Идея за бизнес в Германия

  • 972
  • 10
  •   1
Отговори
  • Мнения: 5
Здравейте приятели моля за съвет искам да си отворя малък бизнез колкото да нямам шеф във главата си и да си изкарвам прехраната от моя работа въпроса ми е какви съвети бихте ми препоръчали във Германия живея със езика съм добре, във главата ми се върти идея за продажба на понички и палачинки дали си струва моля за съвет. Благодаря ви от сега.

# 1
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 240
Където живееш има ли други такива сергии? Защото конкуренцията ще ти бърка в кесията.

# 2
  • Мнения: 6 798
Супер идея. Сигурно много ще върви с биричка.

# 3
  • Мнения: 1 589
Отвори детска кухня, с всички варианти - мюсюлманско меню, био, вегетатианско и тнт.
Сериозно говоря, всички кухни от рода на Апетито са само за детски градини и училища и обикновените майки карат само на бурканчета.
Голяма маркетингова дупка, чак се чудя как още не е запълнена. Предположеното ми е, че ще е скъпо и няма да е рентабилно.

# 4
  • Мнения: 14 497
Детска кухня няма сигурно щото регулациите са жестоки.

# 5
  • София
  • Мнения: 16 095
А какво умееш - ремонти на къщи, на коли, на ел. джаджи, готвене, шофьор, фризьор?
Насочи се към това, което ти е познато като за начало. 

# 6
  • Мнения: 8 894
В храненето винаги ще си добре, но чужденците, знаеш имат някакви други вкусове.
И аз живея в чужбина, при нас, местните не харесват мазнотията в бг храна, в случая - поничките да не плуват в мазнина. Едно детенце, каза, че българската пица, не му харесала, че е мазна.
А имам една позната сръбкиня, от 2 години им меси баници тип бюрек, но не ги купуват, принуди се да прави щтрудел от същото тесто, щтруделът върви, а тази година е минала и на хляб, и хлябът върви.

# 7
  • Мнения: 5
В храненето винаги ще си добре, но чужденците, знаеш имат някакви други вкусове.
И аз живея в чужбина, при нас, местните не харесват мазнотията в бг храна, в случая - поничките да не плуват в мазнина. Едно детенце, каза, че българската пица, не му харесала, че е мазна.
А имам една позната сръбкиня, от 2 години им меси баници тип бюрек, но не ги купуват, принуди се да прави щтрудел от същото тесто, щтруделът върви, а тази година е минала и на хляб, и хлябът върви.

хляба е добра идея но къде може да се продаде

# 8
  • София
  • Мнения: 16 095
Е как къде да се продаде?
Наемаш си помещение, оборудваш пекарна и щанд за продажба на видове хляб, брецели, кроасани и подобни.
Напиши Backerei в  Гугъл и ще видиш какво е.

# 9
  • Мнения: 8 894
В храненето винаги ще си добре, но чужденците, знаеш имат някакви други вкусове.
И аз живея в чужбина, при нас, местните не харесват мазнотията в бг храна, в случая - поничките да не плуват в мазнина. Едно детенце, каза, че българската пица, не му харесала, че е мазна.
А имам една позната сръбкиня, от 2 години им меси баници тип бюрек, но не ги купуват, принуди се да прави щтрудел от същото тесто, щтруделът върви, а тази година е минала и на хляб, и хлябът върви.

хляба е добра идея но къде може да се продаде
мойта позната първо беше наела едно голямо помещение и беше нахвърляла едни дълги маси и тя си месеше тестото. А за клиентите имаше само 1-2 кв м, пространство, колкото 1 клиент да влезе, където е изложила 2-3-4 неща (баница, щтрудел и още нещо) и само това продаваше. А сега, като има вече и хляб, наела е нещо по-представително, има си продавачка и сигурно карат нещата от старото помещение. Загледах се хората какво купуват, най-често хляб. Освен това беше сложила и пици, те са със същото тесто, предполагам, сигурно повече вървят от баниците.

# 10
  • Мнения: 5
В храненето винаги ще си добре, но чужденците, знаеш имат някакви други вкусове.
И аз живея в чужбина, при нас, местните не харесват мазнотията в бг храна, в случая - поничките да не плуват в мазнина. Едно детенце, каза, че българската пица, не му харесала, че е мазна.
А имам една позната сръбкиня, от 2 години им меси баници тип бюрек, но не ги купуват, принуди се да прави щтрудел от същото тесто, щтруделът върви, а тази година е минала и на хляб, и хлябът върви.

хляба е добра идея но къде може да се продаде
мойта позната първо беше наела едно голямо помещение и беше нахвърляла едни дълги маси и тя си месеше тестото. А за клиентите имаше само 1-2 кв м, пространство, колкото 1 клиент да влезе, където е изложила 2-3-4 неща (баница, щтрудел и още нещо) и само това продаваше. А сега, като има вече и хляб, наела е нещо по-представително, има си продавачка и сигурно карат нещата от старото помещение. Загледах се хората какво купуват, най-често хляб. Освен това беше сложила и пици, те са със същото тесто, предполагам, сигурно повече вървят от баниците.
  а какви са изискванията за Бекерай смисъл трябва ли да имам сертификат за гастрономия или всеки искал може да си отвори примерно нещо като бекерай продажба на готова храна предполагам че може това не е ресторант, след това какво следва след откриването на магазинчето как се започва какви документи са нужни ?
Благодаря на всички за отговорите

Общи условия

Активация на акаунт