П.п. Нагледах се на без време отишли си хора, за оня свят ред няма. Така че яж, пий и си носи новите дрехи за мен е добър принцип. Стига да не се оливам, не виждам защо трябва да заклеймявам вкусен десерт, който ям веднъж седмично, понеже имал палмово масло. Ям си го и грам не ми дреме.
Писала съм преди за растителните масла и мазнини в други теми, ако трябва и тук ще пиша
Ще замоля само за снимки на етикети на шоколади, за да коментирам състава.
Доста често допълните мазнини идват от някакви добавки в шоколада - напр. бисквити, пълнежи и др.
За някои географски ширини (близкия изток напр.), ако няма добавка палмова мазнина под определена форма, за коригиране на структурата, шоколадът ще се топи щом излезе от магазнина. Има и функционална стойност.
Разрешено е заместване до 5% от какао маслото и то за Европа има 101 изисквания каква точно трябва да е тази мазнина. Това се спазва даже и от БГ производители по мои наблюдения.
Коментирам за шоколад. Не за заливки на вафли и бонбони, това е друга вселена.
И пак - домашен шоколад няма как да си направите - особено с какао на прах и краве масло. Това е кремче, заливка или както там искате го наречете - писали са ви го по-горе. Все едно крем нишесте с какао да е шоколад.