Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари - 58

  • 22 591
  • 242
  •   4
Отговори
  • София-Младост
  • Мнения: 23 355
Ежедневните ни кулинарни вдъхновения
- снимки и коментари!


"Тема за всеки, който иска да покаже, разкаже и коментира.
Нека да имаме свободата да покажем ежедневното ни меню в снимки и коментари.
Да можем свободно да изкажем мнението си за видяното - да похвалим,
да критикуваме, да попитаме.
Има едно единствено условие - когато се пише текст на рецепта да БЪДЕ в скрит текст!
Моля само за едно - нека няма злобнички подмятания и хапливи забележки! Предупреждение – ВСЕКИ пост със  снимки взети назаем от чужди блогове или интернет – ще бъдат изтривани !  



На мобилната версия няма иконка за скрит текст, таговете се изписват на ръка:

Код:
[spoiler]текст, който желаете да "скриете"[/spoiler]

# 1
  • Мнения: 11 737
И аз харесвам пролетта. Хубав сезон. Всичко се разлиства.
С нетърпение чакам да цъфнат божурите.

Неделно правих барбекю. Пържолите едни мазни дебелаци, та после малко задуших във фурната. А шишовете са с гърди с кост. И те искаха повече.


Мушнах картофи във фурната. Не ми се занимаваше да ги ровя в жарта, че едрички бяха. После малко сол и масло.


Още си ядем вкусните биволско сърце и розови домати от буркана. Пари да ми дават не купувам в тоя сезон.


Около нас е пълно с лапад, затов сутринта вити баници с лапад, яйца, сирене и малко майонеза.




И последно- пържен свински дроб от снощи.
Хубава неделна вечер!

# 2
# 3
  • софия
  • Мнения: 2 913
Привет отново. Скоро не съм се включвала, та запис с едни питки с билково масло.

# 4
  • под тепетата
  • Мнения: 9 310
Аз с малко срам, но ще се запиша с днешната, макар и сложена вече в старата тема, оризова паста. Следващите три дни няма да готвя по служебни причини Wink


  Мереленда, черпя те едни божури. Нашите цъфнаха рано-рано!
Скрит текст:
  Ала- Бала, благодаря за новата пролетна тема!

Последна редакция: нд, 07 апр 2024, 22:04 от bilqna_69

# 5
  • пак на Рив Гош
  • Мнения: 2 643
При нас времето е между късно есенно и нещо като пролетно. Но не губим надежда да видим скоро малко слънце.
От миналите дни: френска лучена супа, салата от печен праз, кейк с праз и пушена сьомгова пъстърва. За десерт, с първите ягоди на пазара, ягодово мочи (ichigo daifuku), натюр и с чай матча.








# 6
  • In transit
  • Мнения: 11 826
Благодаря за новата тема, Ала-Бала!
Напълно подкрепям за пролетта. Много я обичам, толкова живот има в нея. Затова започвам отчета с малко красота от балкона, съжалявам, че  не може да усетите аромата.


Иланг, честит рожден ден! Бъди здрава и щастлива. Тортата ти е като пейзаж, разкошна! Heart Eyes

Искам да честитя празника на всички лекари, ако има такива в групичката ни.
Вкъщи си имаме двама и днес се почерпихме за тяхно здраве.


Мус от авокадо


Шведски ръжен хляб без мая. Разкошен. Heart Eyes


Супа от свинско месо


Печено халуми с домати


Открихме летния сезон на балкона малко по-рано тази година с италиански бухти с рикота Heart

# 7
  • Мнения: 6 718
Ала-Бала , благодаря за темата! ❤️
Иланг , честит рожден ден със закъснение! Бъди здрава и щастлива! 🌹
Мики, честити да са лекарите в семейството. Много успехи им желая!
Честит празник на всички, които се грижат за здравето на хората. Иии, благодаря за поздрава, Мики. 🤗

Харесвам пролетта, защото природата се събужда. Пък и това е сезонът, през който съм се родила. 😃

Вчера набрах спанак от моята градина. Сготвих супа, днес спанак с ориз. Малко еднообразно, но по това време на годината ни се хапва зеления и общо взето в тези варианти. 😃


Успешна нова седмица! ❤️

# 8
  • София
  • Мнения: 3 481
Пролетта е сезонът на тържеството на живота- всичко се събужда (тревички, пчелички, птички, цветенца), расте буйно (само косенето на тревата в двора ми идва в повече 😁).
И вечерята (след зеления обяд) ни е пролетна (а как ухае на чесън и копърче у дома...).
Докато си взема телефона...

# 9
  • Мнения: 60
Здравейте, дами! Благодаря за новата тема, да са здрави и обичани всички рожденици и благодаря за новата тема! Записвам се и аз с вкусотийки от последните дни.

Забулени яйчица с доматки на тиган



Пържени тиквички



Питка


Весела и щастлива седмица ви желая!

# 10
  • Благоевград
  • Мнения: 2 861
Честито на всички, които са имали поводи!
Благодаря и за новата пролетна тема!
От мен едни калмари със салата. Имахме и домашни гироси с останали свински пържоли, но забравих да снимам

# 11
  • Мнения: 9 109
Ала-Бала, благодаря за новата тема!
Пролетта и аз я обичам Simple Smile Няма все още мухи и комари, време за екскурзии BlushStuck Out Tongue Winking Eye шегувам се, но наистина ми е любим сезон - цветно, ароматно е навън и приятно топло. 
Честито на медиците ни в темата, ако има такива! Мики, здраве и успех на твоите!

Кратък седмичен отчет от мен 🙂 . Седмицата беше прекрасна, къде с готвене, къде с повече разходки с най-приятната компания 🙂 на внучета.
Най-после днес стигнах до шницелите от лапад 🙂 а-ха да му изтърва сезона. https://pep-4o.blogspot.com/2010/03/blog-post_31.html

Заешко с лапад и ориз https://pep-4o.blogspot.com/2012/01/blog-post_05.html

Задължителната салата днес е подкрепена с прясна самардала 🙂 не че си личи.

вчера у децата бекончета

Шкембе чорба  Simple Smile от четвъртък май е  https://pep-4o.blogspot.com/2009/11/6-1-60-60-05.html

Хубава и спорна да ви е новата седмица!

# 12
  • София
  • Мнения: 11 709
Благодаря ца темата!
От мен копривка с бешамел и пармезан, пускала съм я, но това си сготвих, обичам . Лапад си търся , но никъде няма, да свия сарми с лапад, трябва да се разхождам по пазарите, а дали ще има..
ИДЕЯ ЗА ПРОЛЕТНА КОПРИВА СЪС СОС БЕШАМЕЛ И ЛЮСПИ ОТ ПАРМЕЗАН

# 13
  • Мнения: 635
Ала- Бала🌷

Лаленца от моята градинка

Пържени филийки с хляб от хлебопекарната

Пил.бутчета с ориз и булгур

# 14
  • Мнения: 763
Благодаря за новата, пролетна тема! Вчера си набрах свежа коприва, една част прибрах във фризера, другата ще я готвя тези дни.
Менюто от вчера:
Зелена салата и пълнозърнест хляб

Картофи соте

Скумрия с доматен сос

Бисквитена торта

Кекс с ябълки

Общи условия

Активация на акаунт