Месо от гъска София

  • 1 580
  • 9
  •   1
Отговори
  • Мнения: 117
Здравейте,  знаете ли в какъв магазин в София  може да се купи цяла гъска ? Става въпрос за вече  оскубана итн, не жива Simple Smile
Измислихме да правим за Коледа, но не мога да намеря интернет магазин, а не сме виждали никъде по магазините. Виждам че рецепти за гъски има, но от къде се снабдяват хората с тях...

# 1
  • Мнения: 39 312
В Метро вероятно ще има.

# 2
  • Мнения: X
Според мен хората се сдобиват с гъски, които отглеждат. Друг вариант е патица от лов, патицата с кисело зеле става много вкусна.

Проверете в ХИТ, може да има. Рядко имам възможнност да ходя до там, но имат интересни стоки.

https://shop.gladen.bg/product/dithmarscher-geflgel-mladka-nemsk … a-barzo-zamrazena Това не е налично, а и е доста скъпо, но предполагам, че може да имат във физическия магазин.

Виждам, че имат патица, което пак е вариант.

https://shop.gladen.bg/product/penelope-cyala-patica-s-vatreshnosti-zamrazena

# 3
  • София
  • Мнения: 38 498
Метро, в Лидл пускат.

# 4
  • Мнения: 1 247
Метро.

Тази година гъските са дооооста поскъпнали. Нищо общо с миналогодишната цена.

# 5
  • СИ
  • Мнения: 4 406
Според мен хората се сдобиват с гъски, които отглеждат. Друг вариант е патица от лов, патицата с кисело зеле става много вкусна.
...

Да, патица с кисело зеле е разкошно нещо. Особено ако е по-мазничка... М-м-м-м-м...!
Патица от лов не е добър вариант. Даже хич. Дивечът е сух и жилав. А дъвченето на останали сачми не е приятно.

Гъски/патки все още се виждат по селата. Купувал съм преди няколко години. Съответно и добре охранена патка хранена с царевица няма нищо общо с тия в Метро. Ама си е разправия. Иска скубане и чистене.

# 6
  • Мнения: X
Да ти кажа честно има рецепти за дивеч и ако готвачът е добър, нито е жилаво, нито ядеш сачми. Казвам ти го, защото съм яла доста дивеч и не може да се приготви като пиле, купено в тарелка от магазин.
Има си рецепти, подправки и тн, но не всеки умее. Също така не всеки има как да се сдобие с дива патица, затова напълно нормално е да се намери такава в магазин.

# 7
  • СИ
  • Мнения: 4 406
Да ти кажа честно има рецепти за дивеч и ако готвачът е добър, нито е жилаво, нито ядеш сачми. Казвам ти го, защото съм яла доста дивеч и не може да се приготви като пиле, купено в тарелка от магазин.
Има си рецепти, подправки и тн, но не всеки умее. Също така не всеки има как да се сдобие с дива патица, затова напълно нормално е да се намери такава в магазин.

Нямам намерение да споря за дивеча. Ти като искаш се дърпай по 2-3 дена с мършава патица и чопли с пинсетите да търсиш сачмите. Па после мариновай, изкисвай и прочие. Аз предпочитам охранен селски юрдек да го наредя в чугунена тенджера с капак и да го метнем във фурната.          Smile

# 8
  • Мнения: X
Пак казвам, че дивеч не може да готви всеки. Особено ако не няма опит, ще опъва, та ще падат ченета. Няма смисъл да спамим повече.

# 9
  • Мнения: 1 242
Ял съм разни патици, но тяхното месо ми идва тежко и мазно. Гъските са съвсем друга работа. На въпроса къде може да се намери сега, честно не знам. Сега се гледат като че ли повече патици отколкото гъски.

Общи условия

Активация на акаунт