КГБ = Клуб на Готините Баби - 46

  • 23 539
  • 592
  •   1
Отговори
# 585
  • София
  • Мнения: 16 036
Много красиви неща, Дидиа. Браво   bouquet

# 586
  • Кубрат/ Пишурка
  • Мнения: 4 295
 Диде,чудесно си се справила!И аз все имам идеи,но нещо все нямам време.
У дома охлювите са на почит.Ядем ги всякак и не е толкова сложно.Аз ги измивам с много сол поне три пъти и ги преварявам в три води:като заври и я сменям.После охлюв по охлюв се изваждат и се откъсва само тази част,която се яде.Може да се сготвят на яхния,с ориз на фурна,с лопушник или картофи.А тук най-лесно става като се сервират с черупките (съответно доста сварени) и бульон,който се приготвя от последната вода,плюс оцет и счукан чесън.Предварително,преди да се смъкнат се запържват с олио и червен пипер.Става вкуснотия!Удома ги чоплят като семки!
 И пъдпъдъци съм готвила и яйцата им - едни съседи отглеждаха за продан,но като спряха да ги вземат си отядохме.Ама голяма урашма с тези !Предпочитам охлювите!

# 587
  • тук и там
  • Мнения: 312
И ние сме почитатели на охлюва,но само пържени с лук или панирани.Голяма вкусотийка са
Отивам вече да се къпя и после заедно с децата нани,нани.Капнала съм,а и утре съм първа смяна
.

# 588
  • Мнения: 7 391
             Янче,ти ме гръмна с "лесните" охлюви.Първо, спомням си,че ги чаках 24 часа,след това няколко води на котлона за да излезе слузта,пък чистене от черупките,пък вадене на някакво чревце и....до тук е достатъчно да се откажа и втори път да не погледна в тази посока.Самото готвене вече е лесно , но почистването и подготовката...ужас.
             С декупажа се занимавам от скоро въпреки ,че ги чета отдавна и то рускините.Правят чудеса.Направо произведения на изкуството.Трябва много търпение защото при салфетъчната техника се отделя само слоя с картинката и много внимателно се лепи защото се къса при най-малкото нервно движение.Това занимание калява нервната система и е един вид автотренинг. Mr. Green С една дума занимание за изнервени учителки. Mr. Green
              Мими,ако си свикнал на вкуса им може и да са вкусотия,но когато не си пробвал посягаш да куснеш,ама устата ти не ги приема  Sick Психичната бариера е по-силна от вкусовото любопитство.Почти като да те накарт да ядеш хлебарки /имам предвид форт"Бояр"/Може и да са вкусни ,ама .....имат зъби. Joy Joy Joy
              Лека нощ,Миме!И приятна работа.Аз съм след обяд.  bouquet

# 589
  • Кубрат/ Пишурка
  • Мнения: 4 295

 Диде,напълно си права - то като е подготвено и баба знае.
А за охлювите - моят русенски зет никога не е опитвал и не мога да го накарам да опита.Самата аз навремето пробвах от любопитство и защото бях млада булка - да не ме изкарат,че се надувам.Хареса ми,а и свекърва ми (лека й пръст)беше страхотна готвачка.

# 590
  • Мнения: 7 391
                Ей,ще тръсна клона на черешата за да изпадате  Joy Joy Joy Давайте да изпишем страницата,че да видим Зиче какви красоти ни е приготвила за новата тема.
                С много ястия е така.Като не си свикнал от малък трудно се пречупваш сега.Нашите малчугани нагъват жабешки бутчета,а на мен ми се повдига  Sick само като гледам.
                Ще поджиткам още малко из игричките и ако не се появите зачезвам.Не,че ми се спи,но.....сама все още не си говоря. Laughing

# 591
  • Кубрат/ Пишурка
  • Мнения: 4 295

 Диде,нещо и клона празен - само аз и ти сме.

# 592
  • Пловдив
  • Мнения: 614
ЗАПОВЯДАЙТЕ МОМИЧЕТА В НОВАТА ТЕМИЧКА!

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=345931.0

Общи условия

Активация на акаунт