Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как да направя царска туршия без аспирин?
Как да направя пукани чушлета в буркани без да ги варя?
Как да направя мариновани червени чушки с оцет и чесън без стерилизация?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как да направя царска туршия без аспирин?
-
Как да направя пукани чушлета в буркани без да ги варя?
За пукани чушлета в буркани без варене, чушките се опукват на сух тиган и после се задушават с олио, чесън, морков, сол, захар и магданоз. След това се слагат в буркани без марината, само в соса, който са пуснали, и се държат в хладилника. Този начин на консервиране позволява на чушките да запазят хрупкавостта си.
-
Как да направя мариновани червени чушки с оцет и чесън без стерилизация?
Има няколко варианта за приготвяне на мариновани червени чушки без стерилизация. Единият вариант включва първоначално печените и обелени чушки, които се оставят за една нощ във винен оцет, след което се оцеждат и се объркват с нарязан чесън и магданоз, заливат се с олио и затварят в буркан с един аспирин на дъното. Друг вариант включва заливане на печените и обелени чушки с оцет и сол, след което се отцеждат и се нареждат в буркани, като между тях се слагат чесън и магданоз. Препържва се олио и след като изстине, се сипва по един пръст върху чушките. Може да се добавят 2 аспирина или да се кипнат бурканите за капачките.
-
Как да направя сладко от череши?
-
Как да консервирам зеленчуци и зелето?