КОЛЕДА 2023/2024

  • 93 802
  • 1 159
  •   1
Отговори
# 570
  • Мнения: 11 973
Линцери-само на Наталина, има ги в темата, вълшебни са! Това са сладките, които не пропускам и които имат вкуса на сладки от детството ми!

# 571
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
Здравейте,
ще правя за първи път Меденките на Джули. От тази доза, която е по рецепта, колко горе- долу излизат като бройка, защото ми се струва прекалено много като че ли...с 800 гр. брашно?
И другият ми въпрос е кога да ги украся с двата вида глазури - веднага като ги направя или няколко дена преди Коледа?
Благодаря ви!


Здравейте, разбира се, много зависи от големината на формичките, но наистина стават доста  - поне 5- 6 тави. Можете да намалите продуктите на половина.  Внимавайте да не ги препечете и изваждайте веднага след като започват да се зачервяват краищата. Меденките трябва да са меки  като пипнете. С тъмната глазура(лак) трябва да ги намажете веднага след изваждането, докато са още горещи.  Тази стъпка може и да прескочите, ако не искате да са толкова кафяви или да заместите 60г брашно с какао.Винаги е добре да ги оставите ден-два след изпичането да "отдъхнат" и чак след това украсявате с белтъчната глазура.

Последна редакция: сб, 09 дек 2023, 18:52 от natalyna

# 572
  • Мнения: 2 472
Благодаря ти Наталина!

# 573
  • Czech Republic
  • Мнения: 2 777
И аз идвам с въпрос 😊 Линцер сладки не съм правила, но са ми в списъка за тази година. Но....търсейки рецепта попадам на тотално различни. В едните има бадемово брашно, в други е само обикновено. В едни маслото е повече, в други по малко. Много се обърках и поради тази причина се рових в рецепти по чужди сайтове. Там са с бадемово брашно... Някакъв съвет. 😊

Зависи как предпочитате,  но тъй като повечето други видове сладки са с ядки, ние предпочитаме тези без. Иначе вкусовете  се  уеднаквяват доста.

# 574
  • Мнения: 125
Благодаря за съветите.  natalyna да, и аз си мислих за същия довод, да са без ядки.

# 575
  • Mostly in my mind
  • Мнения: 8 771
Аз направих линцерите с бадеми просто,защото взех два пакета от Лидл и трябваше да ги оползотворя. Иначе малко се приближават по вкус до рохличките, да,  но на нас ни харесват.

# 576
  • София
  • Мнения: 11 739
И аз идвам с въпрос 😊 Линцер сладки не съм правила, но са ми в списъка за тази година. Но....търсейки рецепта попадам на тотално различни. В едните има бадемово брашно, в други е само обикновено. В едни маслото е повече, в други по малко. Много се обърках и поради тази причина се рових в рецепти по чужди сайтове. Там са с бадемово брашно... Някакъв съвет. 😊
Съвет - няма, всеки ги прави както ги харесва. Линцер бисквитката винаги е с богато ядково брашно, харесвам ги с бадемово брашно, или лешниково и с двата вида съм правила, винаги са хубави.
ЛИНЦЕР БИСКВИТИ
Скрит текст:
https://cookwithmarcheva.blogspot.com/2019/10/blog-post_270.html

# 577
  • Мнения: 1
Здравейте Прекрасни дами:heart:,чета ви отдавна и се възхищавам на ентусиазма на всяка една от вас.Радват ме огромното ви желание и любовта,с които творите всички тези кулинарни шедьоври.Ще си открадна няколко рецепти,за което ви благодаря.И ви моля да ме насочите,ако има и такава Тема,но за Основни Коледни ястия

# 578
  • In transit
  • Мнения: 11 960
И аз, като Туната най-много харесвам лешниковите линцери. Една идея по-ароматни са ми.

# 579
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 443

Линцерите не ги украсявам, даже и пудра захар не им слагам. Аз и другите не украсявам, защото не харесваме вкуса нито на фондана, нито на белтъчената глазура. И променят вкуса на самата сладка, а в края на краищата ги правим да ги ядем, не да ги гледаме Grinning Е, все пак слагам шоколад или ядки на някои. Ето ги моите от миналата година

# 580
  • In transit
  • Мнения: 11 960
Туна, тези с орехите меденки ли са или друг вид?

# 581
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 443
Mikkey, тези са shoko-nuss kugeln на nudel33 и това са лешници. Те са ни едни от най-любимите, а са много лесни и бързи

# 582
  • In transit
  • Мнения: 11 960
Благодаря ти. Сетих се, че миналата година си ги бях записала. Отивам да търся рецептата.

# 583
  • Мнения: 2 141

Линцерите не ги украсявам, даже и пудра захар не им слагам. Аз и другите не украсявам, защото не харесваме вкуса нито на фондана, нито на белтъчената глазура. И променят вкуса на самата сладка, а в края на краищата ги правим да ги ядем, не да ги гледаме Grinning Е, все пак слагам шоколад или ядки на някои. Ето ги моите от миналата година


Аз да питам за тези в ляво с шам фъстъка какви се,че ме заинтригуваха

# 584
  • Под сянката на разлистените кактуси
  • Мнения: 1 443
Leona, тези са топченца с шам фастък, откритието за миналата година. Много ни харесаха! И са лесни. Правих ги по тази рецепта

https://sallysbakingaddiction.com/pistachio-cookies/

Препоръчвам! Ако имаш нужда от превод, свиркай. На вкус са като рохличките, но с деликатния аромат на шам фастъците

Общи условия

Активация на акаунт