В Канада пролетта дойде и куфарите за България започнахме да стягаме! - 35

  • 19 215
  • 296
  •   1
Отговори
# 30
  • Мнения: 319
И аз да пиша за машината за хляб. Нашата също е B&D, но от по-малките. Имаме я откакто пристигнахме в Канада, т.е. от 4 години и все още си работи нормално. Използвам я доста, хляб правя през ден, а тесто веднъж седмично. Ако ми се счупи пак такава бих си взела. Виждам, че повечето от вас (че даже май всички) не са доволни, но аз пък съм си много доволна от моята. По едно време се беше разхлопала, но мъжа ми я отвори и оправи проблема, някаква ламаринка се беше поизкривила. Оттогава мина може би повече от година и все още си функционира. А сега и аз видях, че голямата е намалена в Canadian Tire на 60$, нашата преди 4 години я купихме за 90$ и е малка.
Козунак - аз също го правя в машината, но по друга рецепта, пак взета от форума. А после го втасвам във фурната на 50С. Тази година пак ще правя, дано да стане Praynig

# 31
  • Мнения: 449
Гаргамелчо, а тодлърски снимки правиш ли ...?

Прави и то много хубави, само че моето шило много-много не седи на едно място. Имаме обаче няколко страхотни снимки и всеки, който ги види ме пита в кое фотостудио са правени. Определено Гаргамелчо има усет към красивото и с всяка следваща фотосесия става все по-добра.

Гаргамелчо, този стил не го знам как се казва, но е много мил и нежен. Хайде, дано си манериш скоро модел.  Hug
За лова на яйца съм навита да дойдем, стига да оздравеем до неделя, защото и аз се разболях покрай Мони е сега дружно си подсмърчаме.

B52, по-дълга коса от твоята скоро не бях виждала.  Shocked Ле-ле как се поддържа това чудо? Използваш ли подхранващи маски и ако да препоръчай ми някоя. Моята коса не е много дълга, но определено се нуждае от нещо освежаващо и подхранващо.

# 32
  • Мнения: 39
Каролина , нищо особено не правя, не ползвам комерсиална козметика, купувам си козметика от един магазина на Киил и Шепърт http://www.bswbeauty.com/inc.php?inc=index/contact, правя си домашни маски, каквото има в хладилника и не се боядисвам или къдря, мия я рядко и се подстригвам сама всеки месец, само връхчетата. Пускам я от 2000 година. 
Също мога да препоръчам за тъмните коси къна, от индийските или арабски магазини, натурална, прави чудеса ...

# 33
  • Мнения: 16
Привет мами! За машините за хляб - нашата е Toastmaster за около 50 долара от Харт и работи всеки ден вече година и половина . С козунаците хич не мога да се справя. Имам вече три неуспешни опита - стават ми глетави от вътре. Ползвах две форумски рецепти, които са общо взето еднакви с малки вариации в количеството. Колко време трябва да втасва един козунак? Или просто да го оставя да втасва докато не удвои обема си, независимо от времето? Надявам се до 19-ти да успея ooooh!

# 34
  • Мнения: 5 713
Мисля, че Маги може да е достойна конкуренция на B52 в категория Дълга коса.  Laughing



Не е подстригвана от раждането, само леки корекции. Мием я веднъж седмично, а баща й отговаря за ресането. Simple Smile

# 35
  • Мнения: 39
Мисля, че Маги може да е достойна конкуренция на B52 в категория Дълга коса.  Laughing



Не е подстригвана от раждането, само леки корекции. Мием я веднъж седмично, а баща й отговаря за ресането. Simple Smile

Лелееее Simple Smile Поздравления за Мага и баща и Simple Smile

# 36
  • Мнения: 313
Честит Рожден Ден на мамамия и от мен!

За машината за хляб -
Ние имаме B&D , но по-малка  - 2 лб  -  и сме доволни . От 2005 сме с нея.
Само за теста Kitchen aid са супер.

# 37
  • Мнения: 919
ние имахме Б&Д ама се счупи, сега сме с кюзинарт, като че ли повече ми харесва..
за козунака, някой знае ли каква е тайната за хубавия козунак, дa стане на нишки?

Торонтонките, кой ще идва в неделя на BRUCE'S MILL?
тук е програмата, има някакво детско шоу в 11:30, в 13:30 е ег хънта, предлагам да се съберем към 11-11:30
не забравяйте кошнички за децата!!
Ако някой е бил на този парк да каже къде ще се чакаме! ако не, предлагам да се търсим около детското шоу в 11:30

# 38
  • Мнения: 5 713
за козунака, някой знае ли каква е тайната за хубавия козунак, дa стане на нишки?
Многото яйца- става пухкав и жълт. А за да стане на конци- много месене, " биене "; идеята е да се разкъсат глутеновите нишки. Като сме го правили в хлебопекарна сме го месили 3 пъти на програма за тесто и пак не е като правен на ръка. Simple Smile

# 39
  • Pierrefonds, CA
  • Мнения: 802
B52 и Маги, много хубави косииии  Simple Smile

Мерси за мненията за машините !  bouquet
Гледах Б§Д ,голямата, еми те много нестабилни, даже се у4удвам, 4е и по 1 год. изкарват, .. Нищо общо с Cuisinart..май пак Cuisinart ще си взема, имам още малко време за размисъл  Crazy

# 40
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 852
Ние сме с Cuisinart и съм доволна. Аз я взех от XSCargo беше на половин цена. Всъщност от както имам бредмейкър се ":родих", става ми лошо като бъркам тесто (или кайма) а варианта бъркане с лъжица не е много лесен.

# 41
  • Мнения: 1 216
Здравейте и от нас!
Каролина, хубава тема отново, какво ново край Мони?

Титина, отличници сте вие. Много късмет в щатите - най-малкото едно разнообразие ще е. Писала ли си към кой щат се насочвате? Дано е някой по-топъл Simple Smile

мамамия,Честит Рожден Ден, нека всеки ден е празник!
Вери, Ясен много е пораснал, прилича на Маги! Разкошна коса има тя, много приятен, топъл цвят и какви очички- хубаво детенце е тя.

Б52, и ние водихме малката веднъж на плуване- обичат водата дребосите.

бруни, на твое място бих направила допълнителните тестове и дано няма нищо. Тестът за Даун сам по себе си не може да даде категоричен отговор - той само показва някаква вероятност.
На моя позната и бяха казали за някакъв проблем при резулатите от феталната морфология, ''който може да е нещо, но може и да е нищо'', не беше точно като вашия, но доста се беше притеснила, след това реши, че каквото и да е, ще роди и накрая се роди едно здраво и хубаво бебе. Пожелавам го и на теб!

Пак е време за козунак- аз го пускам 2 пъти да се меси и после го блъскам 100 пъти в плота. До моята рецепта стигнах като пробвах различни варианти и четох къде какво намерих в интернет.
Хубаво е захарта да се разтвори много добре- затова аз не я бия с яйцата, а заливам с горещото мляко. По принцип многото захар ''разтапя'' масата и не и позволява хубаво да бухне, затова не слагам повече от 1 чаша на 4 ч.ч. брашно. Никога не пека в машината, пробвала съм, но разликата с фурната е огромна. Моята машина е б&д също- става, ползвам я само за месене вече 3 години.

# 42
  • Houston, TX
  • Мнения: 15 852
Насочили сме се към Хюстън. Всъщност търсим къща в Хюстън от миналото лято когато разбрахме, че сме спечелили зелена карта. Но така или иначе където намери съпруга ми работа заминаваме, като крайна цел ще ни е Хюстън.
За козунак не съм правила с машина и всяка информация ми е от полза.

# 43
  • Мнения: 625
Здравейте!Гледам ,че сте на тема козунаци,та да се оплача за днешният ми неуспешен опит.Тестото забърках в машината,като пуснах 2 пъти програмата.След това плетох на 3 плитки и оставих да втаса хубаво.Е,първо като видях как хубаво втаса си казах,че ще е супер.Да,ама не.Не се получи изобщо на конци,а и на вкус беше като леко подсладен хляб.За капак и плетенето също не личеше.Та сега ,ако някой има изпитана рецепта ,която става за машината и резултата е вкусен козунак на конци да свирка.Знам,че в готварския има една огромна тема за козунаците,но там са все големи майсторки.На мен ми трябва рецепта като за любител сладкар Simple Smile

# 44
  • Vaudreuil Canada
  • Мнения: 2 609
за козунака, някой знае ли каква е тайната за хубавия козунак, дa стане на нишки?

Опитай следващия път преди да го плетеш на плитка всеки фитил да го усучеш много хубаво около оста му после сплиташ усуканите и намазани с мазнина фитили и печеш така - при мен се получават чудни конци.

Общи условия

Активация на акаунт