Ето тук на английски,но незнайно защо не слагат захар.Става леко сладко и с бирения вкус е чудно.Като живеех в Белгия опитах и после ММ се оказа,че обожавал и знае да я готви.
Търпи промени,викат ми белгийски гулаш.
https://www.oliviascuisine.com/the-world-cup-series-belgium-carb … ef-and-beer-stew/
И така, нека започнем с мариноването на говеждото месо с чесъна, дафиновите листа, малко сол и фламандския кисел ейл. Мариновайте го за няколко часа или, още по-добре, за една нощ в хладилника.
Това не е бърза/лесна рецепта, но си заслужава труда, обещавам! Не е трудна за приготвяне, но можете да планирате да прекарате поне 2,5 часа в готвене! Това е чудесно ястие, с което да впечатлите приятелите си, както подсказва и името му!
Отцедете говеждото месо от маринатата, като запазите маринатата за по-късно. Подсушете говеждото месо с хартиени кърпи. В холандска фурна загрейте 2 с.л. зехтин на силен огън, докато стане много горещо. Запържете месото на порции, докато стане златистокафяво от всички страни. Оставете запърженото месо настрана в купа или чиния.
В същата холандска фурна запържете нарязания бекон на среден огън. След като се сготви и стане хрупкав, извадете го от тигана и го оставете настрана заедно с говеждото месо.
Добавете лука, малко сол (щипка) и го задушете в мазнината от бекон, докато се карамелизира (около 10 минути), като разбърквате непрекъснато. Когато лукът се карамелизира, добавете брашното и гответе за около 2 минути. Брашното ще помогне за сгъстяването на соса, който ще се превърне в невероятна смес!
Добавете говеждия бульон и остържете парченцата на дъното (те ще добавят толкова много аромат към вашата карбонада!!!). Добавете запазената марината, говеждото месо, бекона, мащерката и малко пресен пипер на вкус. Увеличете температурата на котлона до средно висока и оставете да къкри. След това намалете котлона на слаб, покрийте го частично и гответе, като разбърквате от време на време, в продължение на 2-3 часа или докато говеждото месо омекне и сосът се сгъсти.
Добавете кафявата захар, магданоза и горчицата около половин час преди да приключи готвенето.
Регулирайте подправките, изхвърлете билките (мащерка и дафинов лист) и сервирайте с пържени картофи! Ако искате, можете да поръсите малко пресен магданоз за украса.