Варя, подправям и готово. Фината на Фамилия Никола така и не успях да я докарам да прилича на каша.
Ето моята рецепта:
4 л. от ад. мляко (идеална мерна еденица са тез лъжички ) ги измивам и слагам да се варят с вода, която след кипването изхвърлям - ето така се "убива" специфичната миризма и слагам нова - 120 мл. отговарят точно на тези 4 лъжички. Варя не повече от 10 минути, то си личи кога е готова, но бъркам чат-пат. Не пасирам изобщо, ама ние сме големи. За по-малки бебоци ще е добре да се пасира, защото има люспи!!!! Подправям с масло и сирене или банан, в началото слагах 1 л. ад. мляко. Варианти всякакви.....
За захранването използвах готова каша от елда на Беби. Предпочетох така, защото зърнените култури в кашите са специално разградени, за да могат да се усвояват по-добре от бебчетата...
Брашно от елда не съм ползвала.