За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 21 256
  • 528
  •   2
Отговори
# 420
  • Мнения: 9 113
+1 за доматите. Слагам гъст доматен сос и не прекалявам. Моцарелата за по-бързо слагам м/у 3,4 пласта кухненска хартия и стискам между длани

# 421
  • Враца
  • Мнения: 5 206
Благодаря много Mikkey, някаква препоръка какви точно домати да слагам? Благодаря

# 422
  • Мнения: 76
Аз слагам моцарелата най-отгоре върху всичко останало, т.е. блат, доматен сос, колбас, зеленчуци и накрая моцарела. По-гъст доматен сос ми се е получавал домашният - белени домати в тигана със зехтин, малко чесън и на око риган, сол и мааалко захар. До сгъстяване сотирам и мажа пицата.

# 423
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Аз слагам моцарелата най-отгоре върху всичко останало, т.е. блат, доматен сос, колбас, зеленчуци и накрая моцарела. По-гъст доматен сос ми се е получавал домашният - белени домати в тигана със зехтин, малко чесън и на око риган, сол и мааалко захар. До сгъстяване сотирам и мажа пицата.
Все едно аз съм го писала. Simple Smile
Обаче като намажа доматения сос или друг върху блата - запичам в загрятата фурна за 90 секудни, след това слагам останалите продукти и пека.
За пица предпочитам  моцарала онази на цилиндър (в Лидл поне), по голяма разфасовка  или направо сухата моцарела.
За доматен сос най-бърз вариант ми е доматеното пюре на Лидл, което размесвам с малко вода, за да мога да го нанеса на блата по лесно.

# 424
  • Русе
  • Мнения: 5 212
За пицата използвам предимно настъргана моцарела от Лидл. Слагам най отгоре на блата върху другите продукти. Обелените гъби ги режа на тънки резенчета. Един секрет за доматената паста.
"Направете разрези върху доматите и ги поставете в гореща вода. Дръжте ги в гореща вода за минута, извадете и поставете в студена вода. Кожата ще се отлепи лесно.
Пюрирайте доматената каша в блендер.
Поставете в тенджера,  добавете масло, нарязан чесън, сол, захар и подправки. Варете няколко минути, за да се изпари излишната течност.
Охладете леко"
След това намазвам пицата.

# 425
  • Мнения: 39 430
И аз ползвам сгъстени домати за пицата. Но върху моцарелата си слагам плънката- колбас, чушка, гъби и т.н. Никога под моцарела, защото от парата плънката ще се задуши, а няма да се изпече.

# 426
  • Мнения: 2 488
Дебелината на блата каква е?
Когато мъжът ми пече пицата, винаги първо бута тестото за няколко минути във фурната и после маже и реди продуктите. Аз не правя така, но по неговия начин няма как да остане глетава.

# 427
  • Sofia
  • Мнения: 21 685
Дебелината на блата каква е?
Въпрос на предпочитание/ вкус.
У нас е тънка.

# 428
  • Мнения: 13 556
Винаги вкъщи пицата е тънка и много настъргана моцарела.

# 429
  • онче бонче бонбонче
  • Мнения: 16 194
Питащата ако пусне снимка на пицата преди и след изпичане ще разгадаем по-добре от къде е проблема, може би тестото не е подходящо за този вид печене. Аз мия гъбите и не изцеждам моцарелата дълго време и не ми стават водни пиците дори когато доматения сос е повече. Но винаги слагам и кашкавал, може би той поема водата, знам ли, всичко е важно.

# 430
  • Враца
  • Мнения: 5 206
Благодаря на всички за съветите,
по принцип са тънки пиците.
Записах си всички предложения - за соса и изцеждането на моцарелата. Ще ги последвам и ще пиша за резултата със снимков материал преди и след.

# 431
  • In transit
  • Мнения: 11 873
Благодаря много Mikkey, някаква препоръка какви точно домати да слагам? Благодаря
Аз ползвам нарязани домати от металните консерви, които продават в Лидл, например. Ако нямам слагам в една купичка 1-2 с.л. доматено пюре от най-гъстото, което се продава, в тубички или малки метални кутии и го разреждам с малко вода, но да не става прекалено течно. Като гъст сос. Намазвам с четка на по-дебел слой.
Сетих се още един вариант, който може да пробваш...намазваш по-дебел слой с домати и запичаш само с тях за няколко минути, за да може да се поизпари влагата от тях. След това добавяш останалите продукти и дозапичаш още 2-3 минути. Предполагам ползваш от малките фурни за пица, които отдолу са с плоча, а отгоре с реотан?

# 432
  • София
  • Мнения: 4 713
Еднакви ли са ?

# 433
  • Мнения: 6 804
Да, все е подсладено кондензирано мляко.

# 434
  • Мнения: 111
Момичета, правили ли сте си домашни сосове за бургери? Ще споделите ли какви са и как ги правите? Иска ми се да не купувам наготово, а да си направим вкъщи.

Общи условия

Активация на акаунт