Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 68

  • 39 559
  • 297
  •   1
Отговори
# 240
  • Мнения: 686
Бобсито,от тази смес правя 1 блат с диаметър 28 см.При голямо желание може и да се среже на две,но става много нисичка торта,затова в повечето случаи забърквам две смеси,като в едната слагам какао и си пека два големи блата и става хубава голяма торта.
В по-малката форма пека един блат,който разрязвам и става торта с диаметър 22 см от един срязан блат.

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 17:40 от мама Яни

# 241
  • Мнения: 1 173
Момичета, добро утро.


Рая, ...Вярно розовото е малко мръсничко, но пак е много хубава.
А не така сега , моля ... Точно това трябваше да стане като цвят , понеже боята е http://www.fondantsource.com/ma75gelpafoc.html - изрично ме предупредиха че не искат да е "пинк"- затова и такава борба с цвета , иначе малко розовичка боя (пинк)и става супер бебешко розово  Wink
 А ти ...нещо ново - 3-ка . Браво , от мен 6 за тройката . Обаче щракни малко снимчици за стъпка по стъпка , как се правят тези цифри - твоите са като по учебник   bouquet
Мама Яни пак сметаново изкушение , а... за точенето , аз бях от тези дето нито точилка бяха хващали , нито пък бяха месили  Mr. Green- обаче ела да видиш как месих онзи ден 1кг маршмелоузки - мускулна треска имам ( понеже съм много "яка в ръцете" - така казва мъжо  Laughing
Мама Цоцоланка и с по малко крема сирене ще стане , просто ще е с по -лек и сметанов вкус . Аз по принцип винаги го правя даже с 1 1/2 Филаделфия - така ни харесва повече  Wink
Дими Алан Дън за мен е един от най-добрите в правенето на цветя , ако не и най-добря. Аз поне американец , не съм виждала да прави толкова "живи" цветя. За мен неговото е "изкуство" . За такива цветя се иска талант , не само техника.
Шемет за цената няма да говоря , понеже може да се каже че почти я подарих тази торта  Wink . Иначе е с размери 25см и 15 см .
Рошавото е направено с тези "рошавите" ножици за скрапбукинг , хартията е гъм пейст за да може да изсъхне бързо и да сложа капака.Капака е 3 реда картон понеже мъжа ми забрави да ми донесе стериопор( при положение че това работи  Mr. Green ) Не разбрах какво имаш в предвид под "вдлъбнат отдолу"  newsm78

Аха такмо да публикувам и Албенка с нова торта - това за панделата и аз искам , просто са невероятно красиви - браво. Какви са и размерите на тази торта ?

Последна редакция: чт, 29 яну 2009, 17:28 от raya_usa

# 242
  • Мнения: 1 271
Пепи, страхотна торта! 3-ката е перфектна.Заслужавало си е умората  Hug
Чакам с нетърпение следващите  Heart Eyes

Мама Яни-сметанката е очарователна.Много са готини розите.


Албенче, семпла, изчистена и в същото време много ефектна  Heart Eyes

# 243
  • Мнения: 11 607
Аз от блатовете на мама Яни изкарах 2 блата, от 22см., но ако не се изложа има накъде да се разрежат на 2 и да станат 4....

Та точно за тези блатове си търся крем......И....пратих децата за извара. Купили милите, но...тя е в срок, пише на нея кашкавалена, фина е, не е солена, но е кисела....В къщи извара не ядем и не мога да преценя дали е добра или не......Май наистина трябва да се откажа от муса на Танита, ако не ми дадете последен жокер да го започвам ли с 1 бр. крема сирене или директно нов крем.....

Извинявайте,че съм досадна!

# 244
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Аз лично си мисля че правенето на поръчкови торти е хубав вариант да си изплатиш "играчките" за хобито. А и това което виждам поне до сега е че такава практика обогатява уменията и повишава качеството поне в началото може би ако поемаш повече поръчки отколкото ти е възможно да направиш да има риск от претупване но честно казано това вече няма да са бутикови торти.
Рая супер е тортата - и аз си мислех за тия ножици - между другото съм си взела едни ама са пласмасови - ще ги пробвам. А имах предвид дали капака е като капак оформен (вдлъбнат) или е като плочка (като квадратен блат)?
Пепи довечера ще видя тройката но съм сигурна че е чудесна - а за покриването на такива странни форми ММФ и шоколадовия фондан са мнооооооого добри.

# 245
  • Мнения: 594
Мама Цоцоланка , аз си правя "крем сирене" с изварата на Маджаров (като саламче е) - обезмаслена и безсолна. Добавям и малко кисело мляко и с блендера я правя на пухкав крем. Ако това с нещо ти помага  Peace

# 246
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
А не така сега , моля ... Точно това трябваше да стане като цвят , понеже боята е http://www.fondantsource.com/ma75gelpafoc.html - изрично ме предупредиха че не искат да е "пинк"- затова и такава борба с цвета , иначе малко розовичка боя (пинк)и става супер бебешко розово  Wink
 

Ааааа, не знаех, че целта е била такова розово. Мислех, че си целяла по-светло и нежно, и за това се оплакваш. Сега препрочетох поста ти и ми стана ясно.

# 247
  • Сливен
  • Мнения: 457
Момичета моля за малко помощ.Спретнах ето тази тортичка за рожденният ден на детето утре
http://www.stamimar.snimka.bg/album.php?album_id=262921&pid=10281716
,но вижте как се пропука там където я слепих,тъй като не измислих тогава нещо по умно да я направя по -дълга и сега се чудя как да я оправя най -добре.Ще съм ви благодарна за съветите.

# 248
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Сега и на въпроса за нестандартните форми да отговоря. Медовика е най-удобната за целта торта. Правите си шаблон във Фотошоп например ,сваляте си картинка от нета или в случая си подпирате шрифта за 3-ката. Оразмерявате, разпечатвате, режете по външен контур. Оттам нататък би трябвало да е ясно. Точите тестото, местите в тава и тогава режете по шаблона. Така не се разтяга. С пандишпан правя замо единиците, но там няма криви рязания и почти нямам фира  Mr. Green

# 249
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
Аз ползвах тази схема за торта цифра но наистина има повече загуби на материал отколкото ако правиш директно формата.

# 250
  • Мнения: 1 173
Мама Цоцоланка аз се редактирах малко по-горе , но не знам дали забеляза . Ще стане и с по малко крема сирене , просто вкуса няма да е толкова "плътен" ( оф как да го обясня " чийзи"  newsm78 ) , ами по скоро ще е по-лек и по-сметанов. Аз само крем Оле ( или този който е без варене при нас) и сметана съм правила  Peace . Става
Пепи а Медовика си го правиш като Медовик ( със сметана) или слагаш друг крем . А ако искат клиентите да речем друг вкус ?
Шемет капака си е съвсем прав , не вдлъбнат . Има кант върху кутията , а и самата хартия го повдига .
stamimar освен да изрежеш бяла лента и да покриеш отгоре - друго не знам . Ще стане като "дизайн: на дрехата на Боб ( моя син така му вика )

# 251
  • Мнения: 1 965
Момичета моля за малко помощ.Спретнах ето тази тортичка за рожденният ден на детето утре
http://www.stamimar.snimka.bg/album.php?album_id=262921&pid=10281716
,но вижте как се пропука там където я слепих,тъй като не измислих тогава нещо по умно да я направя по -дълга и сега се чудя как да я оправя най -добре.Ще съм ви благодарна за съветите.
Когато се удължават тортите е хубаво да се разминават блатовете, за да се избегне този ефект на отваряне. Незнам от какво покритие си му ушила дрешките на тоз` сладур но опитай да разтопиш до меко и лепкаво парченце и да го замажеш като кръпка.  Правих наскоро едно видео как се замазва кръпка. Намери го моля те сама в папката ми, че нямам време.....можеш и някакви джобчета да му "пришиеш? там, или едно коланче да му сложиш.....

# 252
  • Пловдив
  • Мнения: 3 325
Рая, ако не искат медовик щях да си режа пандишпана и от остатъците мъжо да намаже, че аз иначе торти за у нас не правя. Иначе си е стандартен, със заквасена сметана  Simple Smile
Имам една торта пеперуда в албума- тя е с какаови пандишманови блатове.

# 253
  • постоянно
  • Мнения: 7 123
Здравеите момичета.
Решила съм да правя за 2год на детето торта-искам да направя Влак.Къде мога да видя стъпка по стъпка как се прави фигурата на влака.Знам че някои от руските саитове  обясняват подробно ( за такива като мен  Mr. Green).

Благодаря Ви предварително.

херр

# 254
  • Мнения: 634
Рая ,долната торта е с диаметър24,а малката отгоре е 17 см. Клипове ще има самоче нещо заседнаха та ще ги забавим малко.

Общи условия

Активация на акаунт