около 500 г шайби от свински бут
2-3 големи(6-7 малки) глави лук
200 г кашкавал
около половин опаковка(може и повече) майонеза+ няколко с.л. кисело мляко.
За предварителното мариноване на месото:
универсална(или друга ,каквато обичате) подправка
оцет (много ценна забележка на TheNMaster:Който желае може да замени оцета с вино,незвисимо бяло или червено.)
Количествата на продуктите могат да варират според вкуса ви.
Много е важно!Да начукате и мариновате месото предварително(примерно,сутрин,ако ще го печете вечерта,а най-добре е, да престои в маринатата едно денонощие).
И така начукваме всяка шайба и от двете страни.Поръсваме я с подправката,пак от двете страни.Напръскваме хубаво с оцет.Така правим с всичките шайби,като ги нареждаме една върху друга в някоя тенджерка с капак.Слагаме ги в хладилник.
Подготовка за печенето:
1.една тава намазваме с олио и в нея нареждаме лука,който е нарязан на колелца
2.отгоре нареждаме месото(не е задължително да е в един слой,може и повече),маринатата,която е останала, изсипваме върху него.
3.върху месото настъргваме кашкавала
4.отгоре слагаме сместа от майонезата и киселото мляко
5.Печем на умерена фурна до готовност.Аз пека повече от 1 час,като постепенно намалявам фурната.
На снимката не е гарнирано с нищо,но иначе прекрасно върви и с картофки,и със спагети,и със ориз.....,а може и само със салатка.....
Готовото месо е толкова крехко,че го разделям на парчета без нож,а само с една лопатка за тефлонови съдове.Много е вкусно!А как апетитно ухае,не мога да ви опиша!Пробвайте и ще разберете!
Бон апети!