🍽️ MasterChef България 🍽️ - сезон 8, тема 2

  • 25 655
  • 738
  •   1
Отговори
# 30
  • София
  • Мнения: 15 471
Аз като вица за заека и морковената торта. Та и аз да си кажа, правила съм сарми с китайско зеле, подведена от клипче,  ужасна гадост.Китайското зеле или на салата или на кимчи, за друго не става.

# 31
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 101
Не го обичам и аз китайското зеле. И откъде накъде Росица ще е готвила пък щраус? Да не е някаква традиция във Франция? Ние сме във Флорида и не съм готвила алигаторско или крокодилско. Не мисля, че има място за сравнение между свинско месо и щраусово.
Иначе харесвам Осман и представянето му.

# 32
  • Мнения: 1 167
Е, Роси приготви щраус с тапиока, защото това й бяха зададените продукти, а не защото тя е измислила тази комбинация.

На вкус няма как да знаем какви са били ястията им, но на Осман бе хубаво аранжирано и подредено, а на Роси кафевият сос на мен лично на вид не ми хареса и си представих, че има ужасен вкус, също като вида му. Знаете как работят сетивата…

Скрит текст:




# 33
  • Sunshine state
  • Мнения: 12 101
Моето мнение е по повод този коментар. Изобщо не смятам, че някой няма начин да не е приготвял щраус.

Само дето Осман е мюсюлманин и не яде свинско и следователно никога не го е правли и се справя добре, докато Росица от Париж няма начин да не е приготвяла щраус. Ние у нас дори и крокодилско вече сме готвили (намерихме го Метро магазин).

# 34
  • Мнения: 340
Миналата година за първи път гледах Hell's kitchen и не мога да повярвам,че го казвам,но повечето се справяха в пъти по-добре отколкото голяма част от участниците в МШ този сезон.

Последно гледах МШ преди да се присъедини Силвена Роу и тогава имаше наистина силен кастинг, но и с годините публиката/пазара/тв шоу индустрията се промениха много,всичко е вече в СМ,важен е всеки коментар/реакция/споделяне и реално малко се измества фокуса от самото готвене и ястие за сметка на повече online buzz.

Кратък коментар за двата епизода - Даниела ми е фаворит; Роси също показва креативност; Евтим ми идва твърде самоуверен ( а не е показал нещо чак толкова уау); чичо Митко трябваше да остане поне още 2-3 седмици; Тоби и Лора не са там да готвят,а да набират последователи и да закачат някъде договор за реклама с разни брандове; Христо - яд ме е за него, ама му беше изписано на лицето,че не готви с желание; Осман - само той е в час и наистина се старае от мъжете (а и като цяло); русата Биляна - готина е, харесва ми нейната лъчезарност, а и представя разнообразни чинии и не се страхува да пробва непознати продукти; Марианна - има нещо надменно и високомерно в излъчването й,което ме отблъсква, иначе се справя прилично; Мелят - стискам й палци да се разгърне още,има потенциал.

Останалите са ми безлични,даже и имената не им помня.

Последна редакция: пн, 09 окт 2023, 17:39 от Electric Papaya

# 35
  • Мнения: 1 454
Хелс Китчън са професионални готвачи, в Мастър Шеф са хоби

# 36
  • Мнения: 575
Ако човек се вълнува от тези неща, без особен труд може да вкуси щраусово месо във Франция - разполагат с ферми за отглеждане на щрауси и две от тях са в непосредствена близост до Париж. Останалите се разпростират вертикално надолу чак до френския Прованс.
Роси като нищо може да познава този тип месо, дори и само като разновидност и начин на приготвяне.
Междувпрочем, абсолютно изненадващо за мен, това месо е доста сухо, съдържа минимално количество мазнини (водят го диетично), но става дума за кенийския вариант. Понеже не ми хареса особено, не съм пробвала френския му вариант.

# 37
  • София
  • Мнения: 7 901
... Междувпрочем, абсолютно изненадващо за мен, това месо е доста сухо, съдържа минимално количество мазнини (водят го диетично), но става дума за кенийския вариант. Понеже не ми хареса особено, не съм пробвала френския му вариант.
Нямам идея за кенийския вариант, ама и нашенските щрауси дето ги гледат в България също са със сухо месо. То всъщност при техния начин на живот май няма как да е мазно месото.

# 38
  • Мнения: 1 889
Не знам за щрауса, лично един път съм опитвала и някакъв бегъл спомен ,че нещо не го харесах, ама би ми било интересно някой ако сподели за тази тапиока. Такова нещо май не съм яла, а пък ми е любопитно що за чудо е това.😉😁

# 39
  • Мнения: 2 119
На мен Мастършеф ми харесва 100 пъти повече от Хелса. Не обичам викове и крясъци, нагрубяване на участницчи и омаловажаването на труда им.
Коментарите в Мастършеф са много премерени и деликатни. Таралежков ми е голям любимец, точно защото е много примерен и учтив.

# 40
  • Мнения: 3 619
Тапиока - произход и ползи
https://www.forlife.bg/tapioka-proizhod-i-polzi

# 41
  • Мнения: 340
Хелс Китчън са професионални готвачи, в Мастър Шеф са хоби

Уж са такива,ама се видя,че и те масово нямат елементарни познания за класически ястия и базови техники/рецепти.

Това,че някои от тях били работили в кухня на ресторант не значи,че са готвачи,за съжаление отдавна мина времето,в което,за да те вземат като сервитьор/барман/готвач е трябвало задължително за имаш диплома и завършено съответно учебно заведение.

Последна редакция: вт, 10 окт 2023, 09:16 от Electric Papaya

# 42
  • пустинята Гоби
  • Мнения: 7 306
Аз само ще вметна, че много мюсюлмани в България ядат свинско. Вярвам на Осман, че не е ял,  но гаранция - Франция.

Чичо Митко беше любимец и на моите деца, реално другите участници са доста безлични. Физиономиите им ги запомних, но на половината им бъркам имената.

# 43
  • Разпиляна във въображението
  • Мнения: 24 839
Благодаря за темата! Гласувах с "каста" , но като цяло, с изключение на двама-трима, ми харесват участниците и най-малкото не ме дразнят. Щеше ми се да са по-добри, но за България - толкоз. Дано има още сезони и повече любители-готвачи се престрашат да опитас с участие.

# 44
  • софия
  • Мнения: 25 482
След тазгодишния каст няма нужда да си с големи умения и интерес 😁 Ето това е хубавото му - дават надежда на всеки.

Общи условия

Активация на акаунт