Сега малко ще си купим машина за хляб, че цената му даже не мога да я хвана вече, но.. важно е сърце да е широко.
За пилето - правиш си домашно песто, аз врътвам няколко листа босилек с олио ди олива в блендера и това е.
Намазваш от вътрешната страна на филетата пилешките. И после си си купила бекон на ленти и правиш рулце.
Така ми стояха цял ден в хладилника ( че много трудоемко) и после ги печеш.
За канелените рулца -
500 мл мляко топло, по-малко от едно кубче мая жива, 150 гр. захар и брашно около 800-900 гр.
40 мин. го чакаш да втаса, после ако има нужда го доомесваш до нелепкаво тесто.
Разстилаш го на лист и отгоре го намазваш със 150 гр. разтопено масло ( което аз всъщност сложих в тестото, но пак стана).
В горния край на листа ( от далечната ти страна) намокряш ръба със студена вода, за да стане нещо , като лепило и да залепне рулото. Поръсваш с канела и захар. Навиваш на руло и режеш парченцата с дебелнина към 1,5 см. Още 40 мин. ги оставяш.
После ги печеш на макс. фурна към 10-12 мин.