Започнах диета с възможно най-малко въглехидрати (понеже имам инсулинова резистентност и съм на 35г.), при което след 2 - 3 седмици се появиха едни болки в горната част на корема и усещане за подутина и постоянно къркорене на корема.
Този проблем е вече 3-4 седмици всеки ден.
Ходих на 2 гастроентеролога, като ми правиха 2 ехографа (всички органи били добре). И двата лекаря категорично ми казаха, че имам Синдром на раздразненото черво заради диетата, при което ми изписаха пробиотик, ензими и нолпаза.
Пусках си кръвни изследвания, от които
еозинофили% 13% при макс. 6.5
еозинофили - 0.560 при макс 0.50
неутрофили - 1.810 при 2.000 - 7.000
Всички други неща са ми абсолютно нормални. Чернодробни, Ц-реактивен протеин, ГГТ, ALP, Амилаза..
Нямам някакви отклонения при изхождането и т.н.
Болката след храна започна да притихва след приема на лекарствата (4ти ден) и вече се проявава рядко, но пък стомахът ми къркори много.
Притеснявам се лекарите да не изпускат нещо и да не би да е някакъв рак на дебелото черво
Всякакви мнения са добре дошли, ще се радвам да разбера колко би могъл да продължи този синдром на раздразненото черво, ако други са имали такъв горчив опит?