За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 28 027
  • 753
  •   1
Отговори
# 645
  • Мнения: 9 713
Ами и аз никога не съм разбирала какво им е нездравословното на нормалните палачинки. То няма толкова много брашно в тях, а пък яйцата и млякото са си съвсем ок.

# 646
  • Мнения: 13 255
Всеки си избира с какво да се храни, просто ми е малко нереално като някой иска да сложи пълнозърнести брашна или трици в нещо което се прави с бяло и е типично за него да е с пухкава текстура.
Ще стане ли?
Ами все нещо ще стане, намерете му друго име и яжте с кеф, най-вероятно даже и ще е вкусно.

# 647
  • При децата ми
  • Мнения: 6 125
За какво може да се използва това какао?

# 648
  • In transit
  • Мнения: 11 960
Хриспа, това е някакво натурално какао на топчета, пише, че се разтваря в чаша (200мл) вода или прясно мляко, вари се 7-9 минути и се подправя с канела или индийско орехче, по желание. Т.е за мен е горещ шоколад на топчета.

# 649
  • При децата ми
  • Мнения: 6 125
Да, натурално какао е и топчетата са твърди, като камък.

Благодаря Микки!

# 650
  • София
  • Мнения: 19 351
Аз пък да питам кой и защо ги обяви за здравословни? Не говорим за популярни статии (ката ден излизат с едни твърдения, следващата година - с опровержения) и модни блогъри и уж диетолози, а за наука (истинска, класическа, не "проектна", финансирана от ...). 
...
Както се каза по-горе, нещо все ще излезе като изсипеш бъркоча в тигана, ама какво ще е? То да се чувстваш виновен, че ядеш нормални палачинки, все едно си някакъв атавизъм.
Между другото, прекалената употреба на пълнозърнести брашна, семена и прочие храни дразни стомашната и чревна лигавица.
В днешно време ми се струва, че хората ядат повече сухи храни, така че фибрите съвсем не са им излишни. Плюс това забавят или пречат на усвояването на въглехидратите. И съвсем не е бъркоч, ако му хванеш цаката.
А подхлъзването "какво ще ми стане толкова от малко" е много лесно. Тук малко, там малко...

# 651
  • Русе
  • Мнения: 5 245
От публикуваните тук снимки, не оставам с впечатление че се ядат предимно сухи храни. Това е валидно главно за тийнейджърите.
Ако искате "американски палачинки", следвайте рецептите. В противен случай си е нещо направено според вкусът Ви. Аз лично нямам необходимите познания за да кажа , кое е здравословно за даден човек. Щом всеки се чувства добре за дадените си килограми и е здрав, значи се храни здравословно. Това е мотото ми.

# 652
  • Мнения: 449
Здравейте,
Вчера си купих пресни картофи. Днес реших да ги варя. Белих ги, но видях, че имаше пясък по тях. Сега ги кисна в студена вода. Притеснявам се да не остане от пясъка по тях, защото знам, че е опасен за бъбреци и жлъчка, а аз имам проблем. Как да ги доизмия/ доизчистя? Благодаря!

# 653
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Здравейте,
Вчера си купих пресни картофи. Днес реших да ги варя. Белих ги, но видях, че имаше пясък по тях. Сега ги кисна в студена вода. Притеснявам се да не остане от пясъка по тях, защото знам, че е опасен за бъбреци и жлъчка, а аз имам проблем. Как да ги доизмия/ доизчистя? Благодаря!
Не са ли обелени в крайна сметка?

# 654
  • Мнения: 449
Обелих ги и въпреки това ми е притеснено, изкисвам ги в момента
Здравейте,
Вчера си купих пресни картофи. Днес реших да ги варя. Белих ги, но видях, че имаше пясък по тях. Сега ги кисна в студена вода. Притеснявам се да не остане от пясъка по тях, защото знам, че е опасен за бъбреци и жлъчка, а аз имам проблем. Как да ги доизмия/ доизчистя? Благодаря!
Не са ли обелени в крайна сметка?

# 655
  • Русе
  • Мнения: 5 245
Скрит текст:
Здравейте,
Вчера си купих пресни картофи. Днес реших да ги варя. Белих ги, но видях, че имаше пясък по тях. Сега ги кисна в студена вода. Притеснявам се да не остане от пясъка по тях, защото знам, че е опасен за бъбреци и жлъчка, а аз имам проблем. Как да ги доизмия/ доизчистя? Благодаря!

Два варианта, ако има набит пясък по тях.
С по твърда четка да ги изтъркате под вода. Или с белачката да отнемете един слой.

# 656
  • Sofia
  • Мнения: 21 717
Обелих ги и въпреки това ми е притеснено, изкисвам ги в момента
Здравейте,
Вчера си купих пресни картофи. Днес реших да ги варя. Белих ги, но видях, че имаше пясък по тях. Сега ги кисна в студена вода. Притеснявам се да не остане от пясъка по тях, защото знам, че е опасен за бъбреци и жлъчка, а аз имам проблем. Как да ги доизмия/ доизчистя? Благодаря!
Не са ли обелени в крайна сметка?
Не разбирам, ако са обелени и измити какъв пясък...

# 657
  • Мнения: 730
Здравейте,много ми харесват подправките в пилешкия дюнер,установих,че и на маринованите ребърца от Лидъл,са сходни.Със сигурност има канела,но какво ли още?Знае ли някой?

# 658
  • Мнения: 9 713
Интернетът казва: Домати на прах, захар, сол, чесън на прах, лук на прах, кимион, канела, черен пипер, риган, мащерка, дафинов лист, лимонов сок.

# 659
  • Мнения: 449
Благодаря! Обелих ги втори път и ги извих хубаво. Вече ги варя

Общи условия

Активация на акаунт