За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 25 918
  • 747
  •   2
Отговори
# 690
  • In transit
  • Мнения: 11 905
1.Купих листа спаначено цвекло(манголд).Може ли да се яде на салата? Обърках го с пак чой,много прилича.

2 Имам цедено кисело мляко което нагарча.В какво да го вложа да не се усеща.

1. Лидълското не. Много са му дебели и твърди листата. Само готвено, както спанака, но долната част на листата искат малко по-дълго задушаване.

# 691
  • София
  • Мнения: 11 729
......
2 Имам цедено кисело мляко което нагарча.В какво да го вложа да не се усеща.
Да нагарча означава, че е развалено, ще го хвърля. Не е нормално добро цедено кис. мляко да горчи.

# 692
  • София
  • Мнения: 2 243
Здравейте, може ли препоръка за хубава леща (тази, която купувахме вече не става).

# 693
  • Стара Загора
  • Мнения: 1 762
Здравейте, взех пуешко филе. Мисля  да го пека цяло , като го намажа с горчица, подправки и зехтин. Но се чудя предварително дали да го накисна в марината, да стане по-сочно и вкусно. Чета разни варианти, но ми се иска изпитана рецепта.

# 694
  • Ст.Загора
  • Мнения: 683
Турската леща е хубава , има я във всеки турски магазин .

# 695
  • Мнения: 6 773
Важна клечка , като ученичка правех пурички с локум. Рецептата беше от готварска книга. Доколкото помня продуктите бяха 1ч.ч. олио, 1ч.ч. бира, брашно, колкото поеме, мисля, че и малко бакпулвер имаше (мога да я погледна, за да съм точна). На мен ми харесваха. И сега понякога ги правя така.
Баница с локум съм правила по рецепта на Аелис от форума.
Кифлички с локум съм правила по рецептата на Джемма за козуначени кифлички (уникални, наръсени отгоре с пудра захар, точно както ги продаваха в ученическите ми години).

# 696
  • Мнения: 1 208
Благодаря много за всички споделени рецепти.
Направих най - лесното и което става най-малко количество ( бързо да се изяде Simple Smile ) . Това -
.
Не станаха най- хубавите, и по - добри съм правила, но ги свършихме. Приключи ми дилемата Simple Smile

Впрочем с друго трябваше да започна -
Честит национален празник! Да знаем и помним миналото и да имаме повече поводи да се гордеем, че сме българи!
Хубави почивни дни!

# 697
  • Мнения: 470
Искам да направя соленият кекс на Mikkey 7 чаши, но нямам пармиджано. Ще се развали ли консистенцията и евентуално да не ми се получи? Ще трябва ли да го заместя с нещо и ако да какво? Грис? Отделно ще си сложа 150гр настърган обикновен кашкавал.

# 698
  • Sofia
  • Мнения: 21 699
Искам да направя соленият кекс на Mikkey 7 чаши, но нямам пармиджано. Ще се развали ли консистенцията и евентуално да не ми се получи? Ще трябва ли да го заместя с нещо и ако да какво? Грис? Отделно ще си сложа 150гр настърган обикновен кашкавал.
Няма да развали консистенцията, пропускаш или заместваш с друго сирене.

# 699
  • In transit
  • Мнения: 11 905
Здравейте, може ли препоръка за хубава леща (тази, която купувахме вече не става).
Най-добрата леща според мен е френската на Крина. Сварява се за 30-ти минути, чиста е и много вкусна.

Рейна, просто добави малко обикновен кашкавал настърган на ситно.

# 700
  • Русе
  • Мнения: 5 223
Скрит текст:
Здравейте, взех пуешко филе. Мисля  да го пека цяло , като го намажа с горчица, подправки и зехтин. Но се чудя предварително дали да го накисна в марината, да стане по-сочно и вкусно. Чета разни варианти, но ми се иска изпитана рецепта.

https://ipeychev9.blogspot.com/2019/02/blog-post_17.html

# 701
  • София
  • Мнения: 3 039
1.Купих листа спаначено цвекло(манголд).Може ли да се яде на салата? Обърках го с пак чой,много прилича.

2 Имам цедено кисело мляко което нагарча.В какво да го вложа да не се усеща.

1. Лидълското не. Много са му дебели и твърди листата. Само готвено, както спанака, но долната част на листата искат малко по-дълго задушаване.
Същото.

# 702
  • Мнения: 470
Кекса 7 чаши се получи много вкусен, аз го направих пикантен, но...при мен винаги има едно "обаче"..не знам от печката ли е или къде бъркам. Пекох го един час и пак вътре остана влажен, а отвън вече много потъмня. Този проблем го имам с всички кексове, солени и сладки. Пекох на долен и горен реотан на 170°, по едно време го свалих на по-долно ниво. Идеи защо така се получава? Беше се надигнал много хубаво, на 40-та минута го извадих да го проверя, изглеждаше страхотно и вече златист, но суров още. Спадна след това естествено. Малко ме е яд.

# 703
  • Sofia
  • Мнения: 21 699
Рейна, защо на 170, а не на 180?

# 704
  • Мнения: 470
Ами точно заради този проблем който имам, да не потъмнее още по-бързо на 180° отвън, а отвътре още суров.

Общи условия

Активация на акаунт