Коя е най- качествената марка шоколад в България?

  • 5 676
  • 106
  •   1
Отговори
# 105
  • Мнения: 10 485
И ние. Ама щото нямаше друг. Сега не могат да ме накарат да го близна, пък нека разправят колко вредни били съставките на купешкия. Вредни ама вкусни.

П.п. Нагледах се на без време отишли си хора, за оня свят ред няма. Така че яж, пий и си носи новите дрехи за мен е добър принцип. Стига да не се оливам, не виждам защо трябва да заклеймявам вкусен десерт, който ям веднъж седмично, понеже имал палмово масло. Ям си го и грам не ми дреме.
Палмовото масло е различни фракции, има различни технологии за преработката му, които не са вредни.
Писала съм преди за растителните масла и мазнини в други теми, ако трябва и тук ще пиша Simple Smile
Ще замоля само за снимки на етикети на шоколади, за да коментирам състава.
Доста често допълните мазнини идват от някакви добавки в шоколада - напр. бисквити, пълнежи и др.
За някои географски ширини (близкия изток напр.), ако няма добавка палмова мазнина под определена форма, за коригиране на структурата, шоколадът ще се топи щом излезе от магазнина. Има и функционална стойност.
Разрешено е заместване до 5% от какао маслото и то за Европа има 101 изисквания каква точно трябва да е тази мазнина. Това се спазва даже и от БГ производители по мои наблюдения.
Коментирам за шоколад. Не за заливки на вафли и бонбони, това е друга вселена.

И пак - домашен шоколад няма как да си направите - особено с какао на прах и краве масло. Това е кремче, заливка или както там искате го наречете - писали са ви го по-горе. Все едно крем нишесте с какао да е шоколад.

# 106
  • Мнения: 2 047
Ям шоколад в 4-5 дни от седмицата. Но не цял!  По 20-30g на ден. Не мога да коментирам марки обаче. Може да ме оплюете че нищо не разбирам. Обикновено купуваме тези (и много рядко ритер)




Общи условия

Активация на акаунт