Инсулинова резистентност и отслабване с НВ-ВМХ, кето - Тема 80 (м. май)

  • 20 951
  • 898
  •   4
Отговори
# 495
  • Paris, France
  • Мнения: 14 238
Във Франция телешкото си е телешко и е розово и крехко, а говеждото е червено и по-твърдо. Има и шилешко, което е на едногодишен бик и е като говеждо, но по-крехко.

# 496
  • Мнения: 917
Идеалът едно време е бил бяла и дебела. Бяла, защото не ходи да копа на нивата и дебела, защото има какво да яде. Това обаче няма нищо общо със здравето.
Предпочитам да съм хърбава и здрава, отколкото 'убава и дебела - мерси.

# 497
  • Мнения: 13 363
Абе чак баш дебела ме съмнява да е било идеал на повечето места, ама жена с извивки на правилните места и видимо да не е недохранена просто се предполага че е в добро репродуктивно здраве, а това е привлекателно. Колко пък често да са виждали такива дето като ходят и се тресе земята, каквито в днешно време вече не са нещо екзотично...

# 498
  • София
  • Мнения: 5 880
Arwen, свинското и всички кайми, както и повечето меки меса са пълни с и инсулиногенни бактерии. Азара беше писала колко и се покачила захарта след пилешко от топла витрина. Свинското и каймата са смърт за ИР, повече от захарта и ВХ.

Захарта мога да се е качила, защото не е ясно с какво мариноват месата в топлите витрини.
Какви бактерии, след като готвя суровото месо или кайма?

# 499
  • Мнения: 917
Абе чак баш дебела ме съмнява да е било идеал на повечето места, ама жена с извивки на правилните места и видимо да не е недохранена просто се предполага че е в добро репродуктивно здраве, а това е привлекателно. Колко пък често да са виждали такива дето като ходят и се тресе земята, каквито в днешно време вече не са нещо екзотично...
Е не тлъста. То дебел преди 100 години няма нищо общо с дебел в момента.

За пръв път чувам за инсулиногенни бактерии!?!

Последна редакция: ср, 15 май 2024, 19:52 от Nevermoresleep

# 500
  • Мнения: 5 429
Щом става въпрос за пилешко от топла витрина, значи не му е чиста работата.

# 501
  • София
  • Мнения: 5 880
Сега гледах и състава на окрехкотител за месо - декстроза, Е-1420 и Е-1422 модифицирано нишесте, Е-450 натриев дифосфат, Е-451 натриев трифосфат, Е-415 ксантан гума, Е-301 натриев аскорбат.

# 502
  • Мнения: 917
Ух, че вкусничкооо

# 503
  • Мнения: 4 606
Аз пък честно да си кажа, купувам месо от хипермаркетите. Най-често от Лидл. Овкусените меса в тарелки са ми и вкусни, и бързо се приготвят. То какво в днешно време е натурално и чисто? Зеленчуците ли, плодовете ли, месото ли, кое? Всичко е пълно с Е-та, разни подобрители, овкусители, нитрати и сие. Със същите тези продукти, които изброих, успях да вкарам показателите в норма. Прекаленото втелясване също не е ок за мен. Гледам да избирам по-малкото зло и това е.

# 504
  • Мнения: 917
Не взимам овкусени и полу-готови меса аз. Само чисто. Дали са го киснали в нещо преди да го сложат на витрината, не знам, но поне на опаковката не пише друго освен месо като състав. Такива с подправки особено като знам какво слагат в подправките, не купувам. Аз мога и сама да си го подправя, няма нужда някой да го прави вместо мен предварително.

# 505
  • Мнения: 5 429
Аз обаче не трябва да консумирам мариновани меса, защото после се отразяват негативно на стомаха ми.
А как приготвяте аспержите? Аз засега само на пара на мултикукъра, но не ми харесват особено.

# 506
  • Мнения: 27 737
Балки, аспержите ги приготвям на тиган в масло. Много добре се получават така. Понякога до аспержите (в същия тиган до тях) си приготвям месо, бургер от сьомга, яйца. Пробвах веднъж да ги пека- уж за по-лесно- но аспержите не ми харесаха изобщо печени.😅
Овкусено/мариновано месо купувам изключително рядко. И аз предпочитам сама да си го овкусявам.🙂

# 507
  • Paris, France
  • Мнения: 14 238
За пръв път чувам за инсулиногенни бактерии!?!

Е, поне от 3-4 години са постоянно дъвкани в темата. Хеликобактер е най-известната. И не са само бактерии. Паразити като този, предизвикващ малария също качват инсулин и/или КЗ. Някои вируси качват ИР.

Има начини чревната флора да се модифицира така, че да се подобри инсулиновата чувствителност без лекарства и сложни диети. От чревната флора зависят нивата на Д3 и Б12. За съжаление не може да се модифицира трайно и трябва да се пият пробиотици.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4447445/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25587486/

https://www.cedars-sinai.org/newsroom/gut-bacteria-may-play-a-ro … lin%20sensitivity.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9917142/

# 508
  • Германия
  • Мнения: 3 452
Зависи дали става въпрос за бели или за зелени аспержи. Не знам какви продават в България, от къде идват и колко са пресни.

Зелените ги пържа в тигана, така ми харесват най-много. Белите се варят и после се сервират със сол холондес или с разтопено масло. Преди сме ги слагали със сос към паста, вариантът тук отпада. Крем съпа може да се направи от бульона в който са варени. Могат и на салата да се направят

# 509
  • Мнения: 917
За пръв път чувам за инсулиногенни бактерии!?!

Е, поне от 3-4 години са постоянно дъвкани в темата. Хеликобактер е най-известната. И не са само бактерии. Паразити като този, предизвикващ малария също качват инсулин и/или КЗ. Някои вируси качват ИР.

Има начини чревната флора да се модифицира така, че да се подобри инсулиновата чувствителност без лекарства и сложни диети. От чревната флора зависят нивата на Д3 и Б12. За съжаление не може да се модифицира трайно и трябва да се пият пробиотици.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4447445/

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25587486/

https://www.cedars-sinai.org/newsroom/gut-bacteria-may-play-a-ro … lin%20sensitivity.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC9917142/
Благодаря за линковете.
Те не бактериите персе вдигат инсулина, а посредством възпалителни процеси, водят до влошаване на здравето и от там проблем.
Не знам, но ми се струва, че вадят от 9 дерета вода, че да докажат някакъв друг произход на масовото развитие на метаболитен синдром, само и само да не адресират храната... Може и да греша, но с такива впечатления оставам.

Общи условия

Активация на акаунт