ЯСТИЯ,МАГИЯ И ЛЮБОВ

  • 44 507
  • 53
  •   1
Отговори
# 45
  • Мнения: X
                                    ИРЛАНДСКО ЗАДУШЕНО...




# 46
  • Мнения: X
                 ШОКОЛАДОВИ МЪФИНИ С ТЕЧЕН ШОКОЛАД




за 12 броя
375 гр самонабухващо брашно /може брашно с 1 ч л бакпулвер/
1/2 ч л сода бикарбонат
25 гр  какао /сложих 2 ч л лъжички/
100 гр кафява захар
125 гр масло ,разтопено
2 яйца
250 мл прясно мляко
200 гр Нутела /друг течен шоколад/
---------------------------------------------------------------------------------------
Смесват се поотделно сухите съставки -брашно,содата,какаото и захарта, и мокрите- маслото , яйцата и прясното мляко.Добавят се сухите към мокрите и се объркват да се смесят добре.
Във формичките се слага от сместа до 1/3 от тях,слага се по 1 с л течен шоколад и отгоре отново от сместа.
Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност,приблизително 25 минути.
---------------------
източник :  Gotvetesmen.com

Последна редакция: ср, 30 дек 2009, 15:10 от Анонимен

# 47
  • Мнения: X
                 МУСАКА ОТ ПАТЛАДЖАНИ И ТОФУ



за 4-5 порции
2 патладжана
зехтин
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
4 домата / 3 с л доматено пюре/
400 грама тофу
1 ч л сух риган
1 ч л кимион
морска сол
--------------------------------------------
Патладжаните се нарязват на тънки филийки и се пържат в зехтина.
Изцеждат се върху абсорбираща хартия.
Нарязания лук и чесън се задушават в 2 с л зехтин за около 3-4 минути и се добавят доматите,нарязани на ситно или доматеното пюре с 4-5 с л вода.
Тофуто се нарязва на кубчета и се добавя в тигана заедно с ригана,кимиона и морската сол.
Тази смес се вари около 10- минути.
На дъното на тава с размери 21/11 см се подреждат филийките патладжан ,като се нареждат и по страните ,така че краищата им да висят навън.Слагаме част от плънката,покриваме с филийки патладжан,пак плънка,пак патладжан...до изчерпване на продуктите.
Ястието се "затваря" с краищата на филийките патладжан и се пече на 180 градуса около 15 минути.

Източник: "Кухнята на петте първоелемента"
фън шуей рецепта

# 48
  • Мнения: X
                         ЗАДУШЕНИ ПИЛЕШКИ БУТЧЕТА ПО КИТАЙСКИ



2-3 пилешки бутчета
2 сухи люти червени чушки /не са задължителни/
1 стрък пресен лук /или 1/2 гл лук/
4 с л соев сос
1 ч л петте подправки
1 ч л сол
1 ч ч бульон
1/2 ч л джинджифил
---------------------------------------------------------------------
Лукът се нарязва на ситно.
Чушките се почистват от семето и също се нарязват на ситно.
Джинджифилът се настъргва,ако е пресен или сушен.
В силно сгорещено олио се пържат бутчетата около 2-3 минути,добавят се лука,чушките и джинджифила и се пържи още 1 минута.
След това се добавят соевия сос и петте подправки.
Месото ври така 3-4 минути,след което се добавя бульона ,намалява се котлона и се задушават под капак до готовност.
Преди да се свали от огъня,се поръсва със сол.
Аз не ги поръсих,защото ми се сториха достатъчно солени.
При мен рецептата е по умножена по три.


гарнитура:ориз Басмати
1 ч ч ориз Басмати
3 ч ч вода
сол,олио,подправки по избор
---------------------------------------
Слагам всички продукти в съд,подходящ за микровълнова и задушавам до готовност.
Имам готова програма за ориз...но приблизително за това количество ориз на мощност 800 ,за около 30 минути.

# 49
  • Мнения: X
                                   СВИНСКИ ДРОБ ПО ИСПАНСКИ



500 гр свински черен дроб
250 гр домати /може и консервирани/
1 гл лук
1 морков
1 скилидка чесън
олио
1 с л галета
черен пипер
вегета/това от мен/
----------------------------------------------------
Почистения и измит дроб се нарязва на хапки и се изпържва в загрятото олио,около 3-4 с л.
Добавят се нарязаните лук,морков,пресования чесън и подправките и се задушава още 3-4 минути.След това се добавят нарязаните домати и ако е необходимо,малко вода или вино,да покрие дроба.Задушава се под капак на тих огън до омекване,около 30-40 минути.
Гарнитурата е по желание.  Simple Smile)

# 50
  • Мнения: X
                             МАСЛЕНИ СЪРЦА



125 гр масло
200 гр брашно
80 гр захар
2 жълтъка
2 ванилии
1 ч л червена боя
------------------------
От всички продукти се омесва тесто.Разточва се на лист с дебелина 0,5 мм и с формичка се изрязват бисквитки.
Редят се в намаслена тава или върху пекарска хартия и се пекат в предварително загрята на 180 градуса фурна около 10-12 минути.
Не се препичат,защото стават твърди.
Могат да се поръсят с пудра захар или да се украсят според предпочитанията.

# 51
  • Мнения: X
         ЛЕСНА ТОРТА С ОРЕХИ



За блатовете:
2 яйца
1/2 ч ч пудра захар
15 гр /1 с л / мед
50 гр брашно
1/2 ч ч масло /маргарин/
1 пакетче ванилена захар
1 ч л бакпулвер

Разбиват се яйцата със захарта,добавя се меда,разтопеното масло,и брашното с бакпулвера и ванилията.
Сместа се изсипва в намаслена форма за торта с диаметър 20 см върху пекарска хартия.
Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 30 минути.
Прави се проверка с клечка за зъби,тя трябва да е суха.
Като изстине ,се разрязва на две.


Крем:
1 крем Paradiso на д-р Йоткер /става и с крем Оле/
250 мл прясно мляко
100 мл сладкарска сметана,разбита на крем с 1 с л захар

Крема Paradiso се разбива с прясното мляко.Смесват се със разбитата сметана.

Сироп:
прясно мляко със захар

1 банан,нарязан на кръгчета
200 гр натрошени орехи
1/2 консерва варено подсладено кондензирано мляко /или Дулсе де лече/

Слага се единия блат в тортена чиния,сиропира се със сироп.
Намазва се обилно с крем.
Нареждат се филийките банан.
Отгоре се наръсва обилно с натрошени орехи.
Слага се втория блат.Сиропира се и се намазва отгоре и отстрани цялата торта с останалия крем.
Залива се с кондензираното мляко.
Наръсва се с натрошени орехи.

Карамел:
100 грама  захар се карамелизират на котлона.
С лъжица се правят ивици върху пекарска хартия.
Като стегнат,след около 3-4 минути,хартията се отлепя и карамелените плетеници се слагат върху тортата.

Последна редакция: вт, 20 апр 2010, 15:30 от Анонимен

# 52
  • Мнения: X
           ШОКОЛАДОВ МУС С МАРШМЕЛОУС



Количествата на продуктите са приблизителни,малки вариации не влияят на вкуса.

50 гр бонбони маршмелоус
20 гр масло
2-3 с л прясно мляко
100 гр шоколад
150 мл сладкарска сметана
натрошени орехи
-------------------------------------
Бонбоните ,маслото,прясното мляко и шоколада се стопяват на котлона.
Сметаната се разбива на крем.
Добавя се към нея леко охладената шоколадова смес и се разбърква с шпатула.Добавят се и орехите.
Насипва се в чаши/купи и се охлажда в хладилник.
Украсата е по лични предпочитания...  Simple Smile.

# 53
  • Мнения: X
                     ТАРТА С ЯЙЦА,СИРЕНЕ И СМЕТАНА



за тестото:
1 ч ч брашно
1/4 ч л сол
1/3 ч ч масло,студено
2-3 с л вода,студена
За плънката:
2 яйца
1 малка готварска сметана/250 мл/
1/2 ч ч натрошено сирене
2-3 стръка пресен лук
сол,черен пипер
10-на маслинки
------------------------------------------------
Брашното се пресява в купа със солта.Отгоре се нарязва маслото на парчета и с пръсти се стрива заедно с брашното на трохи.Добавя се водата лъжица по лъжица,да се омеси тесто.Увива се в стреч-фолио и се слага в хладилника за 1 час.
Разточва се на кръг ,малко по -голям от тавичката за печене и се слага в намаслената тавичка.
Аз го точих върху пекарска хартия и после с нея обърнах разточеното тесто в тавичката.
Яйцата,сметаната,нарязания пресен лук и подправките се смесват и леко се разбиват с вилица.
Сиренето се слага върху кората,отгоре се излива сместа със сметаната и яйцата.
Тук-там се слагат маслинки.
Тартата се пече в предварително загрята фурна на 180 градуса до златисто.
Това тесто и плънка е за тавичка с диаметър 22-23 см.

Общи условия

Активация на акаунт