Лидл 167 - септемврийски очаквания

  • 74 201
  • 1 249
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 9 583
Fenyx, поръсвай обилно пицата отдолу със семола и не слагай плънката съвсем до ръба на тестото. Остави поне 2-3 см, така ще ти се получи и хубав борд. За загряването вече си разбрала.


оф, моите пък се дразнят на семолата отдолу. трудно ми е прехвърлянето на пицата върху камъка, та ММ ми купи лопата, която още не съм пробвала. време е!

# 31
  • Sofia
  • Мнения: 21 727
... оф, моите пък се дразнят на семолата отдолу. трудно ми е прехвърлянето на пицата върху камъка, та ММ ми купи лопата, която още не съм пробвала. време е!
Супер удобство си е, ама и нея ръси със семола/качамак. Simple Smile  Изтръсква се лесно от парчето после.

# 32
  • Мнения: 10 367
Въпреки указанията, това с прехврърлянето ми беше сложно и извадих камъка - загрят (поне така си мислех) и сложих пицата, това забави явно процеса -че редих след като сложих тестото набързо продуктите) , но важното е, че крайния резултат се хареса. Досега все се въздържах от тази покупка, но този път реших, че мен е чакала.

# 33
  • Sofia
  • Мнения: 21 727
Въпреки указанията, това с прехврърлянето ми беше сложно и извадих камъка - загрят (поне така си мислех) и сложих пицата, това забави явно процеса -че редих след като сложих тестото набързо продуктите) , но важното е, че крайния резултат се хареса. Досега все се въздържах от тази покупка, но този път реших, че мен е чакала.
И аз съм  изваждала загретия камък, но само колкото да прехвърля наредената пица. Преди лопатата за целта ползвах по дебел картон, на който нареждах пицата и я изхлузвах на камъка. С лопатата постепенно спрях да вадя камъка.

# 34
  • In transit
  • Мнения: 11 977
Въпреки указанията, това с прехврърлянето ми беше сложно и извадих камъка - загрят (поне така си мислех) и сложих пицата, това забави явно процеса -че редих след като сложих тестото набързо продуктите) , но важното е, че крайния резултат се хареса. Досега все се въздържах от тази покупка, но този път реших, че мен е чакала.
Как ще вадиш камъка? Ще направиш някоя беля, я ще се изгориш или ще го изтървеш и ще стане мазало. Той като загрее вдига до 300+ С този камък.

Най-удобно е с лопата - дървена или метална. (На мен с дървена ми е по-удобно, с метална е по-лесно ваденето и завъртането след това.) Поръсваш я със семола и леко тестото отдолу и с приплъзващи движения я избутваш върху камъка. За да ти е по-лесно, започни с по-малки пици, като диаметър и с по-малко плънка. Ако ти е много тежка плънката е наистина трудно да я прехвърлиш върху камъка. С практика ще свикнеш. В началото и на мен ми беше трудно, бях възложила на мм тази задача, но сега вече ги прехвърлям сама.

Жената, на мен точно хрупкавата коричка, която се получава със семолата ми е любима. Като не обичат така у вас, ръси с брашно.

# 35
  • Велико Търново
  • Мнения: 7 721
ДейИнМей Simple Smile, аз се запсих с кашон белина в5, на по 69ст миналия месец .не съм гледала дали има сега. Възможно е и да изтеглят продукта.

# 36
  • Мнения: 10 367
Mikkey, сложих го върху решетка и с решетката бързичко го измъкнах (с едни уж термоустойчиви силиконови ръкавици). Моята фурна няма екстра 300+ градуса, така че успях някак да се справя с измъкването.
А почистване с грапавата страна на гъба на  остатъците надявам се, че не му вреди?
(Извинявам се за отклонението от темата, ама нали пък е лидълски продукт, може пак да го оферират.)

# 37
  • Мнения: 7 713
Много неща набелязах от новата брошура ... разорителна ще е

# 38
  • София
  • Мнения: 617
Този препарат от постоянен асортимент ли е?

# 39
  • Мнения: 9 583
Joy мики, брашно пък въобще не желаят да има отдолу Wink лигльовци, кво да ти кажа.

# 40
  • София
  • Мнения: 3 874
Дали ще има от препарата за почистване на перални? Че го чакам, пък не го видях в предложенията.

# 41
  • In transit
  • Мнения: 11 977
Феникс,
Скрит текст:
Mikkey, сложих го върху решетка и с решетката бързичко го измъкнах (с едни уж термоустойчиви силиконови ръкавици). Моята фурна няма екстра 300+ градуса, така че успях някак да се справя с измъкването.
А почистване с грапавата страна на гъба на  остатъците надявам се, че не му вреди?
(Извинявам се за отклонението от темата, ама нали пък е лидълски продукт, може пак да го оферират.)
И моята е до 300С, но имах предвид, че целта на дългото загряване на камъка е да достигне възможно най-висока температура, за да може да изпече бързо и равномерно пицата. Скоро бях измерила температурата на камъка, след 30 минути загряване във фурната на 280С, с инфрачервен термометър. Беше достигнала 300С.

Почистването не и вреди, стига да е напълно студена, като я миеш. Но имай предвид, че ще останат следи от печенето и след време ще мирише като в професионална пицария у вас, като нагрееш камъка. Grinning Но мисля, че това е част от чара на печенето на пици.

жената, ами тогава в тавичка им я прави и готово. Grinning Чувствам се щастлива, че моите нямат никакви претенции, стига да е нещо, което прилича на пица, пинса или фокача. Joy

# 42
  • Мнения: 635
Подарявам
Скрит текст:


# 43
  • Мнения: 9 583
Мики, драматизирам аз, ядат всичко, но ММ отбелязва за това специално.

# 44
  • София
  • Мнения: 5 547
Значи не е все пак само в нашия филиал останал само Дав… все повече ме разочароват Лидл. Изчезват хубави стоки, цените постоянно скачат. И на светещия глобус забелязах, че цената е с 10-15 лева нагоре отпреди.
Е, има и нещо хубаво- наскоро попаднах на камък за пица, намален с 30% и мога да потвърдя, че наистина има разлика в изпичането на пицата и който цели хрупкав блат, с камъка се постига това успешно. Основен минус е, че се нуждае от дълго загряване във фурната и не е енергийно ефективно така да се пече.
& аз издирвам сапуните на Cien, от поне 3  седмици, няма. Хем са техен артикул, хем ги няма.
Обаче се появи боба в голяма кутия, който го нямаше от месеци.

Общи условия

Активация на акаунт