Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 58

  • 33 889
  • 292
  •   1
Отговори
# 60
  • Мнения: 1 965
Петя - добре е станало Барбито. Ти си знаеш за приключенията и си си извадила съответните поуки. Не разбрах кой мус ти е изиграл лошата шега, явно вътре има нещо което е прецакало работата.  newsm78
dimitrina73 - и аз онемях отначало като видях тия скулптури. Затова реших да ви ги покажа. Повечето са доста кичозни, но пък могат да се свалят частични идеи. Има неща които ми харесаха като елементи. На повечето дори не мога да разбера кое е поставката, кое е тортата. Моята мегаломанска торта беше измислена следобеда, а файла получих по-късно от приятелка и нямах търпение да го споделя с вас. Това което ще се опитам да направя другия месец ще е дребничко в сравнение с тези чудовища но ще е едричко за тукашните представи. Направо ме сърбят ръчичките вече. Идеята съвсем ми се оформи в главата. Виждам я готова тортата....  Praynig
Ако някой не е успял да отвори файла а е любопитен, нека надникне  ТУК

# 61
  • Мнения: 1 854
Еееее, какви тортета Shocked
И представете си ако трябва да се резнат от този, който ги е измайсторил.....аз бих избягала ако аз сьм майстора..... Mr. Green
Пепи.Ванче  bouquet
Според мьжа ми това било пресилено, а според мен това е изкуство..да правиш такива торти, че да сбьркаш кое е колоната на залата, коя е тортата Crazy.

# 62
  • Мнения: 2 708
Ванче, а как се пренасят такива големи торти? Това също според мен е сериозен проблем, да се премести така, че да не се наруши веднъж целостта, блат и покритие да не се напукат и да не изпадат украсите. Как влиза в лека кола например, освен ако нямате кола тип баничарка - като берлинго примерно Wink

# 63
  • Мнения: 1 854
Според мен тези торти се правят на място, това са някакви скьпи хотели и замьци, кьдето има всичко.Иначе на тези Т си представям ако тортата излезе навьн как ще се разкапе Laughing.Е, ако се налага превоз, то това е спец.оборудван за целта с камери и екстри...цената на тортата си избива отвсякьде транспотрните разходи, сигурна сьм Mr. Green

# 64
  • Мнения: 1 965
Krische - За тези скулптури незнам. Но предполагам че за нашите торти, основното и най-важно правило е да са на супер стабилна подложка. Моите големи торти които са стигали до 45 см, до мястото на събитието оцеляват, защото се носят и извозват с повишено внимание и ниски скорости. Обикновенно, в заведенията ги хващат в двата края и те се сгъват в средата. Оттам настава паника и се хращат в средата и те естествено се цепват. Варианта - количка е най-сигурен. Това което ще правя съм замислила да взема два големи бирени картона - но от дебелите /около 0.5 см/ От два пласта смятам да направя подложка. Основната торта ще бъде отделена. Елхата по първоначални планове ще е около 40 см висока. Смятам да я разделя на две части. Тоест, цялата торта ще е разделена на 3. Тъй като аз ще си я транспортирам, аз ще си я сглобя там. В понеделник чакам рапорт, с каква количка за сервиране разполагат в заведението. Багажника ми е равен. Така че няма проблем.
Една хитринка ако ви се наложи да возите торта, ако багажника не позволява, а в краката на предната седалка няма място. Две шишета от минерална вода от 0.5 л. по възможност пълни. Слагат се в дъното /сгъвката/ на седалката. Наклона на самата седалка е точно толкова. Като сложите кутията, предната част ляга върху седалката, задната върху шишетата. На завоите...... знаете си.....
Оранжево небето - според мен истината е друга. Вероятно вътре са прословутите твърди американски кексове. Покритието е или тяхната маса която не се яде или Гъм паста ли как му се викаше. Така че и да се изтъркаля едва ли ще се повреди много..... Сигурно се транспортира разглобено но подготвено и на място вече ги строят.... Надали има нещо което може да се разтече от тия торти. Мислиш ли че са чували за маципан Варна или Млечен марципан? newsm78  Едва ли биха рискували....
Незнам дали сте виждали ТОВА или по-скоро ТОВА но е част от отговора.

# 65
  • Мнения: 634
Ето ме и мен.Първо искам да поздравя Крисче с добре дошла.
От три дни не съм влизала и сега успях да разгледам и прочета всичко.Направо сте супер всички:Оранжево небето,Карамелка,Марулка,Джема,Красимира,Димитрина,sillsav,Теди,Детина33,Виолетка,Силрай,Петя тая.Едно огромно браво на всички вас за труда  smile3501 smile3501 smile3501Просто се възхищавам на уменията ви.Виолетка може да си се ядосала за ситуацията,но няма смисъл,аз много ти харесах работата с шприц.Сега да видите и моите торти за влакчето ,благодаря на ,Пепи и за това ,че ми показа клипа дано да съм ви полезна с него.Извинявам се ,че нямах време да отговарям на въпроси ,но видях,че други са отговорили вместо мен.
Това е от мен.

# 66
  • Мнения: 1 854
van444eto, видеото на шкодата ме разби...с-у-п-е-р  еее!А за кученцето го знам отпрди.Мерсаж  bouquet

Албена, какви хубави торти.Много ми хареса влакчето, а тази с розата, от какво направи "паяжината" около нея, айсинг ли е?И пьрвата торта ти е безупречна  bouquet  chef

# 67
  • Мнения: 1 491
Krische добре дошла   bouquet

Ванче повечето торти ми се видяха с невъзможни конструкции, а и видях такива с много изкуствени елементи по тях, но не може да се отрече, че са грандиозни ....

# 68
  • Мнения: 1 271
Айде, на тортитееее  Joy

Албенче, пак красоти показваш, тииии...И на мен много ми хареса тая с влакчето, ама повече ми хареса с паяжината.Нооо, всички са страхотни!   bouquet Първата торта, с въженцето, вече е добре  Grinning Абе, ще се научим!

Петя, много готино Барби.Не се къхари, нали са харесали тортичката.А най-важното е, че и на рожденничката и е харесало!  Grinning Цветовете също много ми харесват!

Ванче, благодаря за снимките и всичко останало, ама ще го отварям утре през другия компютър, че моя нещо го хващат лудите...  ooooh!  Найстина тези торти се сглабят на място, транспортират се на части!

Аз до сега правих един Маккуйн, ама още се чудя да снимам ли, да не снимам ли... Айде утре по светло, че и без това май излезе към 6 кила, тоя автомобил...

# 69
  • София
  • Мнения: 2 113
Албенче, поздравления - толкова много и красиви торти! Това "ветрило" и аз го гледах няколко пъти и се чудех при какъв повод да го направя, но това, което ме интересува е, дали шоколадът при определена Т не се топи и да се огънат отделните елементи?

# 70
  • Мнения: 208
Ето сега и моята тортичка да почерпя по случай вчерашния ми рожден ден. Както вече споменах направо си се разтече от "маслото" на Фантастико после обаче като я сложих бързо във фризера се изпоти и поизмокри и овън абе направо излагация  Embarassed Все едно виждам торта за пръв път Направо ще умра от яд  #2gunfire Тя беше с друга форма пекох сферичен блат 3 часа по нова рецепта завивах го потих се. Един ден предварително правих фигурките. Почвах по хиляда начина и..... Значи блата е по рецепта от тази http://www.colettescakes.com/book_cc_drm.html книга. масата е готова, а идеята я знаете от къде е.
   

# 71
  • Мнения: 555
Поздравления на всички за прекрасните творения на Албена, на Пепи, Оранжево небето,  betina, Виолетката,  sillsav  chef  bouquet
nandelche - Честит рожден ден! 
  много е сладка тортичката! Simple Smile
Ванче, винаги си добре дошла и понеже разбрах , че не обичаш много много сладкото специално ще ти спретна една солена тортичка (е не толкова хубава като вашите , но поне от сърце) и компота само не е твой наистина - той си е от нашите праскови на двора (аз затова не написах "компота на Ванчето")  Wink

# 72
  • Мнения: 2 708
Момичета, благодаря за отговорите Hug
Албенче, смятам да ти копирам идеята за влакчето, много ми харесва, пък и е нещо, с което мисля си може да се справя Laughing И това дето си напълнила вагончетата с бонбонки е много сладко. На сестра ми детенцето на 3 декември ще стане на 6 г и мисля да се пробвам с такава тортичка.

Ванче, това със сглобяването на място, не ми беше хрумвало, ама съм далеч от ваште умения и съответно не съм се сблъсквала с проблема, че да боря решение Peace. Само че и съхранението на тези части, от по 40 см височина и дължина и ширина ми изглежда проблем. Вие сигурно имате поне по 2 хладилника Laughing Особено пък лятото съвсем не знам как се оправяте.

Ето днес например, първия ми провал вече е на лице. Нали тръгнах да правя обувките. И къде зяпах, къде блях, защо реших, че съм много наясно, не знам, но след като се чудих известно време защо ми се разпльоква обувката в горната част, седи една такава хльопаща настрани и пак се върнах да видя стъпка по стъпка и ми светна, ама късно ooooh! Ами залепила съм я наопаки. Това дето трябва да е при шева, на мен ми е горния ръб Thinking Много ме е яд, ама не ми се разваля, защото залепнаха вече....но го приемам като урок. То така се учи човек, от грешките си. И друго ми е проблем. Преди да сложа петата, трябва да се изчака подметката и предната част да поизсъхнат. Което значи, тоя хаос дето съм го спретнала, пекарски хартии, нишестета, пудри захари, моделираща маса и други простотии да си седят така разчекнати из цялата кухня #Crazy а вече деца станаха, искат да ядат, моткат ми се, пречкат ми се Laughing пък трябва и да се яде и за обяд след някое време и въобще честно не зная вие как се оправяте. Аз ли не мога да си организирам пространството и време newsm78 Гледам и за розите, като тръгна да ги правя, пъпката, най-вътрешната част първо трябва да си я направя поне 1 ден по-рано и да седи на клечката да съхне. Това значи една вечер да се разпростра с буклуците си и да правя само това, като предварително трябва да съм решила точно колко и какви цветове ми трябват. После на другия ден наново да вадя цялата кинкалерия...... Не че се оплаквам, просто ми е за първи път да се сблъсквам с тези неща и ми е още малко странно. Laughing Което пък увеличава възхищението ми към вас, че успявате да се справите с всички тези неща. А между временно давам и проверявам задачи за рационални числи, модули и вектори, според възрастовата група, или изпитвам думи по немски или английски, като тия по немски дори и не знам как се изговарят, ама се правя че като ми я каже на немски и я прочета (седи речника и той около пудрата захар Wink) я разбирам дали вярно ми е отговорила или не. Та така, досадих ви, ама може пък да дадете някаква идея за организация на пространството Laughing Laughing Laughing Щото пък като почна да бъркам кремовете е новата хамалогия и мазало, абе въобще що ми трябваше да влизам във ваште теми още преди няколко месеца, като почнах да ви шпионирам Joy Joy Joy Големи сте подстрекателки Heart Eyes

Последна редакция: нд, 16 ное 2008, 11:23 от Krische

# 73
  • Мнения: 1 485
Привет и от мен в новата тема! Laughing
Пак много красиви торти сте сътворили,да не ви изброявам поименно,че ще пропусна някоя!!! Hug

# 74
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Момичета, благодаря за отговорите Hug
Албенче, смятам да ти копирам идеята за влакчето, много ми харесва, пък и е нещо, с което мисля си може да се справя Laughing И това дето си напълнила вагончетата с бонбонки е много сладко. На сестра ми детенцето на 3 декември ще стане на 6 г и мисля да се пробвам с такава тортичка.


Aaaaaa, за влакчето вече ще искам такса за ползване на идеята  Mr. Green (шегувам се, не ми се вързвай)

Албенка, пак си показала хубави торти. Фитилите вече са по-тънки, тунелчето се е получило много добре, само на последната ме притеснява шоколадовата лента - можеше да е с височината на тортата за да не се вижда отдолу сметаната.

nandelche, маслото наистина яко те е прецакало, и като цяло тортата малко е загубила от красотата си. Но пък идеята и моделирането са супер. Самата подложка би могла да я облечеш по-добре Wink И ЧРД на патеричка. Бъди много щастлива и обичана.

...спирам до тук.. и да не вземете сега да ми се обидите за критиката  Hug

Общи условия

Активация на акаунт