за формите на магнезия и това го дават /бисглицинат/ като един от магнезиевите хелати, които били с най-добра усвояемост. Моя Магнерот свърши и утре трябва да си купя нов, та затова четох тук и досега избирах. Има и на същата фирма цитрат  - https://galen.bg/uebar-neycharals-magneziy-tsitrat-150mg-h-60 но първия по прочетено от мен било по-добро.
Припомням само, че магнерота ми беше изписан от кардиолога като допълнение при сърцебиенето.
Кой според вас да взема?

# 716
  • Мнения: 368
sharpy, от магнезиевите форми - цитрат и бисглицинат ги говорят най- много, като цитрата е според мен най- добрия вариант. Глицината го дават повече да има релаксиращо действие и подпомагащ съня. Така са ми обяснявали и в темата за добавките от denis. Цитрата има леко слабително действие, за съня не знам дали се отразява,  но за глицината навсякъде пишат че подпомагал съня и мускулната релаксация.
Иначе има и други доста форми на магнезия , пак нялъде из темата за добавките ги има обяснявани ама не ги помня..магнезиев таурат май беше го даваха че бил полезен при ИР

# 717
  • Столичанин ама не в повече :D
  • Мнения: 1 993
Относно глицината може да има релаксиращо действие, но може и да е обратното, защото някои хора не го понасят поради вариация на определен ген, но не бих могъл да кажа нищо повече (просто имам някакъв спомен отпреди, когато проучвах магнезиевите варианти), смятам, че цитрата е най-добрия избор, вече ако човек изпитва прекалено разхлабващ ефект, тогава може би да се насочи към друг видове

# 718
  • Мнения: 27 737
Аз съм много доволна от магнезиевия цитрат на Хая лабс. При мен е ефективен и за крампите, и за съня (макар че имам още да работя в тази посока, но има подобрение с магнезия), и за отпускане/релаксиране. Има и известен разхлабващ ефект, но само понякога (нямам нужда от разхлабване по принцип), предимно ако съм взела по повече от една таблетка.

# 719
  • Мнения: 4 606
Благодаря, значи ще взема цитрата. Аз ако имам разхлабващо действие, дори бих се радвала 😁

Общи условия

Активация на акаунт