Рецепти за православни пости - 2024 година

  • 3 855
  • 52
  •   1
Отговори
# 1
  • Мнения: 1 435
Благодаря за новата тема, дядо хаджия!

След приготвянето на ядкови сирена ми остава течност, с която съм блендирала ядките, смесени с пробиотици, хранителна мая, сол... Прецеждам и с течността обикновено замесвам нещо, но след изпичането пробиотиците вече не са активни. Хрумна ми да приготвя таратор с тази течност. И ето го.

Пробиотичен таратор с репички

# 2
  • София
  • Мнения: 7 934
...След приготвянето на ядкови сирена ми остава течност, с която съм блендирала ядките, смесени с пробиотици, хранителна мая, сол... Прецеждам и с течността обикновено замесвам нещо, но след изпичането пробиотиците вече не са активни. Хрумна ми да приготвя таратор с тази течност. ...
Аз конкретно питам за картофено пюре особено вместо краве масло например дали може да се сложи кокосово масло (освен ако не избие типичния му аромат) и растително мляко.

# 3
  • Мнения: 3 152
Благодаря за темата!
Дядо хаджия, мисля, че постът на Бианка не беше пуснат в отговор на твоя въпрос.

Редовно правя постно картофено пюре, дори и извън постите, защото го харесвам така.
Варя картофите обелени в подсолена вода, намачквам ги и разреждам с водата, в която са се варили. Добавям зехтин или олио, а понякога и чесън - много вкусно става така.
Растителни млека не ползвам. За мен те само придават някакви странни и нетипични вкусове на храната.
Същото важи и за кокосовото масло - лично аз бих предпочела неутралния вкус на зехтина, специално за картофите. Но всичко е въпрос на вкус, на някой може и да му допадат такива екзотични комбинации.
Иначе ползвам кокосово масло през постите в някои сладкарски изделия или с кафето.

В тази връзка се сещам да препоръчам картофеното пюре на прах на Лидл. Съставът му е постен. В указанието пише да се приготви с мляко и вода, но и само с вода да се направи, пак е много хубаво. Овкусява се с олио или зехтин. Това е към много ценената от мен рубрика "Какво постно да сготвя за 2 минути" Smiley

# 4
  • София
  • Мнения: 2 923
Същото може да се каже и за сухото картофено пюре от Кауфланд.

# 5
  • София
  • Мнения: 3 281
Благодаря за новата тема!
Пържени картофи от една дюнерджийница за днес, плюс салата.

# 6
  • Пловдив
  • Мнения: 198
Аз правих скоро тази баница с картофи: https://radi-homemade.blogspot.com/2021/04/blog-post.html и е много вкусна и сполучлива 😊
Само че се получи с половин пакет кори, малко се чудя другите какво да ги правя 🤔

# 7
  • Мнения: 1 435


...След приготвянето на ядкови сирена ми остава течност, с която съм блендирала ядките, смесени с пробиотици, хранителна мая, сол... Прецеждам и с течността обикновено замесвам нещо, но след изпичането пробиотиците вече не са активни. Хрумна ми да приготвя таратор с тази течност. ...
Аз конкретно питам за картофено пюре особено вместо краве масло например дали може да се сложи кокосово масло (освен ако не избие типичния му аромат) и растително мляко.
...След приготвянето на ядкови сирена ми остава течност, с която съм блендирала ядките, смесени с пробиотици, хранителна мая, сол... Прецеждам и с течността обикновено замесвам нещо, но след изпичането пробиотиците вече не са активни. Хрумна ми да приготвя таратор с тази течност. ...
Аз конкретно питам за картофено пюре особено вместо краве масло например дали може да се сложи кокосово масло (освен ако не избие типичния му аромат) и растително мляко.

Аз добавям рафинирано кокосово олио, което е без миризма. Пак се продава в буркани и е твърдо. Но често го правя и с олио или зехтин. Добавям и мляко- овесено или от кашу. Те са ми с по-неутрални вкусове и аромат. Задължително настъргвам индийско орехче.

# 8
  • Мнения: 312
Аз правих скоро тази баница с картофи: https://radi-homemade.blogspot.com/2021/04/blog-post.html и е много вкусна и сполучлива 😊
Само че се получи с половин пакет кори, малко се чудя другите какво да ги правя 🤔
Еха... от моя блог. ❤️
За съжаление не мога да я хапвам вече, на режим съм, но наистина е много, много вкусна.
Радвам се, че Ви се е усладила.
Леки и спасителни пости.
Останалите кори може така, но без да мажете с жълтък и без млечния сос
https://radi-homemade.blogspot.com/2023/06/blog-post.html?m=1

Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 00:40 от *FIORE*

# 9
  • Пловдив
  • Мнения: 198
Аз правих скоро тази баница с картофи: https://radi-homemade.blogspot.com/2021/04/blog-post.html и е много вкусна и сполучлива 😊
Само че се получи с половин пакет кори, малко се чудя другите какво да ги правя 🤔
Еха... от моя блог. ❤
За съжаление не мога да я хапвам вече, на режим съм, но наистина е много, много вкусна.
Радвам се, че Ви се е усладила.
Леки и спасителни пости.
Останалите кори може така, но без да мажете с жълтък и без млечния сос
https://radi-homemade.blogspot.com/2023/06/blog-post.html?m=1
Благодаря, и тези изглеждат много вкусни 😘 Ние ползваме различни вегански майонези, които се появиха в последно време по магазините и предполагам, че пуричките ще вървят с такава 😊

# 10
  • Sofia
  • Мнения: 26 499
Ако ви се хапва нещо като течен шоколад или бонбонки 🍫, тези са много вкусни 😋
10-15бр накиснати фурми/без костилка/се пасират/блендират с 1 кенче/200мл/ топло кокосово мляко/кок.сметана и 150гр чиста какаова маса или 90-100% черен шоколад


Последна редакция: сб, 06 апр 2024, 12:49 от Doli

# 11
  • Мнения: 6 880
Аз купих връзка спанак и много други зеленини и пак много хубави, този път тъмно зелени,  тиквички.

# 12
  • Мнения: 1 335
Благодаря на Fiore за рецептата за зеленчукови банички-пурички. Ще направя една тава днес, за са имаме готови закуски за през седмицата.

А пък Doli ме подсети да споделя моята лесна рецепта за домашни постни бонбони - разтопявам постен шоколадов кувертюр на водна баня, добавям филирани бадеми и корнфлейкс за хрупкавост, разбърквам хубаво и с лъжица оформям купчинки върху хартия за печене. Когато кувертюрът изстине се втвърдява и бонбоните са готови.

Вчера готвих прясно зеле. За днес съм планирала задушени диви гъби с картофено пюре (картофи, вода от варенето им и маргарин) за обяд и леща за вечеря.

# 13
  • София
  • Мнения: 6 189
Днес правих, заленчукови банички с газирана вода и сусам.
Зеленчукува плънка по избор - ако искате задушен спанак с лук и подправи, ако искате праз лук с гъби, ако искате по китайски - настъргани и задушени моркови, зеле, кълнове и подправени с малко соев сос.
Маже се кората с малко олио и се сгъва на две. Слага се плънката, завиват се краищата, за да не изтече и се навиват ролца, които се подреждат в тава намазана с мазнина. Отгоре заливаме с газирана вода до 1/2-1/3 от баничките, мажем повърхността с олио и наръсваме обилно със сусам. Пекат се на 200 градуса до златисто.
Като пухкавост и хрупкавост стананаха много добри, но плънката с коятоимпровизирах не ми е по вкуса. Сложих задушени картофи с лук, гъби, чубрица, малко черен пипер и сол. Ами не е ми хареса тази плънка. Още докато беше в тигана не ми хареса комбинацията на картофи с чубрица и се сетих, че и в пататник не я харесвам, но беше късно. Следващия път ще си сложа задушен спанак или със зеленчуци по китайстки. Не че няма да се изяде и това ама.

# 14
  • Мнения: 3 152
И моите банички са нещо подобно, но аз смесвам олиото с газирана вода и с тази смес мажа обилно корите.
Като плънка ползвам маслинова паста от зелени маслини. Спряла съм се на нея след множество експерименти с какви ли не плънки. Но много е важно пастата да е от зелени маслини, с черни маслини не става толкова добре.
Понякога ги пека на тиган като гьозлеме.

# 15
  • Мнения: 6 880
Gorg0nzola пробвай на картофите да слагаш джоджен или смлян кимон . С чубрица и за мен не върви.

# 16
  • Мнения: 628
Привет! Чудесна темичка си имате, включвам се с удоволствие 😊

От мен за днес сармички лозов лист и салата от бланширано цвекло, кисели краставички, копър, чесън,орехи и мазнина по желание.

# 17
  • София
  • Мнения: 6 189
За ниско въглехидратни и високопротеинови постни храни много обичам една засищаща салата от: маруля, краставици, нарязани маслини без костилки, варен нахут и скариди. Подправена красически с олио, оцет и сол. Нахута предполагам може да се замени с по-ниско въглехидратни, но по-мазни семена или ядки, но на мен ми харесва да не са толкова хрупкави и затова предпочитам варен нахут. Скаридите също сварени или бланширани разбира се, аз ги купувам готови.
В голяма купа за салата, на практика се пада около шепа нахут, така че никак не са много въглехидратите, а целулозата и скаридите засищат.

# 18
  • Мнения: 1 435
В събота брах левурда и вчера се занимавах с нея. Припомням една солена "торта"- Пролетна торта с левурда, която много си обичам. Просто я обожавам тази чеснова трева! Набрах си листа от липа, глухарчета и разни други треволяци за ядене. Днес за втори път правя песто от левурда- за обяд- паста с пестото, а за вечеря грах с магданоз, объркан с песто. Обичам чеснов аромат, но чесънът не ми се отразява добре. А левурдата е с деликатен аромат и се чувствам добре. А и не мирише зверски около теб.
За десерт- и в гората бях взела- Бонбони "Морковена торта"

# 19
  • Мнения: 317
Благодаря много за новата тема! Следя и чета с интерес! Нещо от Лидл кипихте ли тази седмица? Чета много веган оферти.

# 20
  • Мнения: 5 090
Благодаря много за новата тема! Следя и чета с интерес! Нещо от Лидл кипихте ли тази седмица? Чета много веган оферти.
Купих кокосовите млека-чисто и плодови и веган сметана за готвене. Сладолед исках също, за да му погледна поне състава, ама не го открих.

# 21
  • Пловдив
  • Мнения: 198
Не съм ходила до Лидл още, дано да е останало от замразеното Чили син карне, много го уважаваме ☺

# 22
  • Мнения: 3 152
Рецепта за сладолед да ви кажа - с блендера се разбива лед на сняг и отгоре се полива с някакъв неразреден плодов сироп или по-течно сладко. Получава се като тези скрежини, дето ги продават по улиците. Много освежаващо!

# 23
  • София
  • Мнения: 6 189
Те ги вадят периодично. Че и в различните магазини ги слагат на различни места, но като цяло са разхвърляли веганските продукти из целия магазин.
Сладоледите са сорбе (тип скрежина при другите сладоледи) в кутии с различен вкус. Но фунийките с карамел на база на оризово мляко са много добри. Аз не намирам разлика с невеганските. Те са в хоризонтален фризер с други спец. вегански храни - чирозо, някакви пилафи и т.н.

Последна редакция: ср, 10 апр 2024, 20:18 от Gorg0nzola

# 24
  • Мнения: 5 090
В магазина, в който бях днес, точно при веган нещата във фризера го нямаше този сладолед. Не ми се питаше и служител, защото в Кауфланд си имат два вида веган сладоледи в постоянния асортимент.
И за да не е само извън темата, обядът днес беше спирали от червена леща от био лидълските със зеленчуков сос.

# 25
  • Мнения: 3 152
Постни банички с маслинова паста


Продукти:
кори за баница - 1 пакет
олио - 150 мл
газирана вода - 100 мл
куркума

Плънка:
паста от зелени маслини - около 100 г /има едни малки бурканчета по около 135г, но не използвам цяло бурканче/
По желание - 4-5 стръка зелен чесън или зелен лук, самардала

Олиото се смесва с газираната вода. С тази смес се маже обилно всяка кора, като се използва четка. Ако се ползват по-тънките кори, баничките се правя от две кори една върху друга - т.е. маже се едната кора, върху нея се слага втора, маже се и тя, разстила плънката на тънък пласт върху част от кората и се завива. Ако се ползват по-дебелите, ръчно точени кори, които се продават - тогава се баничката се завива само от една кора.
Плънката - основата е зелена маслинова паста. Важно е пастата да е зелена, защото черните и кафявите пасти са по-стипчиви и с по-натрапчив вкус. Към нея може да се добавят няколко стръка накълцан на ситно зелен чесън или зелен лук, малко самардала или други подправки по вкус. Но и само маслиновата паста е достатъчна като плънка.
Баничките се нареждат в тавичка върху хартия за печене. Намазват се отгоре с останалата смес от олио и газирана вода (ако не е останала, се забърква още малко), към която се добавят 2-3 щипки куркума, за да се оцвети и да изглеждат по-апетитно  баничките.
Пекат се в предварително загрята фурна на 220 градуса, само долен реотан + вентилатор (програма за пица, ако имате) или стандартно, на каквато програма си печете баниците вкъщи.

# 26
  • София
  • Мнения: 6 189
На 9 март Православната църква чества Св. Четиридесет мъченици от Севастия. Тази година честването съвпадна със задушница и наши румънски съседи ни раздадоха печиво, което те наричат "мученици". Казаха, че то традиционно се приготвя от всички румънци за 9-ти март. Но в различните краища на страната рецептите били много различни.
Предтсвляваше нещо като леко сиропирани козуначени "осморки". И отгоре поръсени със счукани орехи. Стори ми се невероятно вкусно, но реших че е правено с блажно козуначено тесто и ще го пробвам като свършат постите.
Днес обаче попаднах на тази рецепта и се замислих, че тази година постите започнаха късно, но често 9-ти март е във великия пост.
После пуснах търсачка налучквайки изписването на латиница "mucenici food" и еврика излязоха ми доста рецепти. Визулано най-близко до това, което ядох е това, но тази рецепта е блажна.
Не издържах и попитах съседката как ги приготвят ако 9-ти март се падне по време на пости и тя ми посочи примерна веган рецепта (с маргарин и соево мляко).
И аз сега се чудя с коя да експериментирам Rolling Eyes Лакомия съм!

# 27
  • Мнения: 3 152
Въпрос към софийската група в темата - къде в центъра на София може да се яде нещо постно? Нещо по-непретенциозно - бързо хранене, готвени ястия, стрийт фуд, закуски ...
Благодаря предварително!

# 28
  • София
  • Мнения: 6 189
За специално излизане ли става дума или просто за хапване от различни места в движение?
Скрит текст:
Аз знам "Слънце и Луна" на малките 5 кюшета като типичен вегански ресторант. Но във всяко заведение тип "Хепи" има пържени картофи и гриловани зеленчуци, спагети с доматен сос, салати. Там където предлагат обедно меню може да има и някоя постна бобена чорба или леща (със следи от месо - доколкото може да не са измили тенджарата след пилешката супа Wink ).  Във всеки мол има някаква "домашна" храна и все се намира нещо постно. В дюнерджийниците понякога има фалафели, но имат навика да потапят питката или пържените картофи в мазнината капеща от месото. Така че фалафели от тях само отделно в кутийка - без да са в питка. Китайците предлагат ориз със зеленчуци, като трябва да се внимава и пита, че понякога слагат и яйца. В карето около Халите От "Мария Луиза" до "Хр. Ботев" има доста арабски непретенциозни ресторантчета и се намират и постни неща и най-вече постни десерти като баклава и кадаиф, както и магазинчета за ядки и сушени плодове. В началото на "Пиротска" има една леля, която винаги предлага печена на скара или варена царевица. Закуските са с повишена трудност - обикновените варени гевреци са постни, бисквитките Орео - също, в супермаркерите разните хлебчета им се четат алергените или локумени вафли от магазинчета за кафе. Това се сещам.
Преди няколко дни нали се чудех пулпата от овесени ядки, оставаща след оцеждане на млякото какво да я правя. Ей на такива бисквитки я слагам (първата рецепта). Както е останала влажната пулпа с един банан, една ябълка и две пакетчета ванилена захар ги пека.
https://www.youtube.com/watch?v=ZW1apwHpAV4

Последна редакция: чт, 11 апр 2024, 20:38 от Gorg0nzola

# 29
  • София
  • Мнения: 204
Въпрос към софийската група в темата - къде в центъра на София може да се яде нещо постно? Нещо по-непретенциозно - бързо хранене, готвени ястия, стрийт фуд, закуски ...
Благодаря предварително!

Аз мога да предложа Еджи Веджи и Ловинг Хът. И двете са многократно използвани .

# 30
  • София
  • Мнения: 3 281
За закуски в София - Ни-кай баничарниците имат постни банички със спанак, ръчно точени 😉 Правят и с праз. От сладките баници има едни с ябълка и канела, те са постни също, но са от тънкокорите (пак са вкусни).

# 31
  • Пловдив
  • Мнения: 198
Но фунийките с карамел на база на оризово мляко са много добри.

Благодаря за споделянето! Днес ги опитах, наистина са много хубави 😊

# 32
  • София
  • Мнения: 3 281
Направих ей този лучник
https://ipeychev9.blogspot.com/2024/02/blog-post_28.html
беше пуснат назад в темата и благодаря за рецептата Simple Smile
Част от кромида замених с гъби. Копърът както е по рецепта ми дойде много, явно ние не го обичаме чак толкова, за магданоза си знам и сложих малко. Следващото правене ще си го напасна като вкус и пропорции. Освен него готвих гъби с лук, ориз и грах.

п.с. Следващото, което съм харесала от този блог с лучника, са патладжаните по китайски с чили сос. Simple Smile

ъпдейт: Днес проверих Ни-кай, имаха банички със спанак и пресен лук. Тези с пресен лук са страхотни!

Последна редакция: нд, 14 апр 2024, 12:43 от Marisha*

# 33
  • Мнения: 1 841
Преди два дни направих постна мусака с кайма от грахов протеин (и без заливка) - много сполучлива стана. Предлагам също и идея за два десерта - единият е за прочутата торта на Тереза Маринова (с бисквити, настъргана ябълка, канела, малко захар, кокосовото мляко и черен шоколад) - в него замених сметаната с кокосовото кисело мляко от Лидл и постни бивскиви, отгоре настъргах черен шоколад, който също е постен. Черният шоколадов ковертюр в Лидл също е постен. Друг сполучлив постен десерт, което е и много вкусен, е следният: в чопърчето разбивам 3 оризовки, два по-малки банана (или един и половина банани, ако са по-големи), 20 грама какао и една-две лъжици захар. Разпределям в купички. След това на котлона на най-слабата степен разтопявам 60-70 грама черен шоколад с 1 супена лъжица кокосово масло и правя шоколадова заливка на разпределената смес в купичките.

# 34
  • Мнения: 5 090
Кой е постният шоколадов ковертюр в Лидл? Може ли снимка?

# 35
  • Мнения: 1 841
Кой е постният шоколадов ковертюр в Лидл? Може ли снимка?

# 36
  • София
  • Мнения: 3 281
Аз направих патладжаните по китайски.

Замених пресния лук с кромид, джижджифилът ми беше на прах, а сусамово масло скоро не съм взимала, сложих олио. Таа... Не се получиха кой знае колко добре, въпреки това половинът много ги хареса.

# 37
  • Русе
  • Мнения: 5 230
Скрит текст:
Аз направих патладжаните по китайски.

Замених пресния лук с кромид, джижджифилът ми беше на прах, а сусамово масло скоро не съм взимала, сложих олио. Таа... Не се получиха кой знае колко добре, въпреки това половинът много ги хареса.

Благодаря за доверието.
Има два варианта за да се получат така патладжаните - да не останат месести след пърженето. Първо сорта патладжани, второ да не са пресни, а престояли /презрели/. Тогава не стават сочни, а месестата част просто се "стопява" по време на пърженето.

# 38
  • София
  • Мнения: 3 281
Човек винаги може да научи нещо ново: ще внимавам за това на следващия пазар 👍🏻 Благодаря и за рецептата, и за обяснението! 🌺

# 39
  • София
  • Мнения: 6 189
Вчера изхвърлих 8 буркана със сварен нахут. Сърцето ме заболя. За първи път реших да си взема 1 кг. суров, накиснах, сварих в бързоварната тенджара и затворих врял в буркани. Много бях доволна, че ще ми е чистичка аквафабата, а не от някаква консервна фабрика. Бурканите разбира се се вакуумираха заради топлината, но сега като се замисля беше съвсем логично след това да направя допълнителна стерилизация за пине 15-20мин. Използвах 2 от бурканите по предназначение. Беше много хубав и водата чудесно се разпенваше при разбиване. Уж ги сложих така, че да ги следя да не бомбират, но ми се наложи 48ч. да отсъствам и като се прибрах в цялата кухня се носеше специфична миризма на шпек салам Simple Smile (Колко ли соя има в колбасите?)
Та ако има друга патка като мен да си знаете - ферментацията на нахут в буркан е експлозивна Wink

# 40
  • Мнения: 6 880
Китайците нямат ли някаква рецепта с ферментирал нахут?
Аз днес съм на тема постно суши. Имам корите и ориза и ще слагам хрупкава зелена чушка, краставица и от един буркан с останала туршия лентички морков, тиквичка с копър и пр. Т.е. експерименти.

# 41
  • Русе
  • Мнения: 5 230
Вчера си писахме тук за патладжани по китайски и днес не се удържах.

# 42
  • Мнения: 6 880
моето суши с дебела зелена чушка и краставица. като имате в предвид , че съм си съвсем аматьор, много вкусно стана Simple Smile

# 43
  • София
  • Мнения: 3 281
Една рецепта за постен сладкиш, която утре смятам да пробвам 😍
https://m.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg15365684;_gl=1% … wLjA.#msg15365684

# 44
  • В царството на игрите:)
  • Мнения: 4 010
Една рецепта за постен сладкиш, която утре смятам да пробвам 😍
https://m.bg-mamma.com/index.php?topic=297129.msg15365684;_gl=1% … wLjA.#msg15365684
Един от любимите и този сладкиш и въобще в рецептите на Лабрекс има много постни предложения.

# 45
  • При розите и топлата вода ......!
  • Мнения: 139
Споделям идея за пържени листа от червено цвекло. Понеже времето не позволява да разсаждам, цвеклото в лехата стана голямо. Избрах по-едрите корени. В тиган загрях олио и запържих за кратко чесън, две лъжици брашно и добавих средно едро нарязаното цвекло заедно с дръжките. Пържи се няколко минути. Получи се много вкусно. Днес ще повтарям.Neutral Face

# 46
  • София
  • Мнения: 7 934
Днес е последния ден от постите на Страстната седмица. Те са нещо като естествено продължение на Великите пости, които приключиха на 28-ми април.

Аз ще съм на „голо“ гюзлеми за закуска и зеленчукова супа на обяд.

# 47
  • Мнения: 6 880
уф аз сложих леща, но съм улучила някаква ужасна леща и от нея една крем супа направих за да не я изхвърля. Иначе много салати. И днес съм по магазините за всякакви традиционни за Великдена благинки Simple Smile

# 48
  • Мнения: 1 335
Последните 2 дни едвам ги избутахме на салата и готови веган неща от магазините. Мъжо е напълнил хладилника с мезета и мръвки за утре. Щял бил да ходи на църква и като се върне да се освини. Повтарям и потретвам че това е супер вредно, ама не чува

# 49
  • София
  • Мнения: 7 934
Последните 2 дни едвам ги избутахме на салата и готови веган неща от магазините. Мъжо е напълнил хладилника с мезета и мръвки за утре. Щял бил да ходи на църква и като се върне да се освини. Повтарям и потретвам че това е супер вредно, ама не чува
Ооооо и аз така се каня, па като се прибера с триста зора едно яйце изяждам и толкова.

# 50
  • Мнения: 177
На мен почти нищо не ми липсва освен малко мляко в кафето и таратор.На Великден обожавам да си направя яйчна салатка с чесънче.
Весел празник на всички утре!
Нека се съберем около трапезата с най-близките си хора и в дома да има мир,любов,разбирателство,здраве и греещи очи от щастие!
И да са сити най-вече душите ни с положителни емоции!

# 51
  • София
  • Мнения: 7 934

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

# 52
  • Мнения: 1 435
Христос воскресе! Светли и благословени празници на всички!
Честити да са имениците! Да са живи и здрави и да чуват с добро името си!

МОРКОВЕНА ТОРТА С БАДЕМОВ КРЕМ( БЕЗ ЗАХАР, БЕЗ БРАШНО, БЕЗ МЛЕЧНИ, ВЕГАН)



Спаначена торта с мус от кашу крема сирене и сьомга или сушени домати

Общи условия

Активация на акаунт